Poznáte nejaké vami overené spôsoby ako dodržiavať pitný režim a zároveň aby ste nemuseli každú chvíľu na malú? Niečo také že piť iba po dúškoch a častejšie či to zaberá? Alebo radšej vydržať smädný a potom sa napiť keď už je možnosť odbehovať na potrebu... Bol som aj u urológa s tým lebo som si myslel že sa mi to len podchladilo a vylieči sa to ale povedal že všetko je v poriadku. Proste keď pijete tak aj močíte, to je normálne. S jedlom sa dá ľahko poradiť lebo hladný sa dá byť dlho ale s vodou je to ináč. Tú telo potrebuje, tam nastane dehydrácia čo neni zdravé atď. Takže prestať piť nieje to isté ako prestať jesť. Tam bude treba iný kompromis.
zalezi od toho, kolko litrov vody predstavuje pre teba optimalny pitny rezim. Vodou sa prelievat nemusis 😉
Zamyslela som sa ako to mam, pijem denne cca 2 litre, rozdelene na 4x 500 ml caje alebo vodu, vypijem do polhodinky idem na wc, prvy cajik pijem v aute kym rano rozvazam deti, kym povozim akurat stiham domov, druhy caj varim po prichode do prace, treti okolo 11-tej, po obede to cele zalejem poslednym cajom a do vecera fungujem uplne v pohode, to uz len sem tam nejaka voda, mne to vyhovuje, nemusi kazdemu
Piť sa má priebežne a nie je zdravé sa prelievať vodou, podľa hmotnosti sa vyráta koľko treba vypiť, dospelý človek má prijať 1,5-2 l tekutín (ráta sa aj šťavnaté ovocie ako melón, uhorky...), najlepšie čistá voda, ak je výrazná fyzicka aktivita tak viac
Ešte som zabudla, podľa farby moču vidíme ako sme hydratovani, má byť svetlý
@prispievatel Ak vypijes 2 pohare vody na lacny zaludok, tak o hodinu budes mat plny mechur, lebo tebou ta voda len prebehne.
Ak vypijes 2 pohare vody s plnym zaludkom, nebudes musiet ist na zachod aj 4 hodiny.
Ale nie je to velmi zdrave pit hned po jedle. Najlepsie je pit pol hodinu pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle.
Hlavna vec co zadrziava vodu v tele je sol. Ak vypijes 2 pohare vody ma lacno ale so stipkou soli, budes mat od zachoda pokoj aj na 3-4 hodiny.
@prispievatel ako pises pit pomaly nie narazovo...