Prosím, ako periete ponožky pri plesni na nechtoch? Manžel dostal v nemocnici lieči sa a bojím sa, aby sa celá rodina nenakazila.
ponožky per iba s ponožkami,nič viac tam nedávaj a treba to dať na 60st
periemn normalne so vsetkym. Manzel ma dlhodobo problemy (sa mu to vracia) a nikdy sme nikto nic nechytili.
ani ja to neriešim, muž má tiež problémy s plesňou na nechtoch už roky a nevie sa vyliečiť. Periem všetko spolu a nič nikto z nás nechytil. Ale všetko periem na 60*C. Ponožky by som nevyvárala, ak tam je elastan alebo gumičky, natiahnu sa.
V DM existuje prípravok namiesto aviváže Denk mit (dezinfekčný prostriedok), ktorý ničí baktérie už pri nízkych teplotách.
K ponozkam a spodnemu pradlu pridavam eko dezinfekcny prostriedok.
Ja by som vyvarala
@luba555 Miofresh, povodne som ho kupila na dezinfekciu latkovych plienok, lebo dcerka sa hned v porodnici vyhadzala, tak som jej asi dva mesiace davala len latkove plienky, potom postupne jednorazovky. Latkovky som prala na 40 a MioFresh som pridavala k prasku. Inak da sa pouzit uz od 30 stupnov podla vyrobcu, ale to nemam vyskusane. Potom ked uz plienky neboli, davala som zvysok Miofreshu k ponozkam a nejako som pri tom zostala 🙂. Inak mali sme vselico v rodine, radsej nebudem rozvadzat 🙂, a nikdy sa nenakazil nikto dalsi, takze zrejme prasok ucinkuje.
@luba555 DM drogerka Denk mit Hygiene spuler, wasche desinfektion dezinfekčný avivážny prostriedok plus kožná odporučila kúpiť sprey z lekárne Incidin M Spray Extra je to na dezinfekciu pokožky nôh, pančúch, ponožiek a obuvi lebo dôležité je obuv dezinfikovať. U nás dcéra je atopik a chytila asi niekde v niektorej telocvični - chodí na šport, kde sú na boso hlavne pri súťažiach. A ešte odporúčala žehliť po vypratí. Tú aviváž som kúpila ja iniciatívne. Pranie ponožiek na 60 ak by sa zrazili proste kúp pár bavlnených párov o niečo väčších a hotovo. Nikto iný sa v rodine nenakazil a mladšia je tiež atopik náchylný chytiť všetko.
Sanytol gel na pranie, odporucam, pekne z toho vonia pradlo a prat na 60 °C.
Mne lekarka vysvetlila, že prať kľudne aj na 40, ale treba prežehliť potom na vyššom stupni- ja som pre istotu skombinovala zo začiatku všetko 🙂 Sanytol som neskúšala, keďže môžeme len prípravky pre extra citlivú pokožku, najlepšie s atestom pre ekzematikov.
@uhnakova Prosím, kde sa dá kúpiť Miofresh?
@martina198414 ja som kupovala cez internet, bolo to uz davnejsie, myslim mall.sk. Ale maju to aj ine eshopy.
@uhnakova Ďakujem, popozerám. 😉
našťastie takýto problém nemáme, ale ak by sme to doma mali, určite by som ponožky osobitne vyvárala, aj uteráky, ktoré by "pacient" používal na nohy