Ahojte baby, boli ste niektorá u ušného? Ako prebieha vyšetrenie? Treba prísť ráno na lačno, berie sa aj krv? Ďakujem pekne!!!
tak snáď tam ideš na odporúčanie od obvodného (s výmenným lístkom), takže ak by ti bolo treba spraviť nejaké vyšetrenia z krvi, tak ti ich spaví on... ORL bude považovať za potrebné takéto vyšetrenie, tak ti buď povie, kedy sa máš dostaviť na odber alebo ťa pošle späť k obvodnému... vyšetrenie prebieha podľa toho, s akým problémom tam ideš, ale celkom určite ti pozrie do ucha a zrejme aj do nosa a krku, keďže tieto tri veci spolu dosť úzko súvisia...
Skontroluje usi, nos a krk. Pouziva pri tom vselijake nastroje, nie je to bolestive. Na krv prides asi len vtedy, ked lekar uzna za vhodne a snad ti to aj oznami.
Ahoj 🙂 Tak neviem, ja keď som bola u ušného, tak som mala problém, 2 krát zápal stredného ucha, raz tiež nejaký zápal a raz to bol ušný maz. Čiže mi pozrel do ucha, keď som mala tie zápaly, tak ich musel aj prečistiť, striekol tam nejakú vodu a niečo mi odtiaľ vyťahoval, už si presne nepamätám, to bolo pred rokom :D Pozrel do hrdla. A keď som mala zápal, tak predpísal atb a kvapky. a raz ma poslal na rtg. No a raz ma poslal ešte na nejaké vyšetrenie so sluchom, tam mi dala na uši sluchadla a mala som stlačať ten prístroj podľa toho, kedy počujem zvuk, nejako tak to bolo.
Neviem kvôli čomu tam ideš ty, ale myslím, že krv neberie určite a nemusíš byť ani na lačno.