Ako prebieha vyšetrenie na gastre?

26. mar 2021

Prosim vas ako prebieha vysetrenie na gastre? Myslim tou hadicou ci ako to robia. Uz asi 3 tyzdne mam bolesti brucha, nie stale, napr. nieco zjem a zacne to neskutocne boliet az do dalsieho dna, potom to prestane, mozem napr. zase jest hocico a nic mi nie je, potom zase nieco zjem a zase takto isto dokola. Dnes napriklad po kave. Je jedno ci zjem/vypijem nieco mliecne, mučne, to je proste jedno. Som uz zufala nemala som nikdy ziadne problemy s nicim. Bola som aj v nemocnici co ma poslali na sono brucha, neziatili tam nic ani z krvi. Preto rozmyslam ze by som isla priamo k doktorke a ziadala o podrobnejsie vysetrenie pretoze sa mi nezda byt toto normalne. Ale velmi sa takychto vysetreni bojim

lenka2710
26. mar 2021

No nič príjemné to nieje, ale dá sa to zvládnuť, ako všetko 😉 bola som objednaná na 10. hodinu, od polnoci som nemohla nič jest, prišla som, Dr sa ma pýtal odkedy mam také problémy a proste všetko okolo toho, potom mi sestrička nastriekala do krku niečo na znecitlivenie, hadičku som musela prehltnúť a potom som len zavrela oči a modlila sa, nech to skončí

autor
26. mar 2021

@lenka2710 a kolko to asi trvalo to vysetrenie??? Velmi sa toho bojim a stranim radsej tam ani nechcem ist ale tue zaludocne problemy pretrvavaju 😔

lenka2710
26. mar 2021

Ja neviem, pre mňa celú večnosť 😂 ale par minút len, ešte mi bral aj nejaké vzorky, ale pre mňa bolo asi horšie keď to ťahal von, ako keď to šlo dnu

elenka74
26. mar 2021

Bolí ťa žalúdok alebo brucho, teda, či nemáš problém s črevom ?

chrumka120
26. mar 2021

Ja som to už kdesi písala, je tu veľa o tomto písané, keď si to dáš do lupy, robia to aj v narkoze, ja by som inak na to ani nešla lebo mi to príde vyšetrenie ako zo stredoveku a verím tomu že za pár rokov (u nás možno desaťročí) bude narkóza štandard, presne ako to je už u niektorých podrobných nepríjemných vyšetrení čo kedysi robili “za ziva”

autor
26. mar 2021

@elenka74 zaludok asi nie, neviem. Ale vzdy je to po jedle/piti (dnes kavy). Boli asi brucho ako je pupok a nizsie ta oblast, proste brucho. Ale preco by boleli creva kratko po konzumacii?

autor
26. mar 2021

@lenka2710 och boze... a prave pre toto nechcem ist a radsej trpim proste sa toho bojim 😢

autor
26. mar 2021

@chrumka120 a neviete ta narkoza sa plati zo svojho a asi tak kolko? Musim o to ziadat ci je mozne aj ze mi povedia ze to nebudu robit v narkoze? Ja tam tiez rasej ani nechcem ist ale uz 3 tyzdne trpim tymito bolestami a neviem co ine robit 😢

lenka2710
26. mar 2021

Ja som sa bála tiež rovnako, ale proste som si povedala, že to vydržím, strašne mi to komplikovalo život, mala som vtedy 4-ročné dievčatko a nemohla som si naporiadok užiť chvile s nou, lebo niekedy som pol dna prelezala na gauči co mi tak bolo zle a ona sa len motkala okolo mňa, takže som si povedala, že už trpieť nebudem a aj tak mi nič nezistili

simsalabim
26. mar 2021

Absolvovala som to nedavno, nie je to nic hrozne. Trva to 5 minut max. Treba zhlboka dychat, potlaci to reflex na davenie. Podla mna vobec netreba narkozu, ale sprej do hrdla znecitlivi a pomoze proti daviacemu reflexu.

lenka2710
26. mar 2021

Ja som šla bez, moja švagriná tam chodí už ako na klavír, že už jej to nič nerobí! Veď ako sa hovorí, človek si aj na šibenicu zvykne

chrumka120
26. mar 2021

Áno, platí sa, ale radšej by som si to zaplatila, jedine že ma niekto nejakú fóbiu z týchto vyšetreni, tak je to asi bezplatne, neviem a nerobia to určite v každej nemocnici, čiže treba si to pozisťovať kde je to možné

chrumka120
26. mar 2021

A inak toto vyzerá možno na nejakú alergiu a niektoré sa dá prísť aj inak ako z takéhoto vyšetrenia, ale treba si to tiež pozisťovať, odborník nie som, ale takéto vyšetrenie je pre mna teda posledná možnosť

mirka438
26. mar 2021

Ja som bola uz velakrat, da sa to vydrzat. Treba pocuvat pokyny doktora, zavriet oci a mysliet na nieco pekne. On sa v tom nevyziva. Spravi co treba za nevyhnutny cas a hotovo. Ja si zase neviem predstavit davat sa zakazdym do narkozy kvoli neprijemnemu vysetreniu.

eviku777
27. mar 2021

@mirka438 No je tazko to vydzat osobe ktoru napr extremne vsetko napina ja napr zvraciam uz len pri pozerani do hrdla u obvodnej.... 🙂

cacianka
28. mar 2021

Pouziva sa sprej
Injekcia oblbovak
Anesteza
Oblbovak uplne utlmi, ani neviete co sa deje, zabudnete. Potrebujete doprovod.
Anesteza sa robi výnimočne, pre pacientov hospitalizovanych, s tazkymi inymi problemami,
Mam kolegynu na gastro oddeleni a prave pred 3 dňami mi to vysvetlila

janulik270
28. mar 2021

Vysetrenie hacickou trva max 5min.Moja skusenost bola som uz 2krat.Vecer neskoro uz nejest ani rano,Rano som prisla zobrali mi krv a tak mi nastriekali do ust sprey na umrtvenie potom som.si lahla na bok.Dali mi do ust taky nahubok kde som.zakusila a do toho mi dali hadicu.Vedeli ze tazko mi je prehltnut tak ako vkladali tak ja som isla prehltnut a doktor sikovne mi ju dal dnu.Dychat som musela pomali,napisalo ma,grgala som ale to kazdeho napina a grga.Brali mi vzorky 3ks vsetko bolo do 5min aj skor.Ked vybrali hadicu som mala strmene este usta do 5min bolo ok.Asi 2dni ma boleli mandle inac oka.Vysetrenie nie je bolestive iba neprijemne

1994mari1994
17. nov 2022

Ahoj ako si dopadla? Absolvovala si nakoniec vysetrenie?

nikasmile
Autor odpoveď zmazal
Zobraz