Ako postupovať pri vykĺbenej sánke?

gabrielarilla
19. mar 2020

Ahojte,

vedeli by ste mi, prosím, poradiť, čo robiť s vykĺbenou sánkou? Ktorý lekár to dokáže vyriešiť.
Čítala som, že sa to dá napraviť mechanicky niekým skúseným, kde niekoho takého hľadať?

Ďakujem krásne za rady 🙂

miiriaam
19. mar 2020

@gabrielarilla mna zacala bolet sanka,zle mi dolieha a puka.. vraj to nic neni a nemam ju tak otvarat 😂😂... Taku mam ja radu od lekara

lucyluv
19. mar 2020

Mne bezne naskoci aj sama, po par hodinach, ja mam rovnaky problem ako
@miiriaam

lucyluv
19. mar 2020

@miiriaam ale mne zubarka dala kontakt na dakeho celustneho ortopeda, ze urobi zrejme rentgen sanky, ale bola som tehotna, potom som mala novorodenca a teraz ta korona, nejak som sa tam nedostala

miiriaam
19. mar 2020

@lucyluv mne povedali,ze to mozem mat zo stresu, ze ako zatinam zuby tak z toho ma to boli a z toho to je..ze mam si kupit na noc taky silikonovy strojcek,ze to by mohlo pomoct..mozno by sme mali skusit to 🤷😊

lusika33
19. mar 2020

mne sa to stalo minulý mesiac prvý raz, že sa mi vykĺbila a môj zubár ma poslal do Martina s tým, že tam je čelustná ortopédia a tam sa to rieši... teraz nepôjdem kvôli tehu a aj korone ale určite to budem riešiť mne ju nevedel napraviť ani zubár ani krčná lekárka nakoniec cestou do Martina mi po 2 hodinách naskočila sama... možno máte aj niečo bližšie skús pozrieť pod Klinika stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie

gabrielarilla
autor
19. mar 2020

@miiriaam Silinkónový strojček? To som ešte nepočula, pozriem sa na to. Ďakujem. Ale taká rada, že neotváraj ústa... 😂😂 no dobre, no 😂

gabrielarilla
autor
19. mar 2020

@lucyluv ďakujem,🙂 skúsim teda nejakého toho čeľustného ortopéda, asi.

gabrielarilla
autor
19. mar 2020

@lusika33 bola si s tým aj u krčného? A oni sa to ako nejako aj snažili napraviť? To len tak naskočila? 😅 jasné, ďakujem moc, pozriem teda nejaké takéto kliniky 😇

lusika33
19. mar 2020

@gabrielarilla hej hej snažili sa napraviť a nepodarilo sa tak ma poslali hneď do toho Martina, že len tam v celkovej narkóze sa to zrejme podarí a tým, že Martin je od nás kus cesty naskočila sama... ja som to necítila ani keď mi vyskočila ani keď naskočila žiaden tlak proste nič samo sa to vrátilo... 🙂

lenka2218
21. mar 2020

@gabrielarilla ja sa trápim s vyskocenou sankou už rok. Bola som u stomatochirurga, robili mi rtg, MR. Nakoniec som mala cystu v dutinach, skončila som na krcnom a potom na operačnom stole, lebo vraj ta cysta vylucovala tekutinu, ktorá mi tlačila na sanku. Po operácii mi povedali, že uvidíme za 3 mesiace. Bolesť neustupovala, medzitým som zmenila zubárku, ktorá mi urobila odtlačky a dala mi silikónový strojček, ktorý som nosila v noci. Teraz záleží od toho co zjem. Keď jem niečo, pričom musím veľmi otvoriť ústa tak jasne pár dní to boli ale dám strojcek a o pár dní sú bolesti lepšie. Už som sa s tým naučila žiť, asi to už nikdy neprejde.

niky21
27. sep 2020

Obnovujem tému, prosím poradí niekto, ako to teraz riešia? Včera mi vyskočila sánka, hneď po 3 minútach som ju nejako dostala späť, ale ľudia to bola bolest a strach... Dnes to boli, bojím sa jesť, že opäť vyskočí... Zajtra idem na čeľust. ortopédiu a mám fakt strach, čo tam budú robiť, že mi tam opäť vyskočí do boku ako včera. Vďaka