Ako prebieha vyšetrenie očí?

nim
25. okt 2023

Ahojte, prosím vás,ako prebieha vyšetrenie očí? Mám podozrenie na syndróm suchého oka,ak to niekto absolvoval,tak mi prosím napíšte čo sa tam robí. Možno to ani nebude tá diagnóza ,neviem, netuším,mám strach a zajtra ma to čaká. A budem schopná potom sama šoférovať? Ďakujem za odpovede.

sisa_s
25. okt 2023

Ak ide o syndrom sucheho oka a nema Dr na to speci pristroj na vysetrenie celeho spektra slzneho filmu (maju to skor sukromne kliniky), tak max.ti "papierik ohne za viecko" (google Schirmer test)- test slzneho filmu a zafarbi farbivom rohovku a spojovku...ak kompletne ocne vysetrenie aj s ocnym pozadim, tak ta bude rozkvapkavat a soferovat nebudes moct...neskusala si si najprv kvapkat umele slzy, ci ti pomozu?

kubkovamama
25. okt 2023

@nim Spravia ti test,treba aj skontrolovať dioptrie,ak nesedia oko sa neprimerane námaha a vznikajú pocity suchého oka(okrem iného).Mne ani umelé slzy ani maste nepomohli.No dostaneš ich tak či tak a hradis si to sama,kľudne si ich kúp,ale je to oštara,aspoň 5x denne treba.Mne robili komplet vyšetrenie na klinike,trvalo to dokopy 2,5hod.🤦Tiež si to hradis celé

terezka1947
25. okt 2023

@kubkovamama skús vyskúšať viaceré značky,či možno poslednú zloženie. Niekedy pomôžu kvapky s obsahom olejovej zložky,neodparí sa tak rýchlo voda z povrchu oka-laicky povedané.
Ale mne prišili problémy so suchými očami po nasafeni liekov na tlak.
Aj rôzne ochorenia,prechod u žien,či lieky na tento problém vplývajú.

nim
autor
25. okt 2023

@sisa_s kvapkám a mastím už vyše roka,preto chcem už vyšetrenie,doteraz som to brala na ľahkú váhu a muž ma už posiela nech si to konečne vybavím. Okuliare nenosím, vidím dobre,aj niť do ihly bez problémov navleciem,ale plačem akoby stále,ani maľovať sa do práce nemôžem. Vyskúšala som asi 4 značky kvapiek do očí, všetky boli bez tých konzervantov či čo to je a nepomáha.

nim
autor
25. okt 2023

@kubkovamama ja som sa objednala k očnej cez to návšteva lekára.sk a aj vyšetrenie si budem platiť? No super

mamina7070
25. okt 2023

@nim mas vymenny listok k ocnej ? ma ocna zmluvu s tvojou poistovnou ? ak oboje ano nemala by si platit mimo poplatku za objednanie

nim
autor
25. okt 2023

@mamina7070 áno mám výmenný a áno, má zmluvu s mojou poisťovňou. Pýtam sa iba preto,lebo nezvyknem nosiť hotovosť,tak že či si pre istotu vytiahnem viac peňazí. Teraz sa všade už platí za všetko.

kubkovamama
25. okt 2023

@nim môj pôvodný očný je klasický lekár v poliklinike,ale bežný očiar často nemá kompletné vybavenie.Preto som išla na kliniku na všetky vyšetrenia čo mi on nevie urobiť a aj keď klinika má zmluvy s poisťovňami,platila som si vstupné vyšetrenie,potom ďalšie už konkrétne vyšetrenia a teraz znova kontrolu.Ak ideš k obyčajnej očnej a nie na kliniku asi platiť nebudeš.Ale už je dosť hodín,asi už máš po tom.🙂

nim
autor
25. okt 2023

@kubkovamama ahoj,nie,idem až zajtra. Zisťovala som si očnú kliniku v našom meste,teda v našej nemocnici a v info majú napísané, že sa tam dá dostať iba s papierom od očnej doktorky, ktorá ma teda pošle do nemocnice na očné. Aj ty si to tak mala?

kubkovamama
25. okt 2023

@nim práveže nie,iba som telefonicky zisťovala čo a ako,povedali mi,že netreba odporučenie,iba prísť so zdravotným záznamom a ak nemám,nevadi.Synovi dali termín tiež bez problémov.Toto nie je v nemocnici.Nemocnica je stále štátne zariadenie a preto chcú výmenný od pôvodného očného.Sukromne kliniky ťa vezmu bez podmienok.Nieco hradis,niečo nie.

nim
autor
25. okt 2023

@kubkovamama aha, vďaka,zajtra tam idem a keď potom budem schopná písať a niečo sa mi nebude zdať,tak ti sem píšem, že kam to chodíš, síce ja som Nitra,ale možno by som vycestovala aj inde, pokiaľ niesi niekde od Košíc 😂

sisa_s
25. okt 2023

@nim ak ti slzia oci a nie pocity piesku, tak skus Artelac Triple action umele slzy..inak napriklad Excimer klinika a Vesely v BA maju terapiu Rexon eye na suche oko + detailnu analyzu slzneho filmu..