Ahojte,bola som u svojej obvodnej na preventívke,aj na opakovanom odbere.A v moci aj v krvi mi našli niektoré zložky zvýšené.Nepametam si názov ako sa to volalo.Ze.ma pošle ešte na vyšetrenie k urologovi.Chcem sa spýtať ako to vyšetrenie prebieha u žien?Čo mi tam budú vyšetrovať a ak spôsobom?Dakujem
prvy raz pocujem, ze aj zeny chodia k urologovi, myslela som si, ze k nemu chodia len chlapi. fuha, este mam asi velke rezervy vo vela veciach :D
@lucka_ke A boli to vyšetrenie zavedenie cievky?To nemám ráno zobrať so sebou moč?
@maruski99 Ja tiež myslela som že len chlapa chodia k urologovi
Vacsinou cievkuju potrebuju cisty moc plus sono robili.Cievkovanie neboli skor ma to steklilo
Bakterie v moci..
Dostala som atb plus mi nasli cystu na oblicke, ale neskodnu
Cievkovanie žien nebolí. Máme kratšiu močovu trubicu ako muži. Ale nemusia ťa hneď cievkovat, možno bude stačiť priniesť moč. Ináč urológ je lekár, ktorý sa zaoberá močovym a rozmnožovacim ústrojenstvom a to majú muži aj ženy. Lekár pre mužov sa volá androlog.
opakovaný zápal močových ciest.
A presne ako sa píše vyššie - urológ sa zaoberá močovým ústrojenstvom, to majú aj ženy aj muži.
Mne robil sono obličiek
Nemáš sa čoho báť. Mysli pozitívne, neprivolavaj si zbytočný stres. Cievkovanie nebolí. Držím palce.
Ahojte,dnes som bola na vyšetreni u urológa.Doniesla som z domu ranný moč,vyšetrili,že v ňom bolo veľké množstvo bielych krviniek.Dr mi robil aj sono,pýtal sa ma či som není tehotná,že niečo mi nasol na maternici.Tehotna som není určite,tak či to je cysta alebo myom nevedel povedať.Dal mi antibiotiká Macmiror mám užívať tri krát denne.A o týždeň ísť na kontrolu,budú mi robiť to cievkovanie.Az doma ma to napadlo že o týždeň mám dostať menzes,tak to tam nemôžem ísť však?Bude treba zavolať a iný termín si vypitat.
Pri cievkovani menzes nevadí. Však cievku strkaju do inej dierky a pred tým aj tak oplachnu dezinfekciou
@viestta Neviem no je to také blbé tam ísť počas menzesu.
Dáš si tampón, sestričke povieš, že máš menzes. Vec vybavená. Na horšie sú pripraveni
@viestta Nepoužívam tampón.Asi im zavolám nech mi dajú iný termín.
zaviedli mi cievku, odobrali moč a poslali na rozbor, potom mi robil prehmat brušnej dutiny, ultrazvuk a ešte ma poslal na CT, záleží na diagnóze