Ako prekonať závislosť na spreji muconasal?

karinaanastazia
9. jan 2021

Ahojte, viete mi prosím poradiť ako sa odnaučiť používať muconasal do nosa. Som na tom “závislá” cca 2 roky. Som alergik, mám aj spreje na alergiu avšak muconasal je jedine čo mi pomôže.
Ďakujem za odpovede.

reenie
9. jan 2021

@karinaanastazia rada od ORL..na týždeň vysadiť a je po závislosti..skús to vydržať napr.s Vincentkou a pod..

dellpo
9. jan 2021

Muconasal je z nosnych sprejov asi najnavykovejsi.. pozri si starsie diskusie.. Aj ja som tym presla,.. cca pred 2 rokmi.. Striekaj si len do jednej nosnej dierky - len vecer, aby si nemala pocit plneho nosa, mohla dychat a spat.. a stiekni len ked je to naozaj neznesitelne. vzdy len do tej jednej dierky.. druhu nechaj tak.. bude posobit, ze je upchata, ale to je len opuchnuta sliznica, ktora caka na svoju "davku".. potrva takych 4-5 dni, kym sa ti sliznica v tejto nosovej dierke uvolni sama .. ak k tomu dojde, uz nestriekaj vobec.. dychaj touto uvolnenou.. a pockaj kym sa neuvolni po tyzdni aj druha.. pouzi morsku vodu..a kvapky/spreje len 5 dni.. inak vznikne opat zavislost..

dellpo
9. jan 2021

mne este pomohol na regeneraciu sliznice Coldastop.. je to regeneracny olej obohateny o citronovu esenciu.. takze prevonia sliznicu a zaroven obsahuje vitamin A, E aby sa sliznica rychlejsie spamatala..
Kopirujem info o produkte, co som nasla na nete:
Liek obsahuje retinol (vitamín A) a alfa-tokoferol acetát (vitamín E). Používa sa na regeneračnú liečbu akútneho alebo chronického poškodenia nosovej sliznice, napríklad po nadmernom užívaní liekov vyvolávajúcich dekongesciu (vysušenie) nosovej sliznice, ako aj pri chronickej rinitíde (nádche) s nízkou sekréciou (suchá rinitída), s ulceráciou (vriedkami) sliznice a/alebo tvorbou príškvarov a chrást v nosovom vchode, na vnútornej ploche nosových krídiel a nosohltana. Je určený aj na následné ošetrenie a po operáciách nosovej prepážky.

katulik123
9. jan 2021

Vymen to za Physiomer. Je to morská soľ a liečivé a lepšie to pomôžeme ako ten co užívaš... Keď budeš mať potrebu strieknut tak Physiomer..verím že pomôže 🙏🏻🙏🏻

laguna28
9. jan 2021

Mne pomohlo spanie pri otvorenej vetracke. Tiež som bola závislá cca rok. V lekárni má na to upozornili a odporučili roztok s morskou soľou. Pomohlo. Len treba vydržať.

chiccco
9. jan 2021

@katulik123 mam to podobné ako autorka a na ten Physiomer nevzniká závislosť,moze sa pouzivat dlhodobo?

lenka26386
9. jan 2021

@chiccco physiomer je to morska soľ

obcanka123
9. jan 2021

@karinaanastazia teraz nedávno bola niekde nejaká reportáž že je dosť náročné sa od toho odnaucit ale dá sa. Vraveli tam že je najlepšie navštíviť ORL lekára ktorý ti dá nejaké kortikoidy či čo a že najhoršie je vydržať prvý týždeň. Potom že je to už v pohode.
Ll
Ale rozumiem ti ako alergik alergikovi,lebo mne tiež dlho nič nepomáhalo na alergiu až potom neskôr avamys.

katkati
9. jan 2021

@obcanka123 Môže sa Avamys používať dlhodobo?

thoughtfulweirdo
9. jan 2021

Presne ako @dellpo píše, takto som sa toho zbavila pred pár rokmi aj ja 🙂 podľa mňa najjednoduchší spôsob

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulik123
9. jan 2021

@chiccco nie, nevznika závislosť. 😊

obcanka123
9. jan 2021

@katkati asi áno 🤷🏼‍♀️ mne to normálne alergolog predpisuje ☺️

ivkasu
9. jan 2021

@karinaanastazia ja som bola tiez 2 roky zavisla a nic mi nepomahalo, ani spray s morskou solou, az kombinacia CLARINASE (tabletky) + AVAMYS. Ja som sa uz aj v noci budila, ze nemozem dychat, masivny opuch nosnej sliznice. Treba zajst na ORL, nevyckavat, ze to prejde. Uz vyse roka som ziadne kvapky na nadchu do nosa nepouzila a veru uz po tejto skusenosti ani nepouzijem. Skore uzdravenie.

chiccco
10. jan 2021

@ivkasu prosim ta a to ti predpísali na ORL alebo si to viem aj kúpiť sama,lebo moc sa mi teraz nechce v tejto situácii behat po lekároch a pomohlo ti iba toto alebo ti aj nieco robili nejaký zákrok v nose?

ivkasu
10. jan 2021

@chiccco bola som na ORL, sondou mi pozreli obidve nosne dierky, ci su nosne mandle ok a ako to tam vyzera. Ja som uz nemala vobec hlieny, iba mi z nicoho nic opuchla sliznica, ze som sa vobec nemohla nosom nadychnut, tak som si vzdy dala ten Muconasal, no ked sa to opakovalo uz 8x za den a aj v noci, tak to bolo uz na nevydrzanie. Odporucam urcite navstivit ORL lekara, ja som bola u sukromneho, kde som dostala termin hned, necakat, lebo to bude horsie a horsie. Mna uz potom aj hlava zacala boliet. Oboje (lieky aj spray) je na lekarsky predpis. Drzim palce, da sa toho zbavit. 😉