Ako prebieha operácia platničky?

6. apr 2022

Prosím Vás, ako sa operuje platnicka? Pacient je uspany, alebo je pri vedomí? Platnicka je v driekovej oblasti. Leží pri operácii na bruchu, alebo je na boku?
Ďakujem za odpovede

kacena4
6. apr 2022

na bruchu v narkoze. nie je to jedno? ked mi pomohli od bolesti toto som absolutne. neriesila

autor
6. apr 2022

@kacena4 prosím tá, slušne odpovedaj, alebo mi neodpovedaj. Ja sa pýtam, aby som si urobil nejakú prestavu, lekár nemal veľa času detailne mi všetko opísať
Tiež mi je to jedno, len sa pýtam.
Ale ďakujem za reakciu a odpoved

vandica
6. apr 2022

@kacena4 na bruchu sa leží potom aj po operácii? Koľko cca je pacient v nemocnici? Dakujem

autor
6. apr 2022

@vandica dobrá otázka, toto má vôbec nenapadlo. Ďakujem za pripomienku

vandica
6. apr 2022

Muž ide v utorok, preto sa pýtam 🙂

henka123123
6. apr 2022

Pripnem sa

lapalma
6. apr 2022

Podľa druhu zákroku - cca 5 dní ...samozrejme na bruchu - prebudí sa na chrbte. Na 3tí deň ho postavia - potom pomaly rehabilituješ

autor
6. apr 2022

@lapalma ležím na operovanej rane? Som si myslel, že aj po operácii budem buď na bruchu alebo na boku.
Ako je to s wc? Budem mat nejaké hadičky? Toho sa trochu obávam.

lapalma
7. apr 2022

Na bruchu nesmieš ležať, len na chrbte a čiastočne na boku. Drén v rane je cca 1 deň, nesieš sedieť !!!! Dostaneš protokol, ako si budeš pomaly sadať niekoľko týždňov. Na wc až keď ťa postavia na nohy .

autor
7. apr 2022

@lapalma koľko si bola prosím tá PN? Bolo to veľmi bolestivé? Mala si operáciu v driekovej časti chrbtice? Ďakujem

lapalma
7. apr 2022

PN dlhé mesiace, bolesť znesiteľná - problém s periférnymi nervami v nohe, L4-5

slavka2010
7. apr 2022

Po operacii som sa zobudila na chrbte. Ta rana bolela trochu. Oproti tej bolesti pred operaciou to bolo nic. Cca po tyzdni som vysadila vsetky lieky proti bolesti. Sest tyzdnov po opetacii som nemohla sediet. Potom pomaly rehabilitacie, cvicenie a kupele. Je to beh na dlhu trat. Treba cvicit stale a pravidelne. Cca po roku od operacie som bola uz ok. Mysleka som, ze tak dca mesiace po operacii to uz bude dobre, ale je to dlha rekonvalescencia. Ale stale poctivo cvicim, denne vela chodim. Ked to vynecham nie je to dobre.

autor
7. apr 2022

@slavka2010 prosím tá a kde bol u teba problém, u mna v driekovej oblasti

A koľko si bola pn?

slavka2010
7. apr 2022

U mna L5 S1 v driekovej casti. Bolest mi vystrelovala do pravej nohy. Mam s nou problemy doteraz. Uz su to dva roky od operacie. A bola som skoro cely rok PN. 11 mesiacov. Po kupeloch som isla do prace.

vandica
7. apr 2022

@slavka2010 môžem sa prosím ťa spýtať aj ja, muž má tiež tu L5 S1. On nejde na klasickú operáciu mu lekár povedal. Že on mu vlastne len povybera tie úlomky čo tam má, aby sa mu niekde nezapichli. Že 8dni cca pobyt v nemocnici a 3mesiace PNka. Tebe vlastne čo robili? Lebo čo čítam všade tak aj rok PNka, a jemu lekár takto povedal. Ide do NR na operáciu, k MUDr. Šedivému.

autor
7. apr 2022

@slavka2010 toto iste mam aj ja, ale do ľavej nohy. Dúfam že mi operácia pomôže.

autor
7. apr 2022

@slavka2010 čo ďalej? Čo s tou nohou ?

slavka2010
8. apr 2022

@vandica ja som mala vytecenu a vysunutu platnicku a plus este vyrastky co mi tlacili na nerv v tej pravej nohe. Mne to odstranili aj s castou tej platnicky. Po troch mesiacoch by som pracu urcite nezvladla. Ako predstavu som taku mala, ale zdravotny stav ma nepustil. Doporucovala by som urcite cvicit s fyzioterapeutom. A poctivo. Ja som k nemu chodila 5 mesiacov.Mna operovali v Ziline. A do prace ked som sa pytala aj skor nechcel ma vypisat. Sam mi povedal, ze az najlepsie po kupeloch.

slavka2010
8. apr 2022

S tou nohou uz asi nic. Hlavne dost cvicim a strecujem. Pretoze ked mi to zatuhne tazsie sa to rozcvicuje. Ale uz ju asi nikdy nebudem mat uplne v poriadku. Ten nerv mi dost dlho utlacal ten ulomok. Oni ma totiz nechceli velmi operovat, ale potom uz videli, ze nie je ina cesta. Od akutnych bolesti ma operovali cva po troch tyzdnoch. Ale mne uz bola na tu nohu aj zima.

autor
8. apr 2022

@slavka2010 Hm, tak to je na figu. Neviem ako dopadnem
Ešte sa opýtam, keď tá stavali na nohy, dalo sa to prežiť?

slavka2010
8. apr 2022

Dalo len ten prvy den bol tazsi. Pretoze ja som pred tou operaciou tie tri tyzdne nemohla chodit len sediet tak som mala ochabnute svaly. Ale v pohode to clovek zvladbe. Vsetko bolo lepsie ako tue bolesti pred operaciou.

vorkola
9. jan 2023

@slavka2010 no mne pomohlo chodenie

jankahojdanova
2. mar 2024

Dobrý večer prajem, čaká ma operácia driekovej chrbtice, bolesti sú už neznesiteľné hlavne v dolných končatinách, chcem sa spýtať, prejde tá bolesť po operácii? A tá bolesť po operácii je znesiteľná? Dá sa to vydržať?. Ďakujem za odpovede 🙂

slavka2010
3. mar 2024

@jankahojdanova po operácii aspon u mna bola neskutocna ulava. Konecne presla ta bolest nohy. Bolo to vykupenie. Ta pooperacna rana bolela trochu nic strasne. Oproti tej bolesti pred operaciou to bolo nic.

katkabg
30. máj 2024

Ahojte,2 roky ma trapili krize.Neskutocna bolest.Teraz 10 dni ukrutne bolesti pravej nohy,platnicka mi zacvakla nerv,nepomohli inekcue lieky nic.Nerv boli tak po celej nohe ze skrabem steny vodne v noci uz 10 dni.10.6.ma naplanovanu operaciu....prosim povedzte ze sa mi ulavi bo uz ma migne z tej bolesti.Horsiu bolest som nezazila.Normalne ratam dni nech uz ma zoperuju

slavka2010
30. máj 2024

@katkabg Ahoj po operacii pride naozaj neuveritelna ulava. Aspon u mnato tak bolo. Ked som sa zobudila z narkozy neskutocny pocit ulavy. Do tyzdna po operacii som vysadila vsetky lieky. Drzim palce 🙂

katkabg
30. máj 2024

@slavka2010 mne uz lieky ani inekcie nezaberaju....normalne sa tesim na ulavu....uz som nespala ani nepametam a uz ani neviem co je zakaslat ci kychnut.Strasna bolest v celej nohe.Celi nerv od krizov po celu nohu.Na nevydrzanie.

evagy
1. jún 2024

@slavka2010 ahoj prosim kde ti operovali platničky môj muž sa trápi a mal už ísť na operáciu len doktor mu povedal v deň operácie že ho radšej nebude operovať. To ešte nemal také bolesti ako teraz má. Ďakujem za info

slavka2010
1. jún 2024

@evagy ahoj v Žiline na neurochirurgii. A preco mu povedali, ze ho nebudu operovat?

snowflakenel
1. jún 2024

@slavka2010 hmmm. To mam aj ja. Od roku 2018. Bolesti som mala aso 2 roky, cvicila som a vela chodila. Fyzio mi riez velmi ponohol. Nohu mam trocha strpnutu, no nasrastie som vez bolesti a bez liekov. Ale davam si velky pozor na to, co a ako robim, dviham. Esre som zvladla aj tehotenstvo. ....