Ako prebieha prvé vyšetrenie na gastre?

3. sep 2024

Dobrý deň,chcem sa spýtať ohľadom gastra: mam v sprave od krčnej konzultácia gastra-GERD.Objednana som na október.mam si priniesť dva uteráky a zdravotnú kartu.......viete niekto z vlastnej skúsenosti ako prebieha toto vyšetrenie prvý krát?nepiť a nejesť to viem to mi sestrička povedala pri objednávaní....potrebovali ste poprípade aj niečo iné? Mne bolo povedané len uteráky a zdravot.kartu.Dakujem.....ešte doplním mávam časté palenie zahy a sem tam kyselinu.....pocit hrče v krku koli tomu som aj absolvovala krčne a sono krku tam bolo všetko v poriadku.

thirstymonk
3. sep 2024

Nooo, takže ideš na hadičku. Je dosť možné, že počas toho hodiš tyčku, tak sa neľakaj, su tam na to zvyknutí. Myslim, že nič viac ti netreba.

autor
3. sep 2024

@thirstymonk no hádam to nejako prežijem aj keď je to isto hnusne ale čo už no lebo niekde pýtajú aj výsledky krvi ale to asi zasa keď sa jedná o niečo iné......to mi veru nespomínala ta sestrička

yeon_bouw
3. sep 2024

Ale určite to prežiješ, nie je to nič až také príšerné, len nepríjemné. Mne brali krv priamo na gastre, nemusela som mať výsledky od obvodnej

deti95060810
3. sep 2024

ak máš doniesť uterák tak ti urobia hadicu... žiadna tyčka sa nekoná - však predsa ideš nalačno... úplne v pohode to dáš - ja som bola už niekoľko krát... trvá to pomerne krátko - max 10 min.
to je nič oproti pôrodu...

autor
3. sep 2024

@deti95060810 no veru to máš pravdu ze oproti pôrodu to isto nebude nič tiež som so zažila veru ......to dám

autor
3. sep 2024

@yeon_bouw aha tak fajn toto som nevedela ze sa priamo tam berie krv

yeon_bouw
3. sep 2024

Neviem, či je to bežné všade, ale mne vtedy brali na prvom vyšetrení krv a potom som šla na hadičku. Záleží asi aj na tom, kvôli čomu ťa tam poslali. Ja som mala také neurčité príznaky, tak to asi vzali "od podlahy".