dobrý deň,
pre dlhodobé vážnejšie problémy s celkovým organizmom a dých. cestami ma poslali na infekčné oddelenie. Ako prebieha vyšetrenie ?čo všetko mi budú robiť ? Okrem nejakého odberu krvi,čo ešte môžem čakať ? odber nejakého iného bio. materiálu,alebo nejaké invazívne metódy ? Veľmi sa toho vyšetrenia bojím,neviem,ako prebieha,idem tam prvýkrát, kvôli poz. bakteriam v dych. sustave a teplotám, a malátnosti....neviem,čo od toho očakávať :( dakujem
@anieli_1 a su aj nejake invazivne metody? ktore mi mozu robit ?
no skor s plucami a bakteriami s plucami, mam pozitivne mykoplazmy, borelie, a chlamydie, tak kvoli tomu tam idem...tak neviem,co ocakavat, ci iba vytery a krv,alebo aj nieco horšie,
@marietuska neviem čo máš na mysli horšie.....Neviem o tom že by na infekčnom robili niečo iné....Resp robia lumbalku( čo tebe nieje treba len ak by chceli potvrdiť tu boreliozu ale to by ti povedali hneď ), robia vzorku ster zo stolice čo tebe nieje treba.....Bronchoskopia sa robí na plucnom nemyslím si že ju budú robiť na infekčnom, a rezať ťa tiež nebudú.....Maximálne ešte moc ti zoberú....Neboj sa myslím že sú horšie oddelenia ...Ja chodím každý rok na gastro na kolonoskopiu a dva krát mi brali aj kostnu dreň...Všetko som prežila .... 😉
@anieli_1 kostnu dren???preboha to naco?co si mysleli,ze mas rakovinu?ci co? so ziadnou lumbalkou suhlasit nebudem,to je bezpredmetne.moc beru cievkovanim,ci?
bronchoskopiu mi uz raz robili,ale tu uz viac tiez nechcem zazit, aj ja viem,ze su horšie oddelenia,ale mam stres aj tak celkom,neviem,co od toho cakat,a mala som na mysli horšie.- rakovinu kebyze mam, ci to tam zistia,alebo nie, lebo uvazujje sa aj nad takou možnostou.
@marietuska potrebovali mi zistiť kde sa mi strácajú leukocyty ale to som bola na hematologii ....Keby majú podozrenie na rakovinu nepošlú tá na infekčné...
Odoberu krv spisu anamnezu mozno vyter alebo rtg pluc
A mozu ti odporucit vysetrenie u psychologa/psychiatra co by si teda uz mala prestat odmietat samozrejme sa tu asi zdvihne sprska nevole voci tomuto prispevku pre tie co ma chcete kritizovat odporucam dohladat si historiu prispevkov pouzivatelky od roku 2015
@marietuska krv ,ster z úst nosa, sputum ( hlieny resp sliny čo vykasles), nemyslím si že niečo viac keďže píšeš že z dýchacími cestami..