Ako pôsobí Xanax?

18. apr 2023

Mám predpísaný kvôli ťažkému obdobiu, viem že s tým nemôžem riadiť auto, ale neviem si predstaviť úplne ten stav. Budem z toho veľmi nafetovana? Budem môcť normálne prísť do práce a fungovat, alebo bude na mne vidieť, že som si niečo dala alebo ma to len ukľudní a okolie si nič nevšimne? V práci musím veľa komunikovať s ľuďmi, byť fakt že pozorná tak mám z toho strach. Jedinú tlmivu látku ktorú som v živote skúsila bola marihuana na strednej a ak je to podobné, tak si neviem predstaviť ísť tak medzi ľudí.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
guudy
18. apr 2023

Zakladtelka, ak mas zaujem, kludne mi napis spravu. Nechcem to tu rozpberat verejne.

manzanillaa
18. apr 2023

Treba začať s nižšou dávkou,postupne,malo by ta ukludnit,ale nie úplne oblbnut😉

patreskoo
18. apr 2023

Aj ja rozmýšľam ze to skúsim, len pracujem ako sofer čiže neviem ci sa to dá úplne 🙄

autor
18. apr 2023

@diamondsspaces ja viem ako alprazolam pôsobí a čo prebieha v mozgu. Len netuším ako to vyzerá v praxi. Ľudia to berú aj rekreačne, nemám s tým skúsenosť neviem si predstaviť aký silný útlm to je a ako veľmi mi to ovplyvní myslenie.

bylinka25
18. apr 2023

Pri nižšej dávke sa cítiš ako keby si bola bez problémov, necítiš nijaký tlak. Niekto pociťuje, že mu je všetko fuk.
Ja som si dala polovičku pred záverečnými skúškami na IT kurze, zvládala som ich úplne bez stresu.
Ak je na letáku písané, že nesmieš viesť motorové vozidlo, tak asi pre srandu to tam nie je, určité veci ten liek ovplyvňuje , ako napríklad rýchle rozhodovanie a tak.
Hlavne dávaj pozor, aby si toho neužívala veľa, myslím, len pokiaľ máš toto ťažké obdobie, inak riskuješ aj závislosť.

luccija
18. apr 2023

Daj si ho doma a uvidíš...v normálnej nízkej dávke iba utlmí búšenie srdca, nepokoj, vlhké dlane...sú pacienti čo ho berú 2x denne vo velkych dávkach.
Keď si sa nebala dať si marihuanu neboj sa ani tohto.Kamaratka si ho dáva vždy pred skúškou inak má hnačku, bolesti brucha ako prežíva stres.Ja do lietadla bez neho nesadnem

obonova7
18. apr 2023

Ja ho mám predpísaný tiež ale ja ho beriem vecsinou na spanie keď nemôžem spávať lebo utlmuje dosť

euka210
18. apr 2023

Ja beriem 3xd a normalne soferujem. Znizuje uzkost, ale nejako extra neutlmuje...teda podla davky, ale mala by si na zaciatok dostat najslabsi 0,25mg. Keby si si dala taky 1mg, tak to by Ta asi utlmilo, ale nizke davky su v pohode.
Myslenie to nemeni...na to su uz silnejsie antipsychotika.

zobaka
18. apr 2023

tak, ze vidis zivot bez strachu, kym posobi 😀

lalenka33
18. apr 2023

Ja mám wpw syndróm s tachykardiou čiže keď mi extra vyskočí pulz, tlak a potrebujem ukludniť, tak si dám 0,25mg. Ako vezmem ho asi tal 1-2 krát do roka a mňa okamžite odvalí. Proste som unavená, potrebujem spať. Vyskúšaj cez víkend, ako bude pôsobiť na teba. Každý organizmus je iný.

dodko22
18. nov 2023

@lalenka33
@euka210 mne ho predpísal lekár ako pomocný liek na ukludnenie pri refluxe. Beriem ho asi 5 rokov 1 tabletku 0.25 mg denne. Fungujem normálne. Ale mám ho problém úplne vysadiť... 😢Najdlhšie som vydržal 3 mesiace bez neho, ale raz keď mi stúpol zlý pocit z refluxu tak som po ňom opäť siahol 😢. Takže je to skutočne návykový liek aj v malom množstve, pomôže to áno, aj žiť bez problémov sa s ním dá, ale vysadiť ho potom úplne je veľký problém. Aspoň pre mňa...

mufka1
26. apr 2024

Ahojte dievčatá,prosím Vás keď beriete xanax sr 15 mg nemate závislosť? Beriete ho niekto dlhodobo ?
Mam ho predpísaný ale bojím sa ho brať, beriem Escitil 15 mg mam úzkosti stavy .Ďakujem krasne

marek7586
3. jún 2024

Odporúčam xanax vôbec nebrať!!..je vysoko návykový..sám som na ňom závislí vyše 10rokov...pri náhlom vysadení, máte abstinenčné príznaky horšie než z heroínu. Preto pozor stým "liekov"qwazi drogou

marek7586
3. jún 2024

@mufka1 15 mg??...taký nie je...a keby berieš denne 15 miligramov xanaxu,vedie to k úplnej demencii...to bez srandy