Ahoj.Je tu niekto kto trpí tetániou?Chcela by som sa porozprávať o tých stavoch čo sa tohto týka.Zatoal to nemám potvrdené u dr. Ale ako čítam články o tejto chorobe myslím ženju mám.
@viva13 ahoj
tato choroba sa prejavuje ako vsetko moznee. ako infarkt ako mozgova porazka ako vsetko... hlavne necitaj nic. to chce iba klud a byt bez stresu... a hlavne vela magnezia
@monikapetko1988 ahoj....presla som si tym neprajem to nikomu....mozno si myslis ze sa z toho uz nedostanes ale da sa to....u mna to trvalo asi pol roka ....tazke obdobie ale uz som ok....ak budes chciet cokolvek pis
U mna sa prejavil podobne ako mozgova príhoda. Dokonca som hospitalizovana na neurologii.. Najprv sa mi zacalo mlzit pred ocami, potom sa mi plietol jazyk, strpla mi ruka a polka tvare az po jazyk. Nic moc veru. Polku vyšetrení mi ani nemohli spravit lebo som tehotna.. Ale nakoniec diagnostikovali tetaniu
Nakoniec som bola hospitalizovana... Este v novembri
@kristianko1 ahoj aj ja mam taketo stavy a je to hrozne ako si sa z toho dostala? Vdaka
@merien259 ahoj verím ze máš ťažké obdobie no skutočne musíš veriť ze to prejde. Kto to nezažil nechápe ako tým ľudia trpia.... A tie záchvaty keď to na teba príde.... Tak pol roka som mala pocit ze mi nepomáha nič išlo to postupne niekoľkokrát som bola na pohotovosti pretože som verila že som ťažko chorá a lekári to podceňujú ale oni to naozaj poznajú.... Magnézium je naozaj super to som si dávala každý deň no hneď ako som mala pocit ze sa to zlepšuje som ho vysadila. Nič iné som neuzivala. Ono to chce čas... To je najdôležitejšie. Ja som sa bála aj so synom zostať sama doma... Veľmi mi pomáhalo že som nosila vkuse pri sebe mikrotenove vrecko a keď začínal záchvat dýchala som do neho a ono to prešlo keď som dýchala ten vydychany vzduch a popri tom som si čítala čokoľvek len aby som myseľ zamestnala... Bolo to aj z toho ja som malo jedla spala bolo to vyčerpanie. Úž som vedela kedy ma to chytá začala som sa triasť a mala som problém s dychanom
@kristianko1 raz dufam.ze.ano.lebo tie stavy su naozaj hrozne, ja sa bojim.uz aj autom.cestovat a tie myslienky vselijake.... ach 😞.... niekedy som uz vazne zufala.... v poslednej dobe sa mi.stava ze sa v noci par krat zobudim.na to ze nedycham.... take divne to je..... do.sacka tiez dycham a áno mas pravdu pomaha to. Tieto stavy mam.od kedy mi zomrela mamka su to 4 mesiace zo zaciatku to bolo v pohode bolo mi zle.iba dva krat.za.tri tyzdne.ale teraz je to hrozne, zle mi.je aj kazdy druhy den.... keby tych priznakov bolo len par tak by sa.to dalo v pohode zvladnut ale ja mam asi vsetky 😢
@merien259 bé oj.. Ono je to vážne pocuchana psychika... Mne trpli aj končatiny a tak... To máš naozaj ťažké obdobie... Lenže teraz musíš myslieť na seba... Oddychuj veľa. Papaj to je dôležité... Nie ze nemáš chuť... Snaž sa nájsť niečo čo ťa baví... Samozrejme ľahko sa hovorí ale tvoje telo vážne potrebuje oddych ak sa ti dá chod niekam na víkend čokoľvek aby si prišla na lepšie myšlienky.. Tie sú príčinou vsetkeho
Hlavne ako prvé si uvedom, že to nie je choroba!! Mne to oznámili doktori s týmito slovami, že nie je to choroba je to len nejaký stav, kedy chybaju v tele nejake vitamíny..doplnis a bude to ok.. nestresuj.. Ukľudni sa, nie je to nič vážne a treba si to uvedomiť a nebat sa toho.. iba tak to prejde..
Hlavne si to treba najprv dať potvrdiť lekárom,potom riešiť, lebo nieje dobre ani si domýšľať na základe niečoho z netu....
Dnes som volala lekarovi tak vraj mi chyba vapnik a magnezium tiez mam znizeny cukor tak to naozaj bude asi tymi vitamínmi alebo fakt neviem
@kristianko1 vies mi poradit lieky Safran bio essense brat ich alebo nie vraj su dobre na uzkost aa stres
@kristianko1 prosimta co si brala aké vitaminy
@michaela404 ahoj brala som len magnezko...nič viac....tak moc by som vám chcela pomôcť mne sa to už pár rokov nevrátilo tak klop klop dúfam že už ani nevráti...mne moc pomohlo nemyslieť na to...vkuse som si zaplnala čas rôznymi činnosťami a keď už som vedela že to mňa ide fakt všade som so sebou nosila miktotenovy sáčok šla na wc a dýchala a dýchala a prešlo mi to....ešte keď to nana šlo mi pomáhalo zobrať knihu a čítať a snažiť sa dostať do deja že mi ušli myšlienky a nedovolilo rozvinúť záchvat a postupom času som sa cítila taká odvážnejšia že a čo nech záchvat príde ja už ho viem zvládnuť a rozdúchať a prestala som sa báť až postupne mi prestali chodiť ataky......proste aj pred spaním som vždy čítala...lebo keď som nečítala premýšľala som čo má zajtra čaká a chytal má stres....ja som asi len mala šťastie že som sa z toho dostala ale to bolo niečo také strásne....že keď vidím ako to doktori podceňujú robia z nás bláznov a pritom človek trpí ako ...
@merien259ahoj odpovedala som kočke nižsie ja som nebrala vôbec nič...bála som sa aby som nezostala na Tom závislá alebo čo...ja som taká trúbka....u mňa fakt pomohla hlavne tá psychika že som sa naučila predýchať to a potom už mi to bolo jedno už som sa nebála....lebo však čo príde záchvat rozdycham a hotovo a ustúpili ale trvalo to dlho....ak sa nemýlim nejakeho polroka som toaal také že nonstop som myslela že to už nikdy neskončí bála som sa zostať s malým doma že ak má vypne....už len to zostať sama vo mne vyvolávalo stres
@monikapetko1988 ahoj.mozme IP