Neviem ci hubami, alebo čím, ale 4 členovia partie, ktorí jedli to iste jedlo, uz druhy deň zvracaju a hnackuju. Aký je prosím postup? Viete koho kontaktovať ako prvého?
No v zaujme zdravia lekara ak je to vazne. A potom by som zvolila dalsi postup.
hygienu a nahlasit problemy....nemusia to byt len huby....salmoneloza je riadna potvora tiez...
v prvom rade lekára, nech určí príčinu ...ak sa potvrdí otrava hubami alebo salmonela, tak hygienu a tá informuje reštauráciu
Hygienu volat na kraji, kde je ta restika.
huby sa nemaju kombinovat s alkoholom...nemoze to byt z toho?
Dakujem za info.
Nie, alkohol nikto nepil.
a) jedlo
b) vírus čo ste si posunuli navzájom
Doktor z vyteru zistí 😁
Ja ked som mala zvracanie a hnacky v takom stadiu, ze som musela k lekarovi, tak automaticky ma vsetci odporucili na infekcne, nikto iny ma ani nevysetril. Bola som tak 2x a zakazdym prisla pani z hygieny a pytala sa co som jedla, kde som bola, co som robila, ci to bola restauracia, ci daco doma, kto kazdy jedol to iste co ja a pod. Prave preto, aby vedeli lokalizovat problem - napr. v jedalni, na pracovisku, v restauracii a vedeli odhalit pripadnu malu epidemiu.
Pohotovosť aby urobili toxikológiu a testy a vyšetrili či a čím boli otrávení. Ak to trvá od včera, už dávno tam mali byť a nie čakať kým sa nebude dať nič zistiť.