Bola niektorá z vás u psychológa?
Ako to prebieha? Nikdy som nebola a neviem čo čakať.
Predstavujem si to ako z filmov. 🤦♀️
Váham ci k nemu ísť ci nie. Som veľmi citlivá, ľahko sa rozplacem a bojím sa ze mu tam prerevem celý čas hlavne keď pichne do citlivej témy.
u mňa to prebiehalo tak, že na prvom stretnutí som vypĺňala testy. A následne v rozprávaní o tom čo má trápi, veľakrát som tam plakala, je to normálne.
No place sa tam 🙂 Vacsina psychologov ma po ruke krabicu s papierovymi vreckovkami 🙂 Pravdepodobne sa ta bude psycholog na zaciatku pytat, aky mas problem, ale aj co od terapie cakas, aky je tvoj ciel. Dalej sa uz ide podla potreby, psycholog sa snazi najst vhodnu terapiu pre tvoj specificky problem a osobnost. Treba sa pripravit na to, ze ak chces nejaku zasadnejsiu zmenu, bude to narocne a bude to stat nejaku energiu. Treba sa konfrontovat s bolavymi, neprijemnymi vecami, ale aj skusat nove postupy v zivote, co niekedy nie je vobec lahke. Urcite to nie je tak, ze sa rozpravas a zrazu problemy zmiznu.
@pribinak len človek keď si pomyslí, ze za to dost zaplatí a prerevem tam celý čas..🙂
@tuippo fuha, testy? Aké boli o čom?
@marianarem porozpravanie by aj pomohlo možno, lenze je to nezvládnem. Hrca v hrdle a už to ide. Ledva poviem nejaké slovo, nieto ešte rozprávať.
tie testy sú zamerané na odhalenie tvojej povahy, inteligencie, odhalenie psychických porúch. Skús si vyhladať psychotesty, aby si mala približnú predstavu aké testy to sú
@tuippo ďakujem, idem pozrieť 😚
Ale tak donekonecna plakat nebudes. Neboj sa, nie si taka sama, psychologovia vedia, ako na to.
Ved o to ide🙂 o to vypustenie tej zlosti, problemov a pozriet sa na to mozno z ineho pohladu ako ty nazeras, alebo reagujes.Plakat budes coraz menej urvite tie peniaze za to stoja ako si uhnat vysoky tlak ci vredy, depresiu
Ja chodím, aktuálne na terapie.
Zatiaľ som mala ale len jednu, začala som plakať, dala mi vreckovky a bolo povedala kľudne plačte....
Mizno je to vyrevanie sa to čo najviac potrebuješ a pomôže ti to omnoho viac ako len rozprávanie
Pre psychológa je pri niektorých problémoch žiadúce aby klient plakal. Znamená to že terapia sa uberá správnym smerom, patrí to k procesu uzdravovania. 🙂
Čiže ak to tak budeš cítiť, že ťa jeho otázky dovedú k plaču, tak plač, pusti to von.
Neboj, pokojne sa vyplač, oni sú na to zvyknutí a tebe sa uľaví. 🙂
Prosim vas za sedenie u psychologa sa plati? Ak ano kolko asi?
Ďakujem baby. Ani som nevedela, ze ma to dokáže rozplakat, bola som u firemnej dr a keď začala citlivú tému uz to islo a preto mi odporučila návštevu psychológa a ja mam z neho strach 🤦♀️🤦♀️ ze to nezvládnem ako u Dr.
Snáď sa odhodlam a pojdem to skúsiť.
Ďakujem každej za rady. 😘
Plac je normalny. Emocie su normalne! Nieco naznacuju.
@ivangeline keď ja nikdy pred nikým neplacem.
Veľmi som sa hanbila pred dr. Nie som na to zvyknutá. 🙄
Tak asi je cas konecne prejavit emocie🙂aj tie negativne.Ludia vsetko potlacaju od malicka pocujes nerev, to nic neni, nebud padavka ostatni to maju horsie...vsetko je o psychosomatike vysoky tlak, milion inych zdr.problemov sposobuju potlacene emocie a oni si svoju cestu najdu a vyrazia na tom nespravnom mieste.potom clovek beha po lekaroch, vysetreniach a aj to je v konecnom dosledku psychika.Chod urcite🙂
@luccija ďakujem ti za milé slová 😚
Skúsim to.
Ten clovek tam je, aby Ti pomohol.Kazda rodina by mala mat terapeuta🙂a hladaj psychoterapeuta nie psychologa
@luccija aký je rozdiel prosím ťa?
Psychoterapeut ma za sebou vycvik a moze pouzivat ine metody...odkial si?
Ahoj. Ja som psychologička, určitá nehľadaj žiadne testy ako ti tu radili. Vôbec sa nemusíš báť, psychológ je ten u ktorého si môžeš dovoliť byť sama sebou, plakať, mlčať čokoľvek. Hľadaj psychoterapeuta vo svojom okolí, príp. mi napíš čo by ťa zaujímalo ešte
Psycholog ta nebude sudit ale chapat, co v dnesnom svete chyba to pochopenie. Ludia sa nevedia vcitit do druhych a ako spolocnost nie sme vedena k pomahaniu si. A aj psycholog ma roznu osobnost, treba si najst takeho ktory vyhovuje.
Však prerev, od toho tam ideš, aby si sa uvoľnila a poriesila to čo tá trápi