Ako ošetriť poranené ďasno?

ihlicnan
15. dec 2024

Dobrý večer,

Včera večer pri čistení zubov som si poranila ďasno.
(umývala som si zuby(hard kefka) a štetiny z kefky mi vošli pod dolné ďasno) keď sa to stalo tak hneď som si vyplácala ústa studenou vodou a už som to neriešila.
Ale dnes ráno keď aom sa zobudila ma to začalo strašne bolieť a kukla som sa na to aje to dosť opuchnuté a červené .(akokeby podliatina) Skoro som odpadla...🤣 Neviem ako to mám ošetriť čítala som, že caj z repika pomaha ale aj niektorí hovorili ,že to nezaberá,naopak sa to len zhorší. Budem vďačná za každú radu . Ďakujem 😁

katie253
15. dec 2024

@ihlicnan replík ano, môže byť. Alebo ak máš tantum verde na kloktanie, alebo nejakú ústnu vodu, corsodil napriklad.

zojazoja
15. dec 2024

@ihlicnan mne pomohol krém z lekárne Mundisal a ešte šalvia bylinky vyplachovat.

anonym0001
15. dec 2024

@ihlicnan daj si na to sodu bikarbonu prasok. Bolest aj zapal ustupi. Urob to vzdy, ked ta to zacne znovu boliet. Postupne sa ti to zahoji.

ihlicnan
autor
15. dec 2024

Ďakujem za rady 😉

viestta
15. dec 2024

@ihlicnan kup si zajtra Cosodyl, bud ustn vodu alebo gel. Na zapalene dasna je to najlepsie

bea181971
16. dec 2024

@ihlicnan
Keď môžem poradiť moja osobná skúsenosť je po vyplachovaní a natieranie ďasien
olej 31 ...ten je super na všetko aj po vytrhnuté zuba ,aj na bolesť končatín ...no jedným slovom zázračný olej 👍topka 100%

cacianka
16. dec 2024

výluh z repíka a šalvie pôsobí protizápalovo, vyplachuj, omieľaj v ústach, vypľuj. aspoň 10 za deň. môžeš striedať s corsodil alebo tantum verde, sprej, kvapky, cmúľacie pastilky. v lekárni poradia.