Ako prebieha laserová Mukotómia?

sonjulla
6. jan 2010

Ahoj, chcela by som sa spytat, ci je tu niekto, kto absolvoval laserovu mukotomiu pri chronickej sinusitide, ako prebiehal zakrok a ci bola liecba ucinna aj z dlhodobeho hladiska. Pripadne, kde ste zakrok absolvovali Dakujem velmi pekne, kazda informacia je pre mna cenna.

dzambica
16. apr 2011

Ahooooj, tak ak ti mozem poradit tak laserovu mukotomiu robia LEEEN V NITRE.tu je link,kde sa mozem dozvediet viac informacii http://www.mkpcentrum.sk/kategoria/Ambulancie-P...
Ja som chronickou nadchou trpela 4 roky a az teraz som sa odhodlala ist na tento zakrok.som 6 dni po laserovej mukotomii a mozem ju len vrelo odporucit.S usmevom na tvari mozem povedat,ze uz zaspim bez kvapiek do nosa,na ktorych som bola cely cas zavisla a nevedela som bez nich existovat.staci ak do toho centra zavolas a objednas si termin.Musis mat pred tym odporucanie od svojho otorinolaringologa,ktory ti tento vykon odporuci a potom sa tam len objednas.Tento vykon trva dokopy asi 5 minut,takze je to rychle.Prides tam,sadnes si na lehatko.Oblecu ti ochranne oblecenie aj navleky na topanky.Doktor,ktory to robi je velmi prijemny,takze niet sa coho bat.Ako prve co urobi,da ti ochranne okuliare a vstriekne ti taky sprej do nosa na umrtvenie a znecitlivenie celej tvare,ale do hodinky to vyprcha.Po vstrieknuti tohto spreja sa pocka asi 30 sekund a potom sa ide na ten zakrok.Musis byt uvolnena a mat oci otvorene.Doktor vezme ten laser do ruky,vyzera to ako maly tenky drotik,ktory vlozi do nosa a vypali ti tu sliznicu.Najprv jednu dierku a potom druhu.Je to trooooooosku neprijemny pocit,lebo to smrdi a dymi sa z toho ,ale da sa to prezit.vypalenie trva asi tak 8 sekund.Je to trosku bolestive,ale tych par sekund bolesti za ten vysledok sa da vydrzat.Potom ti da doktor malinke tamponiky do nosnych dierok asi len tak na 1 minutku a potom ti ich vytiahne a ide sa domoooov.Hodina po vykone sa nesmie jest,pit ani smrkat nos.Tak sa odporucam najest a napit pred tym.5 minut po vykone moze trosku ale fakt len trosicku tiect kvapocka krvi z nosa,ale to sa samo hned zastavi.Stoji to 130 eur. Po ceste domov som citila jemnucku bolest jemne pichnutie v nose,ale to hned po par minutkach preslo a uz nic nebolelo.Prva noc je trosku narocna,len koli tomu,ze po tomto vykone sa nos naplni a mas pocit silnej nadchy.Nos je plny upchaty.Ale postupne cez noc sa pekne uvolni a odlahnu ti obe dierky a potom je uz len dooooooooobre.Takze ak sa rozhodujes tento vykon podstupit,nieje sa vobec coho bat.Urcite chod.Je to rychly a skoro bezbolestny vykon po ktorom nasleduje dlho ocakavana ulaaava a kludny spanok.

anita111
12. dec 2011

Ja som na tom bola dnes a mozem prakticky do bodky potvrdit co pisala dzambica. Akurat ze mne tiekla slabunko krv z nosa asi pol hodinu, to je vzdy individualne, niekomu vraj netecie vobec. Ja na tu ulavu a konecne bezproblemove dychanie este len cakam, ale snad ked prezijem tuto noc uz bude dobre. Moc sa na to tesim, ja si uz ani nepamatam ake to je nemusiet pouzivat kvapky do nosa a nebudit sa uprostred noci alebo nadranom s uplne upchatym nosom.

mia_ko
10. sep 2012

Ahojte, môže sa tento zákrok robiť aj počas tehotenstva? Alebo po nom? Ak ano tak kedy... mám tiež problem s upchavanim nosa už dosť dlhu dobu a o tejto metode som ešte nepočula ale chcela by som to skusiť.

japonka1
29. okt 2012

Ahojte, dneska som na tú kliniku volala, lebo už psychicky nevládzem, neustále budenie počas spánku kvôli upchatému nosu, stále aby som mala pri sebe kvapky, kam sa len pohnem, je to strašné byť na niečom takom závislá...ale zároveň sa aj bojím, asi tej bolesti a strach, že sa mi neuvoľní po zákroku nos a asi po zákroku nebudem môcť kvapkať...baby, ste strašne statočné a tajne vám závidím, dúfam, že aj mne sa to podarí....uf.

dzambica
26. nov 2012

Ahoooj japonka1 ,nemusis sa nicoho bat fakt naozaj.Strach zahod za hlavu ja som tam sla s usmevom na tvari,v cakarni som so segrou srandovala a smiala sa.Sestricky a lekari su tam velmi prijemni,rodeni psychologia uplne ta upokoja.Ide to tam ako na pase,ani sa nenazdas a uz ides domov.Fakt ani nestihnes zareagovat a uz mas po tom ,samotny zakrok to je len par sekund a niekto nemusi citit vobec nic je to individualne,tak sa nebooooooooj!!!!Mysli pocas toho nato ako budes na druhy den kludne spat.A v ziadnom pripade nesiahaj po zakroku a najlepsie uz vobeeec NIKDY po ziadnych kvapkach.Ja viem z vlastnej skusenosti ,ze to cloveka moc laka ,ale musis sa prekonat a mysliet nato,ze predsa nechces znova spadnut do toho zacarovaneho kruhu!!!Ked ta obcas potrapi niekedy nejaka nadcha tak to musis prezit aj bez kvapiek a ked uz tak siahni len po prirodnej morskej soli v spreji ako je napr.Vincentka,ktora nieje navykova na nosovu sliznicu a mozes ju dlhobo uzivat.Ale tesne po zakroku vobec nic ziadne kvapky.Prva noc bude tazka,lebo budes mat zapchate obe dierky skoro sucastne,takze budes musiet pouzit dychanie cez usta,ale potom ani si to neuvedomis a postupne ti odlahne jedna aj druha dierka a pocitis dlho ocakavanu ulavu!!!!A to uz stoji zato pretrpiet ten jeden den ,ked uz sa s tym trapis tak dlho,ci nie?Takze neboj sa,tes sa nato!!!!Chod tam s nejakou moralnou podporou,kamoskou,mamcou....mozes si ich vziat aj k sebe do ordinacii pocas vykonu,ked sa budes velmi bat.Ani si neuvedomis ,ze si na nejakej operacii ,dostanes navleky na topanky a ides ako keby na bezne vysetrenie.Je dobre mat nejaky papier so sebou od obvodnej lekarky,alebo otorinolaringologa,ze ti to odporuca ten vykon.Lebo to zvykne ten lekar chciet.Inac uz len peniazky do vrecka 🙂 a ide sa.Dobre sa pred tym najec a napi,lebo hodinku po tom sa nesmie jest ani pit.Papa drzim palce!!!Potom napis ako bolo.

luky187
12. feb 2013

takže idem vyvracať názory uživateľky dzambica. Po roku a pol užívania kvapiek som sa odhodlal konečne na riešenie problému s večne upchatým nosom. Bez olintu som nevydržal dlhšie ako 5 hodin. Dokonca sa mi pokryvila aj prepažka. Odlhodlal som sa teda na tento zákrok, prečítal som si hodnotenie pani dzambici. Je pravda že to robia len v Nitre. Ona trpela tymto problemom 4 roky, ja rok a pol a napriek tomu mi tento zákrok na prvý krát absolútne nepomohol. Pozajtra som objednany na opakovane sedenie. Tento výkon trvá tak ako spomina pani, cca 5 - 7 minut. Personál je veľmi profesionálny, avšak nemôžem povedať žeby bol nejak extra milý. Ale profesionalitu treba podotknuť. Najprv ti strieknu do nosa sprej taky aky strieka zubarka na zuby stakou dlhou pumpičkou. Je to kusok neprijemne lebo ti štipe abo take dačo už neviem. Potom ti kusok strpne nos a ked ti stecie do krku ten sprej tak aj hrdlo. Ale toto je vpohode naozaj. Potom ti no nosa začnu davať taky dlhyyyy priesvitky kablik a na konci je take červene svetielko, akože ten lejzer. Potom ti ho lekar strci no nosa dost hlboko a to je jeden s neprijemnych casti tohto zakroku. . potom ti ho tam podrzi asi 7 seknud alebo 10. Cítis take jemne iskričky, akokeby až v hlave niekde. Ale okay. Môže isť trošku krv ale doktor ti da no nosa tamponik Môže ztoho byt taky neprijemny zapach ako ked u zubarky. Ked mi robili druhu stranu, tak uz pred koncom mi prišlo zle. proste do odpadnutia, tak ma hned dali ľahnuť a obskakovali ma. Ono aj v papiere ktory podpisujes je napisane ze môže prisť k takymto stavom. Čo sa týka lekára tak absolutne nieje sympaticky... asi najmenej zo všetkych čo tam boli. Boli tam dokopy 3 osoby. alebo 4 ani neviem. Hodku som nemohol jest pit, asi kvoli tomu lebo som mal strpnute hrdlo a pery. Potom som sa presunul do inej miesntosti kde som chvilku poležal a išiel domov. ziadny rozdiel som nepocitil, ziadne zlepsenie. Som zvedavy ako dopadnem tentokrát,. Platil som 130 eur a teraz budem 50.

basenka17
1. mar 2013

Ahoj

chcela som sa ta opýťať na tú laserovú mukotómiu. Ja som zákrok absolvovala včera celkom dosť to bolelo ale nos mám ešte dnes upchatý. Chcem sa opýťať tebe sa to vôbec neodopchalo resp. si sa potom spojil s tým lekárom na opakovaný zákrok? Tento ti už pomohol? A po akej dlhej dobe sa to dá zopakovať?

luky178
15. mar 2013

daj mi na seba prosim mail, všetko ti poviem.

monika03111991
13. júl 2013

Dobry den , chcela by som sa poinformovat ako to je s tou laserovou mukotomiou je to zarucene? a ktoreho lekara v tej Nitre by ste my odporucili ? Dakujem za odpoved lebo už som zúfala z toho staleho kvapkania :(

luckos
4. dec 2013

@luky178
@dzambica
ahojte prosím môžete s odstupom času zhodnotiť zákrok? takmer 10 rokov si "užívam" nádchu a nepomáha nič. tak zvažujem túto možnosť. a keďže to nestojí málo chcem vedieť ako sa cítite s odstupom času.
Ďakujem

dzambica
4. dec 2013

@luckos Ahooj tak ja sama za seba mozem povedat,ze som velmi vdacna za den, kedy som sa rozhodla skoncovat s neustalym kvapkanim a ist na tento rychly a pre MNA velmi ucinny zakrok. Mne to zabralo hned na prvykrat,musim poklopat.Preslo nieco vyse 2 a pol roka a ja si dycham volne...od vtedy som si nikdy viac nekvapla ziadne kvapky,aj ked ma to niekedy v case chripky lakalo....ale odolala som a som rada,lebo inac by som lahko padla do nekonecneho zacarovaneho kruhu. Kazdy doktor ti hned povie,ze tento zakrok bude mooooozno trebalo niekedy zopakovat este raz ale niekedy to nieje potrebne,ako napr. u mna....Kazdy clovek je individualny,kazdy ma tie nosove musle znicene inac ,takze na kazdeho to inac zaposobi.Niekto potrebuje opakovat zakrok ini uz nie...ale aj keby to trebalo zopakovat tak by som nevahala ani sekundu.Opakovany zakrok stoji uz potom iba 50eur. A zeny tento zakrok zvladaju ovela jednoduchsie,kedze mame vyssi prah bolesti 😀 Ja som inac brutalna citlivka,ktora odpada pri klasickom odbere krvy a toto som zvladla bez problemov,takze nieje sa coho bat.Pan doktor mozno nieje najmilsi,kedze to tam robi ako na pase,ale asistujuce sestricky su skvele...

kinkab
14. feb 2014

Ahojte,ja som laserovu mukotomiu podstupila pred 5 rokmi v Nitre a som nadmieru spokojna.Do nosa som si striekala 3 roky v kuse,bez muconasalu som sa nemohla pohnut,lebo okamzite som sa dusila.Bolo to strasne a som rada,ze uz mam pokoj.Odporucam vsetkym,je to kratky zakrok i ked par dni po mukotomii sa este nemusite citit celkom vyliecena,do tyzdna mate svaty pokoj!

kinkab
14. feb 2014

a ked mam nadchu a nemozem dychat,striekam si,ale uplne nieco ine ako muconasal,na ktorom som bola zavisla,snazim sa vsak v case nadchy nestriekat viac ako 2krat za den

kinkab
14. feb 2014

@luky187
@luky187 aj ja som na prvykrat nepochodila lebo ani po tyzdni som nemohla dychat dokonca este viac ako perd mukotomiou.Na druhykrat mi to robil ten isty lekar,krvacala som tak z nosa,ze mi povedali,ze toto sa im tam este v zivote nestalo,krv mi nemohli zastavit ani po 30 minutach,ked sa im to nakoniec podarilo,robili mi to znovu,akonahle mi vsak zacali vypalovat s laserom krv sa znovu spustila,takze sa im to ani celkom nepodarilo.Lekar mi povedal,ze to asi neprejde. A cuduj sa svete,prisla som domov a vsetky komplikacie prestali a uz uplne volne dycham 5 rokov.V tom case som za opakovany zakrok neplatila,bolo to gratis

nikolet_89
24. feb 2014

@dzambica ahoj prosim ta a ty si alergicka ? lebo ja som silna a pozeram, ze mozno toto by zabralo

nikolet_89
24. feb 2014

@luckos
@kinkab

@dzambica
@monika03111991 viete mi poradit k akemu dr treba ist pred zakrokom ? a ako to cele zariadit staci len zavolat a objednat sa a plati sa na mieste ? Dakujem

dzambica
24. feb 2014

@nikolet_89 Najprv musis ist na vysetrenie k ORL doktorovi Otorinolaringolog-usne-krcne-nosne on ta vysetri ,porozpravas sa s nim ,ze aky mas problem a on ti vypise odporucaci list na Laserovu mukotomiu a potom sa uz len na zakrok jednoducho telefonicky objednas a platis az tam na mieste po vykonani zakroku.

dzambica
24. feb 2014

@nikolet_89 Nie niesom alergicka a zakrok mi extremne pomohol a odporucam nevahat ani minutu a ist na tento rychly a ucinny zakrok

nikolet_89
24. feb 2014

@dzambica dakujem krasne 🙂

domin34
7. okt 2014

Chcela by som sa opýtať ako dlho sa maroduje po laserovej mukotómii?

sylvanas
17. dec 2016

Môžem poprosiť kontakt na tú Nitrianskú kliniku kde robia menovaný zákrok?
Dúfam že sa týmto spôsobom raz a NAVŽDY zbavím Sanorinizmu!
Preto sa zároveň pýtam či tých 130€ čo ten zákrok stojí nevyhodím zbytočne do vetra,a teda či to pomôže.
Za odpovede predom Ďakujem.

hairline
4. jan 2017

Tiež by ma to zaujimalo kde ..:Lebo spomínaná tu je klinika MKP Medical v Nr a ja som im písala a oni ze taky zákrok nerobia. Ze mam sa informovat skor v BA.

zetko15
22. mar 2017

Aj mne povedali ze v NR to uz nerobia ak budete mat info kde to robia dajte vediet

gora8
7. dec 2017

@zetko15 robia to aj v Bratislave - Procare Betliarska ulica

zetko15
7. dec 2017

@gora8 ty si natom bola? Alebo neaky tvoji znami?

gora8
8. dec 2017

@zetko15 ahoj, este nie , idem v pondelok

zetko15
8. dec 2017

Tak daj potom vediet. Drzim ti palce 🙏

gora8
8. dec 2017

@zetko15 dakujem velmi pekne😊 Urcite potom napisem

gora8
12. dec 2017

@zetko15 Ahoj, takze uz to mam za sebou. Vsetko prebehlo v poriadku, bolo to trosku neprijemne, ale dalo sa to vydrzat. Horsie bolo, ze po operacii sa mi spustili hlieny a teraz mam uplne zapchaty nos, takze znovu musim pouzivat olynth. Tak ale snad sa toho zbavim co najskor.