Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.
@miskakyska hej, asi sa to inak nedá ☹
som zachranarka a riesime akutny stav tetanie jednoducho vreckom na dychanie a hlavne upokojit a pomalicky dychat a mysliet na to ze to prejde jednoducho papierove vrecko pomalicky dychat nie rychlo ale zhlboka a pomaly a uvolnit
@rokkisu
No ja by som nehadzala flintu do zita. Je to porucha nervoveho systemu, ktory treba dat do poriadku. Ide o to aj aky typ magnezia a vitaminov si davas, lebo ak tie z lerarne, ktore su chemicke, to je dovolim si tvrdit zbytocne vyhodenie penazi , kedze nas organizmus nevie rozlozit vzorce chemickych liekov a vitaminov. Je to cudze pre organizmus....neuvazovala si nad biorezonancnym vysetrenim? Tu ti zistia pricinu, co to sposobuje a uroven poskodenia......ja odkedy chodim uz iba k lekarom ,co sa zaoberaju bioregulacnou medicinou, nebola som chora a problemy, co som mala su fuč. Vrelo odporucam. Ak budes chciet, dam ti kontakt , kde sa mozes na taketo vysetrenie objednat v ramci celej SR....
@kucerka27
Ahoj, taketo vysetrenia prebiehaju v ramci celej SR. Ty si odkial? Lebo napriklad ja organizujem 7/12 taketo vysetrenie u nas v PB, takze ak si niekde z okolia, kludne ked mi napises, tak ta napisem na zoznam pacientov. My sme taki stali, co za nami chodi doktorka Tomova kazde dva mesiace 🙂 Ale inak, ak si napises na : lkapralikova@gmail.com, tak tato pani ti povie, kde vsade po SR budu prebiehat vysetrenia a mozes sa aj objednat.
@kucerka27
Ahoj, ja organizujem 7-8/12 u nas taketo jedno vysetrenie v PB. Ak by si mala zaujem , mozes prist, len mi treba dat vediet. Ale ak je to pre tebe daleko, skus napisat: lkapralikova@gmail.com. Tato pani organizuje a planuje tieto vysetrenia v ramci celeho SR. Je aj tu na MK: https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/aurolea/
Tam ked napises, tak ona ti zisti kedy sa kona nejake vysetrenie najblizsie pri tvojom bydlisku.
@rokkisu
@petronesa
@miskakyska
@lentuska
Ahojte baby , diagnostikovali mi hyperventilacnu tetaniu, velmi by ma zaujimalo kedy sa vam to zacalo stavat tieto tetanicke stavy. Ja som bola na operacii, laparoskopicky ma davali do poriadku po mimomaternicovom tehotenstve a hned ako som sa zobudila z narkozy, som bola cela strpnuta, mala som bolesti kosti klbov, akoby tlak v zilach..mesiac som patrala kym na mna prisiel prvy zachvat, stazene dychanie, pocit dusenia, raz zasa velka nahla bolest hlavy a strpnutie tvare..no hroza..lekari ma neriesili az na pohotovosti som stretla jednu super doktorku ktora ma poslala na EMG. Diagnozu viem par dni a stale mam problem sa vyrovnat s tym..resp tym ze som po operacii a tym ze citim ten akoby tlak v zilach a potom na plucach..bojim sa trombozy a embolie a podobne..no skratka za tie dva mesiace ktore mi nikto nechcel pomoct som skoro zosalela a teraz mi nedje zo dna na den prestat na to mysliet a naladit sa pozitivne. Mate aj vy bolesti akoby kosti ci zil?neviem to opisat presne...A ako ste sa vyrovnali psychicky s tymi stavmi?
@radka288 ty kokos,veru mňa kosti aj klby bolievajú 😲 😲 žeby z tetánie?som nevedela..a ja už,že sa rosypam nadobro 😉 ja som už dlho nemala zachvat..KLOP KLOP...tiež mi trpli ruky,nohy,tvár,jazyk,zrak sa mi zhoršil a havu som mala akoby mi ju ktosi zvieral vo zveráku 😖 no a chytilo ma to po druhom pôrode..ale najskôr sa ohlásila štitna žľaza a až potom tetánia
@miskakyska sakra, to je hnusoba. inak aj ja mam obcas hranicne hodnoty stitnej zlazy ale mi to neliecia, lebo raz je dobre raz zle. No prave neviem tie klby a kosti ci su z tetanie, zatial si mi to potvrdila len ty a jedna priatelova kolegyna co ma tetaniu...Nevedela som ci sa mam bat a riesit este aj klby a kosti alebo to je z toho 🙂
@radka288 ja neviem,či kosti ..možno,že to bolia len svaly a zda sa nám,že kosti 😎 máš aj nejaké lieky,okrem magnézia?
@miskakyska no ani ja to neviem definovat ci su to kosti alebo tlak v zilach, alebo svaly..ale z toho ze klby si tiez citim usudzujem ze su to kosti. mam magnezium B6, a doktorka povedala ze ak to nebudem zvladat tak xanax...ale tak vsetko to zacalo mojim mimomaternicovym tehotenstvom a nechcem brat tie svinstva lebo chceme to babo..len neviem ci to ide v takomto stave.
@radka288 no to Ti ja neporadím,nie som žiadny odborník.. 😉
@miskakyska ja viem, iba som bola zvedava ci maju take bolesti aj ini tetanici, ale dakujem 🙂
kočky ja mám tetanické krče každý deň....neni dňa kedy by som to nemala alebo ked aj taký deň príde tak je to veľmi zriedka....ja si dávam magnezium a kalcium no mne to nezaberá aj ked si dám vyššie davky, mne doktorka povedala, že treba na to antiepileptiká, ale to ja nechcem ani za svet.....treba sa s tým asi len zmieriť
Noooo, ja som naposledy chytila tetanicky zachvat pri starte lietadla z dovolenky (starter bolo prave to lietadlo kedze sa bojim lietat)... ale bola to pekna supa, lebo doteraz mi trpli len ruky...ale teraz to zacalo rukami, pokrutene ako paragraf, lenze potom mi zacali trpnut aj nohy a brucho, nakoniec dokonca tvar, fakt som sa vtedy strasne bala... tak som proste zatvorila oci a snzila som sa ukludnit, kedze som uz vedela, ze stres je este horsi v takom stave...a snazila som sa uplne v pohode a pomalicky dychat a sustredila som sa len na to, ako to trpnutie mizne...normalne s kazdym vydychom som si predstavovala ako ta meravost odchadza...nakoniec ma to preslo, ale ked som si spetne uvedomila co vsetko sa mi mohlo stat, tak som skoro odpadla
@radka288 Je mozne, ze je to z tetanie, neviem. Mne vypukla na zaklade dlhodobeho psychickeho tlaku mojej svokry, nebudem rozpisovat, katastrofa a trvalo to asi 5 rokov. Bola som vzdy ticho, nevzdorovala som jej, napokon sa to odrazilo na mojej psychike. Tiez mi diagnostikovali tetaniu chronicku. Je dost mozne, ze tetania vypukne i na zaklade inych prejavov, mozno operacia, ako pises a pod. Klby bolia vzdy, aj mna, ale ruky mi zatial este chvalabohu nevykrucalo. ja som zacala uzivat chlorelu, nielen ze pomaha k traveniu, ale aj pozitivne posobi na psychiku. K tomu mi jedna kocka odporucila vit. D a B6 od Jamieson. Trpi tiez tetaniou a vraj odkedy berie tieto 2 vit. nema problemy. Kalcium by som vynechala. Ak mas hladinu vapnika OK, neber ho! Obcas si dam magnezium, ale ten mi znizuje tlak. takze idem skusit to Dcko, B6 mam v chlorele. Zial je to beh na dlhsie trate. Pomohla mi i psychologicka, navstevujem ju pravidelne. po silnejsich liekoch nesiahaj, myslim, ze treba zacat upravou tychto vitaminov a hlavne pozitivnym myslenim, ked to uz na nas pride. Ked to na mna ide, vzdy si poviem, ze vo vedlajsej izbe sponka moj syn a ten ma teraz potrebuje, potom mi to pomalicky prechadza. Drzim palce, neviem ci som ti pomhla, som trosku iny pripad, ale verim, ze to zvladnes🙂
@domyyy Skus vit. D a B6 od Jamieson. Jedna kocka mi poradila, ze jej to napokon pomohlo. Ak mas vapnik OK, tak ho neber, mozes dostat kamene. V opacnom pripade, ked je hladina vapnika OK, tak ho ber, ale potom by som si dala spravit krvne testy, ci je hladina Ca uz OK. Vapnik je vraj nebezpecny , ked sa berie nadbytok. Mne pomaha i Chlorella. Okrem toho, ze cisti traviacu sustavu, je dobra i na psychiku a imunitu. mne tetania vypukla na zaklade dlhodobych psychickych problemov. Tak si davam hlavu trochu dokopy 🙂)) Psychologicka dokonca nesuhlasi ani s antiepileptikami. Tetania sa da v mojom pripade upravit uz spominanymi vitaminmy a pozitivnym myslenim 🙂)) tak drzim palce!
@rokkisu jee dakujem za odpoved 🙂 pre mna to je vsetko nove a neviem celkom urcit co je priznakom toho a co nie, pretoze moj lekar na mna kaslal taks om sa dva mesiace trapila bez toho aby ma niekam poslal az raz na pohotovosti som natrafila na neurologicku ktora mi pomohla..lebo to je taky zly pocit ked cloveka boli kazdu chvilu nieco a nema vylucene ine veci..resp robili mi magneticku rezonanciu a odbery. ale ten staly tlak na hrudi je zly..co uz asi si musim zvykat. Pozriem co je ta Chlorella a skusim vapnik vynechat, lebo ho mam vraj v krvi primerane. A ako si zlvadala tehotenstvo s tetaniou? mne to cele zacalo mimomaternicovym a nejak sa neviem vzdat toho ze by som si mala dat do poriadku tetaniu kym otehotniem znova..myslim ze by ma to priviedlo na ine myslienky..a tetania je aj tak na dlhe trate. Ty mas hyperventilacnu ako ja?
@rokkisu poznáme 😖 len čakať,kým odznie ☹ ☹