Ahojte, ako prebieha laserová operácia očí ? Postup...ako mi znecitlivejú oko a aby som ho nezatvárala inštinktívne ?
ja som bola 2014 a je to presne tak ako píše @ciusinka
Ja som bola na operácii pred 4 rokmi v bratislavskej Neovízii a mozem len odporucit. Niet sa coho bát tak ako napisala @ciusinka , oci znecitlivia kvapkamia prichytia a cele to trva par sekund. Po operacii som necitla ziadnu bolest, iba trosku zahmlene videnie na druhy den uz uplna pohoda. Za mna najlepsie rozhodnutie v zivote 👍
Dievcata a od akych dioptrii ste isli na operaciu ??
dievčatá a potom ešte je potrebné operáciu očí opakovaŤ? Po niekoľkých rokoch? či už ani nie. mám na mysli kvôli dioptriam....mám asi + 2 na jednom oku.
@kinderzwillinge ja som mala -2.25 and -2.00 a pri vstupnom merani mi namerali este aj cylinder co som ani nevedela a aj dioptrie som myslela ze mam ine takze tak :D
@deti95060810 ja som mala okuliare do dialky a vraj by uz operacia opat nemala byt potrebna, ale aj v prípade ze by sa mi znova zhorsil zrak mam certifikat na dozivotnu zaruku takze dalsia by bola bezplatna
ja som bola v 96 a postup bol presne ten isty ako sa pise hned v prvom komente, akurat vtedy sa robilo len jedno oko a druhe najskor po mesiaci.
@smolinecka ked som bola ja, tak mi povedali, ze sa mi zrak moze zhorsit po prvom tehu, resp po prekroceni 40. mala som tento rok 47, starsia mala 14 a nosim okuliare zatial len na soferovanie, lebo mam problem s tabulami smerovymi. a mam slabe dioptrie aj v slnecnych aby som nezdravila ludi, co si z dialky myslim, ze poznam 😀
@kinderzwillinge -6,5 obidve oči
Ja som bola 2009 v Ke a spokojnost... po zakroku prvych 10 dni tazkych ale dalo sa to prezit a stoji to za to, zbavit sa navzdy okuliarov 👍 mala som -4,5 a -3,5
aj ja som bola v 2014, dali mi najprv tabletku, potom znecitlivili oci kvapkami.. potom som sice vnimala, ale bolo mi vsetko viac-menej jedno.. inak by som instinktivne nedovolila, aby mi dali do oka tie svorky, ani neviem, ze som ich mala :D.. po zakroku ziadna bolest
baby ďakujem, uľahčili ste mi rozhodovanie...strašne soms a bála
@jakoma
@alchemilkazltozelena
@katulka1992
@simonah73
Dievčatá a keď ste šli na tu operáciu tak váš zrak bol nezmenený dlhodobo? Lebo ja mám taký problém, že mne sa zhoršuje zrak každý polrok 🤦🏼♀️ každý polrok chodím na preventívne lebo už cítim, že sa mi blbo pozerá a stále je to horšie a horšie (do diaľky). Momentálne som na - 3.00 a - 3.25 ale to som bola naposledy v Decembri 2019 ale teraz už znova cítim, že už žmurkam keď pozerám napr. telku 😩 ale kvôli coronavirusu som nebola ešte na očnom.
Počula som, že sa nesmie zrak zhoršovať keď chcete ísť na operáciu, je to pravda?
@emuska72 pred samotnou operáciou Vám urobia vstupné vyšetrenie, kde zhodnotia či Vás môžu operovať a aká metóda bude pre Vás najlepšia....teda aspoň u mňa to tak bolo
@jakoma
@katulka1992
@simonah73
Dievčatá, ďakujem krásne za odpovede 💛
Takže ja to isto podstúpiť nemôžem keďže sa mi zrak stále zhoršuje 😪 Ja mám 25 a moja sestra 28 a taktiež to je u nej tak ale s tým rozdielom že ona už má -6 takže očakávam že ja na tom budem pomaličky ale isto rovnako 🤦🏼♀️
@emuska72 ja som bola na operácii pred viac ako 10 rokmi, dioptrie som ustálené nemala, zrak sa mi stále zhoršoval, jedno oko -6, druhé -5. Po zákroku mi ostali cca -0,25 dioptrie. A mám to tak stále, roky. Akurát ešte vtedy bola po operácii šialená bolesť, čo budem žiť na to nezabudnem. Ako čítam, dnes to už vedia bezbolestne.
@zuzanaam ano,ale treba rozlišovať aká operácia, každá,kde sa zbrúsi šošovka bolí a príšerne,ale je to lacná operácia v porovnaní s tou novou - femtosekundovým laserom,kde ti starú šošovku rozbije,vysaje a vloží sa do oka nová - presne na mieru šitá dioptra - aj multifokálna.Máš to na doživotie - je to vlastné nová umelá dioptrická šošovka vyrobená presne na mieru...tam sa nič nezbrusuje a nie je to bolestivé absolútne.Mám obidva oči operované a asi najlepšia investícia môjho života ..každému odporúčam.Predtým si chodte odkonzultovať, či je pre vás vhodná,ale inak je to super !
Ja - 2 a-3 som bola minulý mesiac, hrozne som sa bála. bolo to v pohode, aj rekonvalescencia. Rozhodne som si to predstavovala horsie. Ale precitaj si aj o konkretnych metodach. Ja som bola na laseku, co je starsia metoda, ale ma vysledky s menším percentom nezvratnych pooperacnych komplikacii ako niektoré novsie. Aspon co som si o tom studovala, aj v centre tak hovorili.
Ozaj a postup ako baby opisali, to za nezmenilo 🙂 a ak chceš, tak ti predtym daju tabletku na ukludnenie.
Samotná operácia je v pohode horšia vec je ako dopadne človek neskôr ja som bola tiež nadšená po 7 rokoch vidím halo efekty znovu mám krátkozrakosť večer a ešte aj poškodenú sietnicu zrejme viac by som na to nešla . Ich reči nové prístroje tak ako prístroj môže byť aj zo zlata ale ak oko sa zle zahojí alebo blbo zareaguje do konca života následky ktoré radšej nehovoria.
Oko znecitliveju kvapkami, ktore sa kvapkaju niekolkokrat este v cakarni a pocas operacie mas na ociach taky ako rozvierac, neviem, ako sa to vola odborne, ktory ti drzi oko otvorene, aby si ho nezatvorila..Ja som bola na operacii v roku 2010, mozno odvtedy su aj nejake ine postupy..