Prosím vás pomôžte mi ...ako prekonať strach zo zubara,som veľmi nešťastná s toho že mám zuby v hroznom stave a musel by mi všetky zuby vytrhat a dat nové ale ako prekonať ten strach a odhodlať sa k nemu ísť?Veľmi sa hanbím za svoje zuby a túžim mať krásne zuby.
daj si predpísat Neurol - predpíše obvodný...
hod - dve pred zubárom si dáš tabl. a hneď budeš smelý... možno ti bude stačiť aj pol tabl.
obvodnej povedz že máš veľké problémy a potrebuješ troška utíšiť svoju nerv. sústavu.
@marikaan nemusi mat ziadny papier, dnes uz uspavaju u zubara bezne prave tieto pripady. Aspon co ja viem, tak uz si to riesia priamo tie kliniky same za seba. Tu narkozu od Psychiatra len vtedy, ak chces, aby to vzala poistovna. Co tazko, na to by clovek musel byt nespolupracujuci autista. A aj tym to nedavaju napriek stemplu a platia okolo 600-700 eur za narkozu. Potom je nejaka lahsia narkoza plus lokalne anestetikum, to stoji menej. To cloveka ukludni a sedi v takom polospanku ako baranok. To dnes uz bezne vyuzivaju pri malych detoch. Nakolko je Toni a nejaky sirup. Tych moznosti dnes uz je velmi vela.
@cucoca to si len myslis, ze ti bude zuby trhat. Ziadny sudny doktor, pokial zub drzi, a da sa opravit, nebude len tak trhat. To z teba hovori strach.
Pozri, pristup k tomu tak, ze sa pojdes k zubarovi dohodnut, co dalej. Proste ta prva navsteva bude len kontrola, normalne mu povedz, ze sa bojis a ze len chces zhodnotit stav, ale nic nerobit. Tak sa mozes ukludnit, ze ta boliet nic nebude, porozpravas s doktorom, vysvetli ti co dalej. Ak sa bojis bolesti, vysvetli ti sposoby ako sa jej vyhnut. Dnes uz navsteva zubara boliet vobec nemusi. Ak boli, treba sa ozvat. A treba ale ist k normalnemu zubarovi co berie bolest pacienta vazne.
Ak sa bojis nastrojov, popros ho nech ti ukaze co je co, aky zvuk to vydava, na co to pouziva.
@cucoca jediné, čo Ti viem odporučiť je pýtať si lokálnu anestézu pri ošetrení. Výkon je potom naozaj bezbolestný. Pokazené zuby sú, pokiaľ viem, výborná príležitosť pre negatívny dopad na celý organizmus. Toto by Ťa malo presvedčiť, aby si riešila svoje zuby čo najskôr.