Ako prebieha vyšetrenie žlčníka?

kexik218
21. jún 2015

Koncom minuleho roka mi zacali problemy so zaludkom, chodila som po roznych moznych i nemoznych vysetreniach, brali mi krv, robili ultrazvkuk atd... Nic sa nezistilo, vraj stres. Tak som sa uchylila k alternativne liecbe kedze mi "nic nie je" ale ta fungovala len chvilu. Potom som sa sama odhodlala a pytala som si endoskopicke vysetrenie zaludka tou sondou. Zistil sa zapal a bola nasadena liecba na 2mesiace. V pripade nezlepsenia kontrola. po vysadeni liekov bolo dobre asi 2 tyzdne a cca pred tyzdnom sa mi ozvali bolesti ale ine ako predtym. Predtym som mala krce v jamke medzi rebrami a silne bolesti. Teraz je to paliva bolest v pravej strane pod rebrom a nizsie. Je to hnusne a kazdym dnom sa stupnuje. Lekar ma vezme najskor v utorok preto sa chcem informovat ako prebieha vysetrenie v pripade zlcnika? Staci ultrazvuk, krv, moc? Alebo sonda? Toho sa az tak nebojim lebo viem ako to prebieha. Skor mam strach s kolonoskopie. Viete mi odpovedat na co sa mam pripravit? Alebo mal niekto podobne bolesti? Co bola pricina?

darina1952
22. jún 2015

@kexik218 ahoj, vyšetrenie prebieha podobne ako si to popísala - oblasť žlčníka sa vyšetrí pohmatom na lôžku - budeš ležať s pokrčenými nohami a lekár ti prehmatá rukami brucho, urobí USG žlčníka a prípadne zmeria teplotu, alebo aj odber krvi. Kolonoskopia sa robí len pri vyšetrení čriev a pri žlčníku sa nerobí. 😉