Ako odstrániť hlien a zápach v nose?

20. apr 2023

Už asi 2tyzdne mám nepríjemný problém ktorý som nikdy doteraz nemala. (Najmä) z ľavej nosnej dierky husté zelené sople ktoré sprevádza veľký zápach v nose. Cítim to zakaždým keď sa nadychnem ale aj pri smrkani. Je to hrozný smrad, take hnilobno hnisave. Navyše to z nosa ide ťažko von, stále mám najmä lávu nosnú dierku upchatu. Skúšala som všeličo ale nezlepsovslo sa to.
Obvodná mi brala krv, vytery a všetko je v poriadku-cakala som že tam bude nejaký bacil a pomôžu antibiotiká.
Tento oroblem som pripisovala zubu- mala som problémový zub vľavo hore, taký už na vytrhnutie a tieto dni sa začal ešte viac ozývať, zapálilo sa mi ďasno a Dočítala som sa že tém problém s nosom môže súvisieť práve s takýmto zubom. Zubárka mi ho vytrhla, nasadila antibiotiká. Som druhý deň po extrakcii, zatiaľ som si dala 3 antibiotiká ale problém stále pretrváva. Neviem či mám byt len trpezlivá a po preliečení to zmizne alebo bude problém inde. Bojim sa ísť na krčné, že mi to budú musieť v nose prerázat.
Mali ste niektorá takýto problém? Nepomohlo ani naparovanie
Už len dúfam že je tam niekde veľa hnisu ktorý teraz pri liekoch postupne bude odchádzať a vyrieši sa to

silceb
20. apr 2023

Skúšali ste preplach nosa konvičkou? Môj muž má alergickú silnú nádchu. Neustálu opuchnutú sliznicu a sople(čaká na operáciu). Jemu preplach nosa slanou vodou úžasne pomáha a spolu s inhalocanim vincentky dokáže normálne dýchať a fungovať.

autor
20. apr 2023

@silceb nie neviem ani čo to je 🙈 vincentku som tiež ešte neskusila , vyskúšam

nikus93
20. apr 2023

Tiez odporucam konvicku na preplach nam to pomaha

domkakvet
20. apr 2023

Ja som to mala pri covide, ze mi smrdeli nosne dierky, potom to samo preslo.

sasa2
20. apr 2023

Tri tbl antb je ešte málo . ešte by som tomu jeden dva dni dala. Za mňa veľká pravdepodobnosť že je to zo zubu. Možno by som k tomu pridala ešte sinupret na uvoľnenie soplov . Ak by ti to neprešlo podobrati antb. pýtať sa na ORL.

kika831
20. apr 2023

@silceb v takomto stave ako pise pani je konvickovanie vyslovene neziaduce.

silceb
20. apr 2023

@kika831 To je vec názoru a tie názory salisia u špecialistov. Absolvovala som so synom liečenie v Lucivnej a tam to vyslovene odporúčajú, aj ako prevenciu. Inde zas, napr u jednej so špecialistov v BA som sa stretla s opačnými názormi 🤷‍♀️ Takze treba len skúšať čo vyhovuje a pokial o tomto autorka ešte nepočula, aspoň má nové info, že niečo take existuje 😊

diamondsspaces
21. apr 2023

Mala som to isté minulý rok , doktorka povedala ze je to baktéria, nedala mi ATB lebo som nechcela, predpísala mi pseudoefedrin sulfid čia ko sa to volalo a sanorin, pomohlo mi to cca 4 dní to trvalo kým to zmizlo. Horšie je to,ze potom cítim každý jemný zápach, vôňu. Dym z cigariet a áut ma ide zadusiť.

autor
21. apr 2023

@diamondsspaces ja by som prijala akékoľvek lieky len nech neskoncim na krcnom kde by mi to možno prepichovali ihlou 😁teda neviem čo sa niečo take ešte robí, viem že kedysi sa robilo možno už sú na to teraz iné postupy
Výsledky u obvodnej boli ok a nedala mi nič, tým bol asi problém vyriešený 😃chcem počkať čo spravia tieto atb od zubarky a k tomu by som pridala ešte nejakú domáci liečbu, možno skúsim sinupret.
Teraz cez deň je to celkom ok ale noc bola hrozná cela láva nosná dierka upchatá

kika831
21. apr 2023

@silceb ano ako prevencia ale nie pri hnise

kp7333
21. apr 2023

pri zelenych hlienoch sa konvicka nepouziva z dovodu mozneho zanesenia infekcie do hrdla a ucha. Treba pokracovat v uzivani atb, pripadne poziadat obvodnu o lokalne atb kvapky (Pamycon). Na doliecenie potom aplikovat morsku vodu, pripadne nosny sprej s koloidnym striebrom.