Baby..vzdy večer keď idem spať, tak mi trvá možno aj pol hodinu kým zaspím... Myslím na somariny, že napr co idem zajtra robiť, alebo co som urobila dnešný deň zle... A potom ma na druhý deň boli hlava.... Ak mi budete odporúčať Pomoc u psychológa tak to asi radšej nie 😃🙂
@zarka2020 ja to robím tak, že si vymenúvam v hlave všetky veci, za ktoré som vďačná až kým nezaspím ...je to také pozitívne celé, tak to navodí príjemný pocit
@chouette0157 to je pekné...
ja sa pred spaním modlím a zaspím ani neviem ako...
ja pozeram pred spanimrosinne pripady a to ma zarucene uspia tie hluposti ked to dopozeram. som uplne KO hehe
Ja vnimam svoj dych
Mne cely zivot dlho trva kym zaspim, jednoducho taka som. Co mi pomohlo trocha to skratit a hlavne zaspat fakt prijemne je, ze sme s muzom zacali pred spanim pocuvat rozpravky 🙂 normalne stare slovenske rozpravky, co boli kedysi na platniach, je ich plny youtube, staci dat "rozpravka na pocuvanie".
No tak najlepší pred spaním na zaspatie je sex. Jedine ze sme moc unavení a zaspíme skôr než sa k niečomu dostaneme 😂😂
Inak spomínala baba vyššie, že pred spaním si premieta za co je vďačná...to je krásne a určite pomôže. Ja tiež . keď mám večer blbé myšlienky alebo sa niečoho bojím, robím si také upokojujúce odpustacie cvičenia ktoré končia tým, za čo som vďačná a tým, že si predstavujem, že mam co chcem.
Ale v zásade...podľa mňa človek s čistým.svedomim a dobre vykonanou prácou...musí aj dobre spať 😉
A ešte pomáha pred spaním si napísať čo chcem zajtra robiť na kus papiera. Tým to pustis z hlavy.
Ja som raz citala "navod" ako rychlo zaspat a upokojit mysel.
- lahnut si do polohy kde sa citim prijemne, nie je mi teplo ani zima a neviem sa len tak lahko prehadzovat - odporucali stabilizovanu polohu (pozname z prvej pomoci)
- pomaly pokojne dychat a sustredit sa na to - pomaly nadych, vnimat ako vdychujem vzduch a pomaly vydych - sustredit sa na to aby to bolo pomale, pokojne, pravidelne
- tymto sa telo upokoji, dych sa stane pravidelnym, tep sa spomali
- pocas toho si pocitat nadychy a dat si "ciel" napr. 100 - vraj ten navod arantuje ze kym prides k 50 tak spis :D
Ja som vecer uz väcsinou taka unavena,ze som rada ,ze konecne lezim....ani neviem ako zaspim.
Skus vyvinut daku narocnu fyzicku ci dusevnu aktivitu.asi sa nudis....
Ja ked denne som v jednom kole,veru nemam kedy pocitat ovce...
Inak aj kupel pred spanim je super,ak.mas cas...
Sustred sa na hnedú farbu .. toto uspava a funguje to
liek na spanie...
@zarka2020 ja som kedysi pocitala nadychy a vydychy, nadych 1, vydych 2 atd...urcila som si hranicu napriklad 500 a snazila sa sustredit na to pocitanie a dych a vacsinou som zaspala este skor ako som sa k tej 500ke dostala.. a pokial nepomohlo, urcila som si novu hranicu a k tej som sa uz urcite nedostala 😀 ..niekedy sa mi stalo, ze mi aj tak myslienky odbehli od pocitania, vtedy som zacala odznova, velmi mi to pomohlo a teraz uz zaspim hned 🙂
Čo tak audio kniha? Tiež niekdy večer neviem "vypnúť" hlavu😉....sústredím sa na text a po pár minútach spím. V horšom prípade si vypočujem dobrú knihu 🙃.
Mne dosť pomáha, keď si pustím potichučky rádio a nejakú nudnú reláciu, tak pritom zaspím raz dva. Alebo telka a načasujem si ju, aby sa napr. za hodinu vypla. Pri telke sa mi skvele zaspáva.
@zarka2020 to s tým pocitanim oviec mam tiež overené v podstate hocičo počítať 😂 a psychológ je ôk náš známy ma kamarátku psychologicku a ta hovorila, že pred spánkom vôbec nemáš premýšľať nad hlupostami alebo nad tým co si robila co budeš ja to tak mam lahnem do postele so skrútenym žalúdkom od stresu a premýšľam co som urobila co nie a podobne a budím sa tiež KO no začala som rátať ovečky a sup, 😂 ani neviem. A skúšala som aj zapnúť na YouTube zvuk vysávača. To ma tiež uspi pekne 🙂
Ja som mala takýto problém . Hodiny som ležala a myslela na kraviny . Vieš čo mi pomohlo ? Audiokniha . Pocuvam Harryho Pottera 😁Normálne si dám slúchatka, započúvam sa a do 10 minút spím. V noci sa na sekundu preberiem, odložim káble a spím ďalej. Takto fungujem už niekoľko mesiacov . Odporúčam 👍
Ďakujem baby.. Určite niečo vyskúšam, nečakala som ze mi až toľké budete písať 🙂🙂
@zarka2020 ja som mávala obrovské problémy zaspať niekedy to bolo aj vyše dvoch hodín niekedy aj viac..rozmýšľala som nad rôznymi aj starými vecami čo som spravila akokeby má trápilo svedomie ale aj aktuálne veci a bolo to hrozné...zistila som že som malo unavená..snažím počas dňa spraviť plán veci čo treba spraviť do toho šport alebo jóga a spím do 5 min. Pre mna je to zázrak
@zarka2020 počítaj ovce....