ako pomoct cloveku co ma chorobu a silne bolesti
maju prepustiť z nemoncice on nevie ze tie bolesti budu stale
boze moj ako to pomoct
cakame stale na vyskedky ale slovenske zdravotvnictvo sa nikam neponahla
ako ulavit
lekar l;en predpise tonu novalginu
@viestta pozriem dakujem
Z coho su tie bolesti? Ak su to nejake pooperacne, ktore neskor pominu, skuste si dat predpisat flector.
@oblaacik zial brucho a cakame na vysledky z histologie
neviem co amm robit bojim sa ze sa totalmne upusti
Novalgin je ale dobry, chcete radsej opiaty? Z toho sa uz nedostane…
Na to, aby sme ti poradili, musíš toho napísať viac. Napr. na onkologickom oddelení ti prizvu algeziologa ešte kým si v nemocnici a z nemocnice už odchádzas s inými analgetikami, určite nie s Novalginom.
@renatka100 zije len na novalgine 3-4denne dostaval aj v infuzciii
@aurelia2000 na onkologoiu cakame, na vysledky histlogie podla toho chemoteracpia a ci bude vobec mozno operovat
@renatka100 Dostaneš sa aj z opiátov, ak pominie choroba.
@aurelia2000 uz dva tyzdne cakame na vyslekdy histologie tio je neunosne to sa nedsa rychlehjsie ved tu ide o cas
@aurelia2000 ak ma rakovinu nedostane, umrie na zapchu
Aj jasom tak čakala na výsledky a rozhodnutie, to čakanie bolo peklo aj s opiovymi naplastami. Dolievali sme aj iné analgetiká. Pýtajte si ešte v nemocnici náplaste ❣️ 5 týždňov som čakala.
Novalgin fakt pomaha, ked to mal v infuzkach. Tabletky menej ale lepsie ako nic
@renatka100 Buď radšej ticho, prosím ťa.
@aurelia2000 ked clovek povie pravdu ma byt ticho? Preco? Ano lekari vam to nepovedia…ale pribalovy letak tam to musi byt - napr fentanyl - Fentanyl ratiopharm môže spôsobiť zápchu, so svojim lekárom alebo lekárnikom sa porozprávajte o tom, ako predísť alebo vyriešiť zápchu.
Babka tiez dostala len lieky od bolesti
Ked bola v nemocnici dostavala morfiove naplaste ale ked bola doma tak iba tabletky a z nich jej bolo zle a bolel ju zaludok este viac
Nikto jej nechcel nic ine predpisat 😕
Nasej babke na bolesť predpisali aj Tramal
@renatka100 Nemusí ísť hneď na Fentanyl, je ešte kopa iných opiatov predtým. A prípadnú zápchu treba riešiť s lekárnikom. No zrejme bude na kašovitej strave, tak ju nedostane.
Táto osoba potrebuje podporu a nie reči o beznadejnosti. Vždy je nádej.
Marihuana
Tramal a Doretu vám predpíše aj obvodak. Dovtedy budete mať termín u algeziologa, ale teda mali by ste si ho pýtať ešte v nemocnici. V ktorej je?
Nakolko cakate na vysledky histologies, tam SA kludne caka aj 6 tyzdnov, treba to farbit a inak spracovat.
Analgetika by Tu Mali byt komplexne.
Kludne Buprenorphine naplaste, ráno vecer MST mod rel, alebo oxycodone, do toho morphine, oxycodone rescue syrup.
Medzi to paralen s codeinom, ráno, veceroch pregabalin, lebo ak mu ten nador obrasta nerv, tak aj toto riesit.
A samozrejme na noc amitriptyline, dobre ucinkuje s analgetic a chory sa aspon dobre vyspi.
Na zapchu preventive movicol a ked nepojde, tak aj mikroklyzma. Toto je taky zaklad.
Do toho lieky proti vracaniu a pod.
Objednajte SA do ambulance bolesti, alebo Ku klinickemu farmakologovi, Oni to tiez riesia.
@aurelia2000 pisala som ti
@renatka100
prosím ta, ono je obcas dobre aj zamyslieť sa, čo druhy píše, ako napr. Aurélia!
Okrem toho, zila som s dvoma ľuďmi, ktorí brali roky opiaty, na akútnu a "normalnu" bolesť. Dnes už je viacero možností ako na zápchu nezomriet. Tretí človek bol strýko s rakovinou, zial po otvorení proti op lekári nádor už ani nevybrali radšej. Bol veľký ako cukrový melón. Ujo o tom nevedel radšej. Domov mu dali opiaty a nezomrel na zápchu, s tou problém nebol....
Ja asi viem kto tu pise anonymne
Opustate sa este viac ako pacient absolutne nezvladate situaciu, pritom musite byt vy ta co ho bude drzat nad vodou v danej situacii, (samozrejme ak mate moznosti zoberte ho za hranice ak budete mat potom lepsi pocit, nie je na mieste aby ste tu hanili slovenske zdravotnictvo po celom MK uz niekolko mesiacov pritom ani samotny pacient sa k lekarovi absolutne neponahlal! )
Onkolog vie riesit aj bolest, taktiez ambulancia chronickej bolesti
A bohuzial nieste jedina ktora caka na vysledky
Absolutne nemate potuchy ako sa riesia vzorky, kym sa to spracuje ofarbi nareze kym sa pripravia vzorky na sklicka a kym sa k tomu podla poradia dostane patolog a vsetko dokladne pozrie kedze sa tu nejedna o pocitanie fazuliek ale stanovenie diagnozy!
Navstivit ambulanciu na liecbu chronickej bolesti, je ich na Slovensku niekolko