Mam pozitivneho clena v rodine. Ako postupovat som uz objednana na pcr objednal ma hygienik.
Treba volat obvodnemu?
uz som na pn ale z ineho dovodu cize aj tomu lekarovi co ma vypisal?
Ak si stále na PN, tak nemusíš zatiaľ volať. Oznamis len ak budeš pozitívna, aby poznačil do karty a potom ti mohli dat potvrdenie, že si to prekonala.
A karantenu predĺžili aktuálne z 10 na 14 dni, ale keď si PN, si aj tak doma, nie? Ak by si bola pozitívna, karanténa trvá do úplného vymiznutia príznakov + 3 dni.
@hettinka jasne chapem 🙂 nam hygienik povedal ze este nam plati 10 dnova karantena
hej som na pn ale mam ist na poradnu a ked som v karantene tak nemozem ist :( a presne ten datum mi konci karantena jak mam ist na poradnu :( t. j 15. 2 ak 10 dni ak 14 tak este neskor.
no karanténu máš 10dní v prípade že PCR test bude negatívny....ale ak výde PCR pozitívny, ostávaš v karanténe 10dní od testovania nie od kedy si doma, ale 10dní od testovania....a je to minimálne 10dn, v prípade ak budeš mať príznaky tak v karanténe ostávaš kým nebudeš 3dni bez príznakov, teda tých 10dní je len v prípade ak už nebudeš mať 3dni príznaky, inak trvá karanténa dlhšie......
Ak máš ist na poradňu, to radšej zavolaj a presun o týždeň. Ak sa dá.
@mogaa jasne uz chapem diky lebo z tej stranky korona som uz jelen :D
@hettinka ok 🙂 🌺
Určite si presun poradňu. Radšej tam ísť neskôr, ako niekoho nakaziť.
@petka_3 no ved za to chcem radsej poradnu presunut nepatrim medzi nezodpovednych ludi
Este jedna otazka ak budem negativna mam dokoncit karantenu 10 dni ?
Co v pripade ak som pozitivna predlzuje sa karantena?