Robili niekomu irigografiu ? Ako prebieha toto vysetrenie ?
Zazila som, nebolo to vobec tak hrozne ako kazdy pise 🙂
2 dni som si 3x denne davala cipky na vyprazdnenie a rovnako aj v den zakroku... Ked som prisla tak samozrejme vyzliect... Dostala som do zadku rurku cez ktoru mi vpustia kontrastnu latku a pojdes na rtg, nasledne pojdes na wc a musis sa snazit vsetko zo seba dostat von potom este jedno kontrolne rtg ci vserko z teba islo prec... Mne este sestricka po rtg odporucila si dat jednu cipku nech vsetko zo mna ide von... Trvalo to asi 30-45 min. Nic hrozne...
@podkolienka951 mne uz to rtg kontrolne nerobili
@podkolienka951 to tak dlho ? Uffff....
@marfuska245 tak 20 minut mas vysetrenie a ostatok mas vyzlecenie, zavedenie hadicky, wc,...
@podkolienka951 Ďakujem baby....A vyzliecť sa treba od pása dolu či celá? Niečim ste boli aj prikryté či len tak úplne na holo na Adama a Evu 🙂 A výsledok bol hneď či až neskôr za niekoľko dní.
@marfuska245 ja som prisla v satoch a silonkach takze ja som musela cela, takze iba v podprsenke 🙂 ale postacuje iba od pasa dole 🙂 vysledok som mala na druhy den
Od pása dole a dali na mňa plachtu
@podkolienka951
@nika82 ďakujem vam snad to prezijem, kolonoskopiu uz mam za sebou .....
@marfuska245 netreba sa toho bat, uplne v pohode to das, drzim palce
@podkolienka951 ďakujem hlavne nech su dobre vysledky z toho ... .
@marfuska245 potom daj vediet 🙂 ak budes mat este otazky napis rada odpoviem
@podkolienka951 urcite dam vediet , no idem sa este len objednat .V piatok som bola na kolonoskopii a nasiel mi nejaky utvar pod sluznicou creva....Nechapem preco nedal spravit celkove CT ale len irigografiu ked tam vidi cisto len crevo ... Vraj to moze byt endometrioza no i nieco horsie ...tak sa bojim....
@podkolienka951 Dnes som bola na tom irigu ...Dvaja švárni chlapi tam boli 🙂 ....Ale teda dala som to ... 🙂 Nebolo to az take strasne...Aj tebe davali pocas ct do zili jod? Uplne horko mi potom ostalo a na mechure pocit ako by som sa docikala......Výsledky vraj poslu na gastro tak neviem nic ...
@marfuska245 prepáč za neskorú odpoveď, nie mne do zili nic, iba to co som popisala...
@marfuska245 ahoj,ako si dopadla?
@zaba22 ahoj zistili mi vtedy nejaký útvar na črevách tak ma operovali. Už som 9mesiacov po operácii cítim sa fajn. Našťastie nebolo to zhubné ale endometrioza.
@marfuska245 aha, čiže na tom vyšetrení vidno nielen črevo, ale aj okolie? Ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď. Som rada, že to bola len taká "drobnosť". A ty si mala aj nejaké problémy?
@zaba22 na irigografii vidia len črevo, ale ak nájdu na čreve nález ktorý sa im nezdá robia CT celého tela aby si boli isti ze niesu v tele metastázy. Mne zistili nález na črevách vpravo aj vľavo na hrubom čreve tak následne robili aj CT pľúc, ladvin, a celej brušnej dutiny...ja, som mala bolesti cca 5 rokov no nikdy mi nič nezistili a tak som trpela až na preventivke minuky rok mi spravili test na okultné krvácanie a bol pozitívny tak ma poslali na kolono a potom na irigo....zobrali mi 20 cm z hrubého čreva... Ale hlavne ze to nebolo zhubné...
@marfuska245 fúha a fungujes normálne či ti robili aj vývod? Hlavne, že si ok 🙏 to CT ti robili naraz s irigografiou?
Mňa toto všetko ešte len čaká 🙄
@marfuska245 môžem sa spýtať aké onkomarkery kvôli endo stúpali?
@sisi2212 ca125 a ca19-9
@marfuska245 ďakujem, mne teraz jemne stupa scca a prave som citala ze to tiez moze byt endometriozou
musis mat prazdne creva, lahnes si na rtg na stol zavedu ti do zadku hadicku vpustia tekutinu a sleduju cez obrazovku rtg a potom pojdes na wc a uvolnis sa 😀