Ako prekonať telesnú závislosť na alkohole?

kristina2015
23. nov 2020

Ahojte viete poradiť niečo dostupné v lekárni ,ako sa zbavit ,popripadne ľahšie prekonať telesnú zavislost na alkohole? Vola by bola. Aspoň podľa toho čo mi bolo predložené ,len stavy sú také ,ako tŕpnutie jazyka,vracanie,triasky a podobne . Dakujem🙏

kristina2015
autor
23. nov 2020

Plus čo som si všimla opuch tváre . Je niečo dostupné ?

lenuska9999
23. nov 2020

Treba to konzultovať s lekárom a on niečo predpíše. Neviem či sú takéto lieky voľne dostupné, dosť o Tom pochybujem

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristina2015
autor
23. nov 2020

@lenuska9999 Práve asi kôli hanbe sa tam istotne nedostaví ,neviem či dokopem ,ešte zajtra sa skočím opýtať do lekárne osobne. Začalo to aspoň čo ja pozorujem po troške sranda ,sranda ,len teraz je v probléme . Aj keď chce nejde to . Nie je to ten typ alkoholika ,pomoceneho alebo čo. Jednoducho to posral 🤷 blízky známy 🤷poprosil ma o pomoc

mondolina
23. nov 2020

Hanba u psychiatra? Tak nech sa hanbí keď nemá pevnú vôľu.
Voľnopredajné v lekárni nekúpiš nič. Keď už teraz dáva podmienky, čo áno čo nie, bez šance.

elizabet173
23. nov 2020

@kristina2015 dokopať ho k odborníkovi, nie je hanbou tam ísť a niečo so sebou robiť, hanbou je nechať to tak. K psychiatrovi predsa chodí veľa ľudí, nie len alkoholici. Treba využiť, že si uvedomuje, že je zle a dokopať ho tam. Navrhni mu, že tam pôjdeš s ním. V lekárni nekúpiš podľa mňa nič, aj keď skúsenosť nemám.

kristina2015
autor
23. nov 2020

@mondolina Nedáva ,ešte som to ani nenavrhla . Keďže poznám jeho osobnosť ,podľa mňa to zamietne. Možno sa mýlim ,neviem? Dosť komplikovaná povaha chlap ako hora a on nikoho nepotrebuje . Čo je dobré priznal si to ,pracuje na tom,len tie stavy má ...hlavne večer,netuším či to zvládne sám ,preto má napadla ta lekáreň ,alebo popripadne či nemáte skúsenosti s niečím voľnopredajných zatiaľ

kristina2015
autor
23. nov 2020

@elizabet173 Vďaka ešte toto skúsim navrhnúť keď zlyhajú vsetke možnosti istotne

marca12
23. nov 2020

@kristina2015 ku psychiatrovi sa hanbis,ale v lekarni sa vypytovat,sa nehanbis?

kristina2015
autor
23. nov 2020

@marca12 Najprv sa nauč čítať s porozumením ,keď reagujes na príspevok to za prvé ,za druhé ja sa nemám za čo hanbiť,pomáham niekomu kto je momentálne v srackach

mondolina
23. nov 2020

@kristina2015
Sú lieky, ktoré tlmia chuť na alkohol, ale v lekárni bez receptu nekúpiš.

kristina2015
autor
23. nov 2020

@mondolina Tam ani o tú chuť nejde ,vola by bola. Skôr ma tieto stavy a ako aspoň mne tvrdí - dá si nie pre chuť ,ale aby sa telo nezosypalo ,absolútne netuším ,čo taký alkoholik prežíva 🤷 Študujem zdr.,čoraz viac ľudí má oslovuje ,no v tomto nemám absolútne žiadne skúsenosti. Obviazat ,ošetriť,prvú pomoc viem dať ,ale stále som iba študent,to tiež iba zaciatocnik.Ešte ma napadli infúzie,no profesorky sa hanbím opýtať . Plus niečo voľnopredajné .

pribinak
23. nov 2020

@kristina2015 to čo cíti je abstak, nič viac. Na to sa lieky nedávajú, to musí prekonať sám. To by sa potom len prehupol z jed je závislosti so druhej

kristina2015
autor
23. nov 2020

@mondolina V každom prípade opýtam sa ešte aj tam na postupy ...sú lekárne s poradenstvom . Ďakujem všetkým

kristina2015
autor
23. nov 2020

@pribinak Áno tak som to nazvala telesná závislosť no napr na telesnú zavistllost sú náplaste čo sa týka cigariet,tak ma napadlo ,či niečo také náhodou neexistuje v podobnej forme na alkohol.

marca12
23. nov 2020

@kristina2015 bolo myslene v dobrom. Netreba sa hanbit odbornikov. V lekarni nenajdes lieky na abstak,ten treba len vydrzat,je to prirodzena reakcia tela. Doplnit magnezium,pit dostatok vody. Nemozes zavolat obvodnemu lekarovi,nech poradi nieco? Nie som zastanca liekov,hlavne ak uz je clovek na niecom zavisly,moze vzniknut aj zavislos na liekoch. Ale treba konzultovat s lekarom.

mondolina
23. nov 2020

@kristina2015
Držím palce 👍

pribinak
23. nov 2020

@kristina2015 musím tá sklamať, nič take nie je. To by potom neexistovali alkoholici ani protialkohilicke liečebne.
Na telesnú závislosť pomáha len jedno: nedať si už ani jeden jediný glg alkoholu

kristina2015
autor
23. nov 2020

@marca12 To magnézium mu chýba spomínal že ho užíva ,takže to zajtra istotne dokupime,plus na detox nejaké caje a čo ešte v poradenstve poradia . Iba som skúšala ,viem že exist. náplaste na závislosť proti cigaretám a tak som netušila či aj niečo na toto. Možno predvidam roky dopredu ale na trhu by sa to istotne uplatnilo. A príde niečo

kristina2015
autor
23. nov 2020

Vďaka dievčatá 🙏

heni79
23. nov 2020

@kristina2015 Vitamín B sa dáva proti kŕčom. Aspoň čo som čítala. Zvyknú odporúčať MilgamuM. Ideálne by bolo injekčné podanie. Abstinencia+ vitamíny. A vydržať. Bude mu fyzicky zle. Ale musí to dať. A zle mu nebude po jednom dni. To ešte telo možno bude mať zásoby. Neviem, koľko pije a aké množstvá. Kritický bude skôr 2. - 3. deň. Tie večery mu pomôž prekonať skôr možnosťou zavolať. Aby nemal nutkanie ísť si kúpiť alkohol. A doma nesmie byť žiaden. Ale najmä musí byť u neho tá vôľa noazaj. Teraz píšem skúsenosti a rady môjho dlhoročného kolegu. Počúvala som ich roky! 😲 Prvý raz si myslím, že mi tie jeho litánia na niečo budú. Teda nie mne, ale možno niekomu inému. 🙂 On chľastal prvú ligu. Dal to až na protialkoholickom. A na prvý raz. Takých je málo. Ako sám hovoril, prvotným a najhorším momentom bolo PRIZNAŤ si závislosť. Pokiaľ je ten tvoj známy už v tejto fáze. Dá to. Ale priznať si = vedieť to povedať napr. psychiatrovi.

0martina0
23. nov 2020

@heni79 do bodky si to vystihla,presne tak by mal postupovať aby sa z toho dostal

heni79
23. nov 2020

@0martina0 Počúvala som to roky. Ten bývalý kolega bol alkoholik. Odmietal označenie bývalý alkoholik, sám seba označoval ako abstinujúci. A šíril osvetu. Chceš- nechceš, nalepí sa to na teba. Teraz však viem, že to niekomu môže pomôcť. Dúfam. Inak, je to choroba.

heni79
23. nov 2020

@kristina2015 Teraz mi napadlo, aby to niekto nečítal zle. Injekčné podanie vitamínu B. Nie Milgama. Aby to bolo jasné.

kristina2015
autor
23. nov 2020

@heni79 Alkoholova polyun.pisu pri tej milgame aj v tých tabletkovych formách . To sú tie kŕče zrejme čo spomínal ,jazyk...niečo takéto som hľadala. Ja si myslím ,že v hlave má upratané a ak nie ešte skúsim pomôcť ambulatne ,ze s ním pôjdem ,ak prejaví záujem. Inak poznám jedného ,čo šiel k psychiatrovi a bol iba raz. Tak sa dohanbil ,že na ďalšie sedenia neprišiel a roky rokúce abstinujuci.

kristina2015
autor
23. nov 2020

@heni79 Na liečbu zápalových a bolestivých ochorení nervov ako je diabetická a alkoholová polyneuropatia, migréna, bolestivé postihnutie koreňov...a podobne . Docvaklo mi kopec veci ,verejné nechcem písať ,ale dosť si pomohla. Veľká vďaka . Lebo istotne alkohol nemôže už na ten stav kt má i bez toho a takto mu to podám .

andreatytler
24. nov 2020

@kristina2015 Tie stavy co opisujes to su abstinencne priznaky. Telo si pyta takto alkohol.
Ak ma naozaj pevnu volu, nech len vydrzi... myslim ze po 1-2 tyzdni to bude lepsie.
Fajcenie je trochu ine, lebo tam je fyzicka zavyslost tela na nikotine ale aj ovela silnejsia psychycka zavislost na fajceni. Pri alkohole je to vo velkej miere fyzicke.

soja88
24. nov 2020

Toto sám nedá. Abstinenčné príznaky nie su sranda. Treba sa ísť dobrovoľne odborne liečiť a dostane aj lieky, ktoré tlmia chuť na alkohol.

sufty
24. nov 2020

Liek Adepend. Potlaca chut na alkohol, predpisuju ho psychiatri. Kto vsak sam nechce prestat, tomu ani lieky nepomozu.

slobodnamama777
24. nov 2020

A keby sa ides porozpravať za neho s nejakym doktorom? No treba tie AA stretnutia a al anon aj cez skype som nasla ze su, je to dolezite aj pre teba, si spoluzaviska, to je diagnoza normalna, on to musi prekonat sam, ty mu mozes dat kvalitnu stravu, kvalitne maso, nie z obchodov domacu zeleninu, syry z domu, nie obchod, mozes s nim byt, ale on si musi najst nahradu nejaku za to pitie, to orestanie pitia nemoze byt nejake utrpenie, treba ho naucit inak zit a chodte do tych skupin na stretnutia ak chcete pravidelne, ako sprevadzanie, oporu, ze nie ste v tom sami. Treba aj skusenejsich sa spytat a kruciate oslobodenia cloveka a AA napr. Ajha to ie znamy. No tak to od lekara treba konkretny vitamin B, jedine co vedia ako pomoct, ale ked ho kupite treba kvalitny lebo tie vitaminy casto obsahuju menej ako napisu na obale. Zial neviem ten vitam skupin
y B ale ked niekto prestane pit tak sa ma ten doplnovat, mozem sa spytat zajtra.