Ahojte, prosím vás,ako prebieha vyšetrenie očí? Mám podozrenie na syndróm suchého oka,ak to niekto absolvoval,tak mi prosím napíšte čo sa tam robí. Možno to ani nebude tá diagnóza ,neviem, netuším,mám strach a zajtra ma to čaká. A budem schopná potom sama šoférovať? Ďakujem za odpovede.
@nim Spravia ti test,treba aj skontrolovať dioptrie,ak nesedia oko sa neprimerane námaha a vznikajú pocity suchého oka(okrem iného).Mne ani umelé slzy ani maste nepomohli.No dostaneš ich tak či tak a hradis si to sama,kľudne si ich kúp,ale je to oštara,aspoň 5x denne treba.Mne robili komplet vyšetrenie na klinike,trvalo to dokopy 2,5hod.🤦Tiež si to hradis celé
@kubkovamama skús vyskúšať viaceré značky,či možno poslednú zloženie. Niekedy pomôžu kvapky s obsahom olejovej zložky,neodparí sa tak rýchlo voda z povrchu oka-laicky povedané.
Ale mne prišili problémy so suchými očami po nasafeni liekov na tlak.
Aj rôzne ochorenia,prechod u žien,či lieky na tento problém vplývajú.
@sisa_s kvapkám a mastím už vyše roka,preto chcem už vyšetrenie,doteraz som to brala na ľahkú váhu a muž ma už posiela nech si to konečne vybavím. Okuliare nenosím, vidím dobre,aj niť do ihly bez problémov navleciem,ale plačem akoby stále,ani maľovať sa do práce nemôžem. Vyskúšala som asi 4 značky kvapiek do očí, všetky boli bez tých konzervantov či čo to je a nepomáha.
@kubkovamama ja som sa objednala k očnej cez to návšteva lekára.sk a aj vyšetrenie si budem platiť? No super
@nim mas vymenny listok k ocnej ? ma ocna zmluvu s tvojou poistovnou ? ak oboje ano nemala by si platit mimo poplatku za objednanie
@mamina7070 áno mám výmenný a áno, má zmluvu s mojou poisťovňou. Pýtam sa iba preto,lebo nezvyknem nosiť hotovosť,tak že či si pre istotu vytiahnem viac peňazí. Teraz sa všade už platí za všetko.
@nim môj pôvodný očný je klasický lekár v poliklinike,ale bežný očiar často nemá kompletné vybavenie.Preto som išla na kliniku na všetky vyšetrenia čo mi on nevie urobiť a aj keď klinika má zmluvy s poisťovňami,platila som si vstupné vyšetrenie,potom ďalšie už konkrétne vyšetrenia a teraz znova kontrolu.Ak ideš k obyčajnej očnej a nie na kliniku asi platiť nebudeš.Ale už je dosť hodín,asi už máš po tom.🙂
@kubkovamama ahoj,nie,idem až zajtra. Zisťovala som si očnú kliniku v našom meste,teda v našej nemocnici a v info majú napísané, že sa tam dá dostať iba s papierom od očnej doktorky, ktorá ma teda pošle do nemocnice na očné. Aj ty si to tak mala?
@nim práveže nie,iba som telefonicky zisťovala čo a ako,povedali mi,že netreba odporučenie,iba prísť so zdravotným záznamom a ak nemám,nevadi.Synovi dali termín tiež bez problémov.Toto nie je v nemocnici.Nemocnica je stále štátne zariadenie a preto chcú výmenný od pôvodného očného.Sukromne kliniky ťa vezmu bez podmienok.Nieco hradis,niečo nie.
@kubkovamama aha, vďaka,zajtra tam idem a keď potom budem schopná písať a niečo sa mi nebude zdať,tak ti sem píšem, že kam to chodíš, síce ja som Nitra,ale možno by som vycestovala aj inde, pokiaľ niesi niekde od Košíc 😂
Ak ide o syndrom sucheho oka a nema Dr na to speci pristroj na vysetrenie celeho spektra slzneho filmu (maju to skor sukromne kliniky), tak max.ti "papierik ohne za viecko" (google Schirmer test)- test slzneho filmu a zafarbi farbivom rohovku a spojovku...ak kompletne ocne vysetrenie aj s ocnym pozadim, tak ta bude rozkvapkavat a soferovat nebudes moct...neskusala si si najprv kvapkat umele slzy, ci ti pomozu?