Chcela by som sa opytať, ako prebieha takato operácia a čo po nej očakavať. Myslim tym bolesť, hojenie, PN. Budem povďačna za reakcie.
@marug JA idem na jednodňovku, žiadna hospitalizacia.
TAkže poopúerácii vybaviť nejake voľno? Veľmi ste mali to oko zakrvacane? Pracujem s ľudmi a asi by mi tiež vadili tie pohľady.Po operácii Vam už oko nezabiehalo?
Ďakujem za reakciu.
Mne teda operovali obe oci, tak mozno preto som bola aj hospitalizovana. No a urcite by som si vzala par dni volno. Tie prve dva dni som len lezala na gauci a pozerala priamo pred seba na TV, a bolo neprijemne hybat ocami zo strany na stranu. Celkovo som mala aj tie oci unavene a musela som ich castejsie zatvarat a nezatazovat ich. Preslo to ale rychlo. Zakrvacane som mala cele bielka a bolo to fakt dost vidno. Vonku som nosila slnecne okuliare, ale vnutri na mna ludia neorijemne a okato zazerali. A inak oci mi zatial vobec nezabiehaju (na operacii som bola ked som mala 18, teraz mam 28), tak uvidime ci to tak vydrzi aj dalej.
Ahojte. Brata práve operovali na strabizmus. Operovali ho na obe oči, pričom jedno mu išlo do vonkajšieho kútika viacej. Po operácii mu ide to oko do vnútorného kútika. Som veľmi nešťastná, lebo nik sa o tom s ním nerozpráva a neviem či to je po operácii bežne že škúli a je to kvôli opuchu oku, alebo sa nepodarila ta operácia. Mali ste obe oči v poriadku hneď po operácii?
Ďakujem vopred za odpoved.
Ahoj, ja som operaciu podstupila sice uz skor, pred cca 10 rokmi, ale predpokladam, ze sa odvtedy nic extra nezmenilo. Do nemocnice som nastupila den pred vykonom, od vecera som nemohla jest ani pit, na salu som sla cca o 13:00. Sestricky mi pred tym dali nejaky sirup na ukludnenie, aby som nebola nervozna. No a na sale ma napojili na pristroje, pustili mi anesteziu a pytali sa ma na rozne otazky, az som prestala vnimat a odpovedat. Operacia trvala cca 1 hodinu, na sale ma rovno prebrali z narkozy a pytali sa ma ci viem kde som a ako sa volam. Previezli ma na izbu, nechali mi dokvapkat nejake vitaminy. Oci som mala mat zalepene az do druheho dna, ale v podvecer prisla doktorka a oci mi odlepila aby skontrolovala, ci nemam dvojite videnie. Vsetko bolo ok, tak ma nechali v klude dospavat anesteziu. Z anestezie mi bolo zle, zvracala som a hrozilo, ze mi prasknu stehy, tak mi dali este lieky na ukludnenie zaludku. V den po operacii som si mohla oci odlepit, ale musela som si davat pozor na prach a podobne a z nemocnice ma prepustili. Videla som normalne, oci ma neboleli, jedina neprijemna vec boli stehy - skrabali ma v oku a na zaciatku mi bolo neprijemne hybat ocami, tak som pozerala len dopredu. Trvalo to ale len cca 1-2 dni. Potom som uz fungovala normalne, ale aj tak som bola doma, pretoze som mala ocne bielka krvave a neboli mi prijemne pohlady ludi na ulici. Takze cca 2 tyzdne po operacii som bola doma, potom sa krv vstrebala, vybrali mi stehy a bolo to. Aby som to zhrnula - operacia bola pohodova, bolesti ziadne, najhorsia vec na celom tom bolo zvracanie po anestezii kym mi zabrali lieky :D