Ahojte pred večerom som sa obarila na pare s kanvici momentálne sa mi stalo toto čo na to ?
@bambu_lka sprej so striebrom,ranu tym osetri a vytvori na povrchu ochrannu vrstvu.poprioade aj panthenol sprej
Najlepsie toto, ale je to asi na predpis
Dermazin je na to najlepší
Mne pomohla kalciova masť. A tak, ze nemám ani jazvu, flak, nic.
Mne sa toto isté stalo, s kanvicou. Kúpila som si mastný tyl v lekárni. Lebo mňa to hrozne bolelo. Krásne mi to zapojilo. Jazvu nemám
@bambu_lka pomôže aloe Vera list rozrezať a priložiť zviazané nechať
@pribinak @xsuzannex ialungen nie je na predpis https://www.drmax.sk/ialugen-plus?utm_source=go...
A na popaleniny je 👍
Ďakujem vám už posielam muža niečo kúpiť lebo ma to dosť boli dakujem ešte raz ❤️
@bambu_lka Na samotnú bolesť potrebuješ lieky na bolesť. Ty potrebuješ to obnažené miesto, kde ti zliezla koža niečím prekryť, aby si nechytila infekciu. Ja si otvorené popáleniny nastriekam Akutol sprejom, čo pôsobí ako umelá koža. PRekryje popálené miesto, udržuje ho vlhkým a napomáha rýchlejšie tvorbe kože pod nastriekaným miestom.
Na BEŽNÉ MENŠIE popáleniny v domácnosti vynikajúco pomôžu dve úplne jednoduché veci - HNEĎ po popálení treba pokožku hydratovať chladnejšiou vodou a následne (alebo aj okamžite po popálení) popáleninu (alebo obareninu) natrieť BIELKOM z vajíčka. Mám to už v živote niekoľkokrát vyskúšané, na sebe, aj na členoch rodiny 🙂, je to skutočne rada na nezaplatenie a funguje to skvelo. Popálenina vtedy takmer vôbec nebolí, zvyčajne sa nevytvorí ani pľuzgier a veľmi rýchlo sa zahojí.
Naposledy asi pred dvoma rokmi som takto v nepozornosti chytila rozpálenú nerezovú pokrývku z misy vytiahnutú priamo z horúcej rúry - voda a bielok skvele fungovali, to by človek ani neveril. BIELOK je v tomto prípade vynikajúci prostriedok.
@bambu_lka prosim ta, len ziadne "potraviny" do popaleniny. Predvcerom som pozerala na fb, byvaju odborne prispevky o prvej pomoci a tema bola prave popaleniny. Obcas v diskusii mudrlanti odporucali " vselico, no mudr.vzdy napisal, ze to nie je bezpecne! Cize urcite nepatlat na otvorenu kozu bielok. Ostatne ti uz poradili
Na otvorenú ranu nie, len HNEĎ po popalálenî, to som písala.
Ďakujem všetkým za rady ja som vyskúšala vsetke maste aj čo ste mi poradili aj iné potom z lekárne dako sa mi to zapálilo vyzerá to dosť aj nechutne ja sa bojím lekárov ale asi budem musieť ísť s tým
@bambu_lka ialugen alebo nieco co obsahuje koloidne striebro