Ako ošetriť takúto popáleninu?

bambu_lka
7. dec 2024

Ahojte pred večerom som sa obarila na pare s kanvici momentálne sa mi stalo toto čo na to ?

dadka1997
7. dec 2024

@bambu_lka ialugen alebo nieco co obsahuje koloidne striebro

simona92101
7. dec 2024

@bambu_lka sprej so striebrom,ranu tym osetri a vytvori na povrchu ochrannu vrstvu.poprioade aj panthenol sprej

xsuzannex
7. dec 2024

Najlepsie toto, ale je to asi na predpis

xsuzannex
7. dec 2024
pribinak
7. dec 2024

@dadka1997 myslím že Ialugen je na predpis.

danyelia
7. dec 2024

Dermazin je na to najlepší

luciaruz
7. dec 2024

Mne pomohla kalciova masť. A tak, ze nemám ani jazvu, flak, nic.

snehulak77
7. dec 2024

Mne sa toto isté stalo, s kanvicou. Kúpila som si mastný tyl v lekárni. Lebo mňa to hrozne bolelo. Krásne mi to zapojilo. Jazvu nemám

tortelinka
7. dec 2024

@bambu_lka pomôže aloe Vera list rozrezať a priložiť zviazané nechať

simsalabim
7. dec 2024

@pribinak @xsuzannex ialungen nie je na predpis https://www.drmax.sk/ialugen-plus?utm_source=go...
A na popaleniny je 👍

30majka71
7. dec 2024

@bambu_lka pomôžu náplaste na vlhké hojenie rany, hydrokoloidne náplaste, alebo potom aplikovať čistými rukami ialugen masť a prekryť mastným tylom

bambu_lka
autor
7. dec 2024

Ďakujem vám už posielam muža niečo kúpiť lebo ma to dosť boli dakujem ešte raz ❤️

chrobak7
7. dec 2024

@bambu_lka Na samotnú bolesť potrebuješ lieky na bolesť. Ty potrebuješ to obnažené miesto, kde ti zliezla koža niečím prekryť, aby si nechytila infekciu. Ja si otvorené popáleniny nastriekam Akutol sprejom, čo pôsobí ako umelá koža. PRekryje popálené miesto, udržuje ho vlhkým a napomáha rýchlejšie tvorbe kože pod nastriekaným miestom.

lilyianka
7. dec 2024

@bambu_lka určite Ialugen, nie je na predpis... muž mal oveľa horšiu popáleninu a veľmi mu to pomohlo

ankare
7. dec 2024

@bambu_lka skoré zahojenie!

renkacho
8. dec 2024

Na BEŽNÉ MENŠIE popáleniny v domácnosti vynikajúco pomôžu dve úplne jednoduché veci - HNEĎ po popálení treba pokožku hydratovať chladnejšiou vodou a následne (alebo aj okamžite po popálení) popáleninu (alebo obareninu) natrieť BIELKOM z vajíčka. Mám to už v živote niekoľkokrát vyskúšané, na sebe, aj na členoch rodiny 🙂, je to skutočne rada na nezaplatenie a funguje to skvelo. Popálenina vtedy takmer vôbec nebolí, zvyčajne sa nevytvorí ani pľuzgier a veľmi rýchlo sa zahojí.
Naposledy asi pred dvoma rokmi som takto v nepozornosti chytila rozpálenú nerezovú pokrývku z misy vytiahnutú priamo z horúcej rúry - voda a bielok skvele fungovali, to by človek ani neveril. BIELOK je v tomto prípade vynikajúci prostriedok.

xsuzannex
8. dec 2024

@renkacho zliezla jej koža tak toto neodporucam davat do rany..

jamidea
8. dec 2024

@bambu_lka prosim ta, len ziadne "potraviny" do popaleniny. Predvcerom som pozerala na fb, byvaju odborne prispevky o prvej pomoci a tema bola prave popaleniny. Obcas v diskusii mudrlanti odporucali " vselico, no mudr.vzdy napisal, ze to nie je bezpecne! Cize urcite nepatlat na otvorenu kozu bielok. Ostatne ti uz poradili

renkacho
8. dec 2024

Na otvorenú ranu nie, len HNEĎ po popalálenî, to som písala.

bambu_lka
autor
9. dec 2024

Ďakujem všetkým za rady ja som vyskúšala vsetke maste aj čo ste mi poradili aj iné potom z lekárne dako sa mi to zapálilo vyzerá to dosť aj nechutne ja sa bojím lekárov ale asi budem musieť ísť s tým