Veeeeľmi prosím o radu. Posledný tehotenský mesiac my vyskočila zlatá žila, ktorú som nemohla nijako odstrániť, keďže mi dieťa tlačilo na konečník. Počas pôrodu mi vyskočila druhá. Používala som rôzne maste aj čapíky vhodné pre dojčiace ženy, ale nepodarilo sa mi úplne odstrániť obe zlaté žily. A už je tomu 5 mesiacov. Viete mi poradiť niečo konkrétne? Čo vám pomohlo??? Prosím...už som totálne zúfalá!!! Vopred ďakujem
Ja som to toľko študovala a stále neviem, či to ne/mám aj ja. Nič ma nebolí, nesvrbí, len to tak vyzerá. Poprosím do IP (aj od ostatných žien, čo s tým majú skúsenosti) ako ste to pocítili. Inak len niekde som počula, že to sa niekedy nemusí vôbec odstrániť, vraj na to nič nepomôže... no nemyslím, že sme také staré alebo prerodené, aby sa nás to týkalo...ak to s tým má niečo spoločné
ja som bola aj operovana a nepomohlo a teraz som to mala vyše dvoch tyzdnov des a hroza bolesti neskutočné plus krvacanie ..ja pouzivam faktu mast najučinejšia 😉
tiež odporučam dubovu koru(sedave kupele a doplnat faktu mastičkou...žilu si počas každeho sprchovania zatláčaj dnu(mám to od 15 rokov,teda už viem čo na tu moju)------- po pôrode sa to zhoršilo,a teraz ju nemám(na nejaky čas)....neodporučam počas toho,ked ju máš tesne nohavičky a tangá,,,na čas vydrž...aj sa operuje(ale to až ked už nebudeš rodit detičky)..skus stravu prisposobit aby si nemala tvrdu stolicu,,,,a zatlačat,zatlačat žilu stale dnu🙂
hemoroidy neodstrániš.len sa stiahnu,rob čo píše ludka,ak máš tvrdú stolicu daj si glycerínový čípok na jej zmäkčenie a precvičuj panvové dno sťahovaním pošv.svalov v niekoľkých opakovaniach behom dňa,aby sa stiahli
mne opakovane pomohla masť PreparationH z lekárne /odporučili mi ju baby v pôrodnici a fakt mi relat. rýchlo zabrala/
tiež mi to trvalo asi pol roka po pôrode, nič mi nepomáhalo ani ked som prisposobovala stravu ani rozne pripravky na to. Cely cas som navyše kojila a vždy pri kojení to bolo ešte horšie...nakoniec zabrala kombinacia masti AVENOC (ta ale samostatne nezaberela) a kazdovecerne kupele v dubovej kore. a samozrejme som si musela davat dost pozor aby som nesedela na studenom...a pri tejto kombinacii mi to po 2 tyzdnoch uplne zmyzlo a uz rok a pol mam pokoj, obcas sa to este pritrafi ked nachladnem napr., ale uz to neni ani z daleka take neprijemne a ani to nikdy netrva dlhsie nez par dni.
Ja som tiez vyskusala vsetko, trpezlivo natierala, stravu upravovala, davala si pozor na vhodne spodne pradlo, uzivala masticky a hadam vsetky cipky nejake lieky (Faktu, Hemodin, Procto-glyvenol, Detralex - ten sa ale nesmie pouzivat pri dojceni), ale nic moc to nespravilo, mne zabrali nakoniec len cipky AVENOC a mozu sa uzivat aj pri dojceni.
mne teraz tiez vybehli a zabera mi masticka preparation H...
Na hemoroidy veľmi dobre zaberá Matuzalem gél, môže sa mazať aj do vnútra, aj počas kojenia aj počas tehotenstva. Známy mal citeľné výsledky už po 4 dňoch, prestali krvácať a prestali byť bolestivé. Hemoroidy sú väčšinou ale aj vnútorný problém - oslabená stena ciev, často spôsobená nedostatkom minerálov, napr. pri zakyslení organizmu. Treba ich riešiť aj vnútorne, inak je možné, že sa znovu vrátia. Vtedy zaberá Matuzalem Internal vnútorne, alebo potom kombinácia prípravkov od Energy, kvapky Korolen a krém Ruticelit. Článok o prírodnej liečbe hemoroidov si môžete prečítať aj na našom webe. A doplniť do tela prírodný vápnik a horčík, aby boli cievy pevnejšie.
Mne vybehla zlata zila asi 4 dni pred porodom, lekar mi povedal ze uz nic, musim cakat na porod a potom sa stiahne, Po porode mi dal masticky, na umrtvenie, aby ma to nebolelo: Xylocaine 2% gel, masticku na hemoroidy natriet asi 2-3 minuty po xylocaine Trianal a tabletky na 3x denne Daflon. Sice sme v zahranici, ale za pokus to stoji opytat sa v lekarni, ci to maju aj na Slovensku, mne vsetko zmizlo max 10 dni po porode a mala som to fakt hrozne
Ahojte baby, mne sa vyhodil hemoroid dva týždne dozadu a kúpila som si naň hemostop, videla som dobré recenzie na nete, zdá sa mi, že to ustupuje ale neviem či to je iba môj pocit alebo je to tak, krvácanie prestalo ale stále ho tam cítim. Vy máte aké skúsenosti s ním?
mastou, alebo cipkami
hemoroid treba ponatierať alpou (bude štípať) a natrieť klasickým maslom.takto to robiť niekoľko krát za deň.Toto robiť toľko dní, pokiaľ sa nestiahne do vnútra.
V prom rade: Glicerin pred velkou potrebou! Aspon 30 min pred, ak sa da, tak lahnut na brucho; treba sa naucit to nacasovat, dieta nedieta.
Po potrebe: akakolvek mast, ci Faktu, ci Avenoc, ci Mastu, ... vsetko urobi to iste. Ale: objednala som si Anusol cipky z anglicka, su ako krem, odporucam ich.
Chemia: brat nahradu detralexu Moviben (ja beriem 1x denne hoci kojim, ked nezabudnem). Napriek anemii vysadit nahradu zeleza! A nebrat. Snazit sa doplnit si zelezo inak - vsetko je na webe.
Byliny: samozrejme dubova kora a vsetky odvary pre 20 min sedavy kupel vecer, su prospesne. Dubovu koru varit 8 min.
Fyziologicke: Nezabudnite na vankus na sedenie kym je to citelne. Dalej chladit sprchou. Treba pohyb a zdravu domacu stravu, ziadnu bolest ani stres. Rano vlaknina, pocas dna jablka.. ale to moze byt individualne.
Proti stresu a depresiam: Lubovnik bodkovany, najlepsie vecer. Caj na kojenie (pre dojciace mamy..) obsahuje tiez upokojujuce latky.
Precistenie organizmu: ja si davam rano Zihlavu a pocas dna Praslicku, alebo kombinaciu Praslicku s Rebrickom. By ste sa divili kolko svinstva zo mna po porode takto vyslo.. a stale ide.
Vsetko co pisem je dostupne bez lekara ci predpisov na Slovensku.
Ja som mala po porode neskutocne bolestive nic nepomahalo.
Nakoniec duzinu z kvetu aloevera som si vydlabala z listu smazila som sa aby to bol jeden vacsi kus. Ten kus duziny som si zasunula ako cipok do konecnika za par dni zmyzli.
Tak ja som mala fisuru mixnutu s hemeroidmi a veeelmi dlhe hojenie. Moje trampoty zacali 5 tyzdnov po porode a trvali 5 mesiacov. Problem vznikol po 6 dnovej zapche., takze som sa s najvacsou pravdepodobnostou natrhla. Boli to muky, co vam poviem. Kazdy den strach z vyprazdnovania a este vacsi zeby som sa nevyprazdnila. Bolesti, niekedy trvajuce cely den, niekedy len po stolici, niekedy aj v noci. A to nie som babovka.
Co pomohlo? Masticky len velmi okrajovo. Aj tie co reklamuju aj tie drahe...mam v skrini kopu nevyuzitych preparatov, ktore proste zazracne nezabrali. Najviac pomohla zvysena hygiena (ano popri starostlivosti o novorodenca este aj sprcha bol problem, ale musela som), a to velmi dokladna v oblasti konecnika, normalne zatlacit akoby ste sli na stolicu a tak vymyt. Ak krvacalo, tak do lavora teply odvar z hammamelu virginskeho (maju v lepsich cajovych shopoch), pouzila som parkrat aj nechtik a repik tiez trochu pomohol. A popapat trochu Detralexu pripadne toho lacnejsieho generica. Ja som to jedla iba tyzden lebo som kojila a aj ked na mamile tvrdia ze je to v pohode, no nechcela som to jest dlhodobo. Dalej nejest orechy a uz vobec nie surovu mrkvu (aj ked ju zboznujem) lebo ma ostre hrany. Tiez mi moc nepomohla kukurica. Dbat o stolicu kazdy den, aj ked to asi nebude najoblubenesia cast dna. Nebat sa ist na zachod (lahsie sa povie ako spravi) No a na zaver to najlepsie. Pocas mojich 5 mesiacoch trapenia som sla 2 krat na vysetrenie, rektoskopiu. Vysetrenie bolo v pohode, prevedene s citom. Zvlastne, ze po nom sa mi vzdy ulavilo. Preto mi napadlo, ze moj problem bude asi v prilis stiahnutom sfinkteri (mozno za to moze porod) Takze mi napadlo, ze zvierac treba uvolnit. Na to mi pomohla tepla virivka, napriek tomu ze na hemeroidy teplo neodporucaju. Lenze, ak mate problem v stiahnutom zvieraci a mate prasklinu, ta sa vam nezahoji pokym ho neuvolnite, pretoze tam necirkuluje krv. Jaj ano a este som skusala striedanie teplej a studenej sprchy... Mne sa zvierac nastastie uvolnil a odvtedy mam pokoj (klop klop). Ja mam hemeroidy nizkeho stupna a inak fisuru doktori pri vysetreni ani nevideli. Niekto na ten zvierac pouziva konusy, pripadne prsty, no nie kazdy je na to. Takze hygiena, pozor na to co jete, pri krvacani hammamel a sup do virivky, sauny alebo si napustite teplu vanu (nie vsak horucu a opatrne ak mate hemeoridy vysokeho stadia) A este pozor na doktorov, casto zovseobecnuju ze su to len hemoroidy, pretoze jemnu trhlinu v stiahnutom tkanive nevidia. Lenze hemoroidy v nizkom stadiu nebolia...ja viem ze tam bola aj prasklina, napriek tomu ze ju nevideli. Preto ziadna mast ani nepomohla. Musela som si pomoct sama. Vzdy sa oplati pocuvat svoje telo. Mne povedalo, ze chce ist do virivky 🙂
čo sa týka čípkov, asi najviac mi pomohli Avenoc a inak len mastiť a dúfať, že to čoskoro prejde,. najlepšie je v rámci prevencie dávať si pozor na dostatočny príjem vlákniny a pohyb, a ako mia333 načrtla - HYGIENA. Hlavne keď je človek náchylný, najlepšie sprcha po každej potrebe, len nie vlhčené obrúsky, tie vedia spraviť viac škody ako úžitku.. mne sa osvedčilo používanie bidetu, ču mu slúži ku cti je škála problémov, pri ktorých vie pomôcť.. my sme vyberali z biobidetu, fajn riešením čo sa priestoru týka je 2v1..
@maggda1 aj my máme odtiaľ, môžem potvrdiť dobrú skúsenosť ;) ale problém je to nepekný a bolestivý, hlavne to netreba nechať zájsť ďaleko
Mne pomohla mastička z dubovej kôry behom týždňa zaliezol a už nevykukol 😀
Mne mic nepomohlo-ani cipky, ani maste, ani kupele v dub.kore-2tyzdne trápenia. Co zabralo-konopna mast s dubovou korou-do 2dni som nevedela o tom co je to hemoroid.....a uz sa mi ani nevratil.😉
*nic
@ccaarrlloo a máte skúsenosť aj s tým cestovným prevedením? Videla som to na stránke, ale nebola som si istá, či sa to oplatí..
@maggda1 máte na mysli tento? http://www.biobidet.sk/produkty/cestovny-bidet . Ja s ním skúsenosť nemám, ale kamoška si ho zaobstarávala nakoľko kvôli práci stále niekam cestuje a bola spokojná 🙂 čo sa týka "oplatenia sa", ťažko povedať, to je dosť subjektívne..
No babenky ja som dostala hemeroid tyzden pred terminom porodu zacala som to liecit dubova kora kupel ,maste no troska pomohlo ale nic moc chvala bohu som prenasala a hemeroid som myslela ze je zahojeny no ale omyl pri porode mi vysiel nie jeden ale cela druzica tak som prisla s porodnice kupele masticka a cipky no chvala bohu po troch dnoch ulava a po 10 dnoch som myslela ze je vsetko uz ok no a teraz som 27 den po porode a znova mi vysiel bolest uz stvrty den mastim macam a zatial ziadna ulava
mne zabralo toto: UniGel APOTEX PROCTO čípky. funguje to na baze mokreho hojenia.
No capiky mam bolo ich tam 5 dnes mam poslednu zatial ziadna ulava kolko ste ich vybrala prosim vas
myslim ze balenie a pol ale ja som citila ulavu uz po prvom baleni. inak svokre zas zabrala framykoinova mast co sa dava do oci 🙂 je tam sice ze sa nemoze poas dojcenia ale moja dr mi vravela ze mast malo kedy prejde do mlieka a aj to by sa vraj musela pouzit v blizkosti prsnika. tak mozno skuste. inak skore uzdravenie toto mat by som nepriala nikomu ☹. a este ma napadlo ze som zacala vtedy pit caro a to mi upravilo stolicu asi po tyzdni. drzim palce
@margareta84 mne pomohla procto glyvenol mast,je sice pisane,ze nemozu dojciace zeny,ale aj lekarnicks mi vravels,ze kludne a tiez dubova kora mast a uprava stravy,teda si davam velky oozor,aby som nemala tvrdu stolicu.drzim palce
kamoska sa kupala v dubovej kore... ale ked je to v rozsiahlom stadiu pomoze len operacia