Ako prekonať depresie?

12. aug 2024

Čo vám pomáha, keď neviete ako z toho von? Keď vám už nič v živote nedáva zmysel? Keď nezvládate normálne fungovať, nič vám nerobí radosť a každá činnosť predstavuje pre vás nadlusky výkon? Strach, vyčerpanosť, nechuť do jedla, stres, depresie.

monillia
12. aug 2024

Psychológ prípadne psychiater inú možnosť nemáš, choroba duše nie je hanba,treba to čím skôr riešiť

mojemenonikto
12. aug 2024

Ak máš reálne depresie a zhoršuje sa to, tak je veľmi malá pravdepodobnosť, že to zvládneš sama bez následkov. Fakt, bez srandy. Nájdi si pomoc odborníka. Depresie často končia samovražednými myšlienkami a neraz aj vykonanou samovraždou. Takže z tohto pohľadu je to život ohrozujúca choroba.

koniarova
12. aug 2024

Jediná cesta je odborník. Začni hneď hľadať. Čakacie doby sú nenormálne.

monillia
12. aug 2024

Na úvod skús aspoň ipečko,pretože v súčasnej dobe je naozaj ťažké dostať sa k odbornikovi

koniarova
12. aug 2024

@monillia ipecko ešte funguje?

adaluc338
12. aug 2024

@monillia ipecko neni pre deti a mladych dospelych?

monillia
12. aug 2024

@koniarova malo by ,nikdy som to neskúšala, našťastie. Viem ,že mali aj nejaké problémy, nepostrehla som však, že to zrušili

monillia
12. aug 2024

@adaluc338 málo by byť pre všetkých

autor
13. aug 2024

ďakujem vám všetkým za pomoc, kontaktovala som odborníkov, aby som sa objednala. Bez šance, buď neberú ľudí alebo majú najbližší voľný termín niekedy v decembri. Ale čo dovtedy?

mojemenonikto
13. aug 2024

Nemáš nikoho blízkeho, komu by si sa mohla zdôveriť a porozprávať sa? Niekto kto by ťa mohol sprevádzať aspoň do toho decembra a aspoň trochu zmierniť to čo prežívaš? Ak máš rada zvieratá, tak skús ísť napríklad pomôcť do útulku pre túlavé psy a mačky. Je to jeden zo spôsobov ako zmierniť depresie.