AHojte. Potrebujem rýýýýchlo radu, ako si posilniť imunitu. Mám pocit, že odkedy dojčím, som pravidelne chorá. Dllllllho som chorá nebývala, naposledy niekedy na základnej škole, takže som zabudla, aké sú to "super" pocity. A teraz sa to na mna valí a valí. Prvýkrát som začala kašlať a kašlala vkuse dva týždne, mala som pár týždnov do termínu pôrodu, no nejako som to "vyležala". No potom sa sputil kolotoč. Akonáhle sú nachladené deti, ja s nimi. Pred dvoma mesiacmi som si "zaslúžila" aj extra bolestivé zapálené dutiny a 10 dní ATB. Teraz sa zas teším zrejme z angíny, už predvčerom ma hlava bolela, včera hrdlo škriabalo a dnes už ani nejem, len po malých dúškoch pijem. Samozrejme, mliečka v prsníkoch ubudlo, a drobec sa zlostí, ako na potvoru ma vyspať nenechá a "cicá" aj každú hodinu. Niekedy mám pocit, že zo mna vysáva energiu
Rada by som ho dojčila dovtedy, kým sa sám neodstaví, má 19 mesiacov... ale predsalen, je to fuška, ak musím totálne chorá opatrovať choré dieťa a trpnúť, aby to neschytal aj ten najmladší...
Ako posilniť imunitu? Pomôžu "multivitamíny" z lekárne?
@evelin325 mala som nejaké , myslím echinaceu a účinok žiaden
@luciferkax skús aloe vera, čistú šťavu, alebo chlorella(to je prírodná riasa) a doplnila by som to aj zeleným jačmeňom...tiež by som upravila na tvojom mieste stravu, ako sa stravuješ? možno máš prekyslený organizmus 😕 jedávaš vyprážané, syry, sladkosti? nahlas rozmýšľam 🙂 tiež citrusy nerobia dobrotu...akonáhle máš choré deti, nasadila by som na tvojom mieste preventívne 2-3x denne pretlačený strúčik cesnaku rozmiešaný v lyžičke medu(to je prírodné antibiotikum) a pi zázvorový čaj, tiež si môžeš v DM kúpiť prírodný vitamín C-čistá kyselina askorbová, je to v malom kelínku, značka Demk-mit...toto všetko môžeš počaj dojčenia bez negatívneho ovplyvnenia, naopak tým posilňuješ aj imunitu dieťaťa...tiež môžeš popíjať umeocot s vodou, riediš ako sirup, aj liter denne...nie na každodenné užívanie, ale v týchto kritických obdobiach. odkysľuješ ním organizmus a zároveň posilňuješ imunitu 🙂
@barbyes aloe vera som mala, vyprážané nejem, sladkosti občas 🙂 cistrusy nejem vôbec, len domáce -jablká, slivky, hrušky, občas nektarinka 🙂 zázvorový čaj pijem, snažím sa 🙂 cestank pridávam do akéhokolvek jedla, DM-kový vitamín C si dávam do vlažného čaju 🙂 🙂 a čo je ten umeocot ? :D
@luciferkax ja kupujem homeopatiká len z Nemecka, tu na Slovensku sme 100 rokov za opicami, čo sa takýchto vecí týka.
http://www.voxvictims.com/2012/10/01/preco-sme-...
@luciferkax celý deň myslím na tento článok...ako zmeniť stravu...ja dojčím tretí rok, chorá som teraz druhýkrát, tak chorá, no som nachladená, cítim sa zle, prechádza to, ale pomaly, tak som sa zamyslela nad stratou.. 😉 skús si to prečítať. inak, bola som na preventívke a výsledky z krvi som mala perfektné, aj déčko, železo, všetko, tak dojčenie neznamená zníženú imunitu..
@jonas17 presne s tým súhlasím, a ty si prečítaj toto http://zenskyweb.sk/slovenka/nie-je-sol-ako-sol, ja som mala tieto homeopatiká na mysli. U nás na Slovensku je s tým problém ich zohnať, hlavne kvalitné, treba dať pozor, aby išlo o nemeckého, rakúskeho alebo švajčiarskeho výrobcu.
@luciferkax umeocot je vedľajší produkt pri výrobe umeboši (slivky)...ja ho napríklad milujem aj ak si náhodou trošku vypijem, večer si dám pred spaním pohár a krásne zozásadí organizmus 🙂
napr.http://zdravastrava.blogspot.sk/2009/06/umeocot-zazracny-ocot-nalev-z.html dostaneš ho v každých biopotravinách 🙂
a tá aloe Ti nepomohla? na imunitu je to fakt zázrak..a ako sa Ti to prejavuje? ako často bývaš chorá? prejavuje sa Ti to aj nejako inak? pravidelné bolesti hlavy alebo niečo iné?
no, musím pridať aj toto:http://vitaminy.doktorka.cz/proc-vam-strava-neposkytne-vsechny-potrebne-ziviny/
@jonas17 fakt krásny článok 🙂 stará známa vec akurát nesúhlasím s tými citrusmi a varenou stravou lebo napr. pri koreňovej zelenine ju dokáže telo najlepšie vstrebať po tepelnej úprave a využiť vitamíny z nej a samozrejme sa neutralizujú dusičnany ktoré už v dnešnej dobe obsahuje aj bio zelenina keďže pôda je všade rovnaká a tiež kyslé dažde sú všade 😒
@luciferkax a čo sa cesnaku týka....nie je dobré ho pridávať všade...skôr by som jeho využívanie v bežnom varení obmedzila na minimum, ale akonáhle sa niečo melie, chorobu myslím, tak by som sa ho snažia užívať ako som písala 2-3x denne, ale surový, nie tepelne upravený, strácajú sa tým jeho liečivé účinky
@evelin325 veru, tu zohnať homeopatiká na kontrkétnu vec.. ja som mala na imunitu z rakúska, aj ked malému šli zúbky, tak švagrinná nás zásobuje 🙂 😀 😀 😀
@luciferkax ja si ich objednávam cez jednu pani, ona ich tiež vozí buď z Nemecka, Rakúska alebo Švajčiarska. Ona sa s nimi už dlho zaoberá, tak keď sa potrebujem aj poradiť, super mi poradí.
@evelin325 dáš mi na nu kontakt? alebo to len osobne,
@luciferkax dám ti na ňu mail, ja s ňou komunikujem mailom, predsa to je lacnejšie 🙂 : mineralnesoli@gmail.com
možno sa vitamíny z lekárne neosvedčujú, no v mojom prípade urobili zázrak ! 🙂
kúpila som si Centrum materna + kvapky Biogaia ktoré su čisto na prírodnej báze a berie ich aj moj malinký..týmto som sa posilnila tak, že moj manžel bol 3x chorý pri mne a malom a neochoreli sme , + snazím sa behat, každý den hrávame s manželom tenis na dvore ked maličký spinká pri nás v kočiari, nechodím naobliekaná aj ked sa trošku ochladí...+ domáce ovocie domáca zelenina, robia asi svoje , + papám cviklu, každý vecer aspon za pol pohárik dvoj decovy 🙂
takže toto ma posilnilo počas kojenia, pretože ja som bola tiež uplne vypluta, chripka za chripkou , dutiny hrdlo ...
skús si zohnať Echinaceu od fi Nutrilite, tá je vyslovene na posilenie imunity 🙂
mne tiež pomáha centrum materna)))a veľa ovocia a zeleniny, väčšinou domácej, čistá voda, čerstvý vzduch)))a hliva ustricová)
@luciferkax
Ja by som ti doporucila poriadne vysetrenie, nie iba taketo dohady, ...vies, treba zistit, preco mas zrazu oslabenu imunitu,ked si doposial byvala zdrava, ako pises....ja mam s tymto rovnaky problem, ale uz to riesim s jednou doktorkou, vola sa Tomova Zuzka, ona robi cinsku medicinu a NLS diagnostiku, kde ti presne zisti, co ti je a preco mas zrazu taketo problemy. Vypracuje ti aj cielene zameranu liecbu na konkretny problem, kt. sa odhali pri vysetreni. Pracuje s prirodnymi preparatmi vylucne. Cena u nej za vysetrenie je iba 15€ a stoji to za to, urcite ti pomoze. Kedze chodi za pacientami po celom SR, nie je problem si u nej dohodnut termin. Ak by si mala zaujem to vyskusat s nou, daj vediet a poslem ti na nu cislo, kde sa objednas. Nam pomohla celej rodine a chodime uz iba k nej...odvtedy jak nas vzala do ruk , sme chori neboli...
Lebo ono je sice dobre tuto pocuvat daj si toto ,tamto, aj ja som tak robila, kupovala si vitaminy a pod. , ale ona mi zistila tak zapaleny organizmus, same parazity, virusy, ze povedala, ze ked som si davala vitaminy, to je dobre, ale tymi som si vyzivovala aj tychto mojich spolubyvajucich. Nasadila mi najskor detoxikaciu a ta trvala 3 mesiace a az teraz budujeme imunitu...
tak tolko rada odo mna.
@luciferkax Tie multivitamíny nie sú podľa mňa riešenia, ja na tvojom mieste by som to riešila homeopatikami, ja ich dávam aj synčekovi na zlepšenie fungovania imunitného systému, neviem si ich vynachváliť, už sa liečime len tým.