Ako nemať zápchu zo železa?

22. dec 2023

Ahojte...dostala som železo na predpis po odchode z nemocnice .Vraj je silné a spôsobuje zápchu...tak ak máte,prosím,skúsenosť,ako sa týmto problemom vyhnúť.Nejake overené tipy,ďakujem.

nikpa
22. dec 2023

Globifer nezapeka, nie je síce na predpis ale stojí za to.

sysynka
22. dec 2023

Odporúčam Globifer, ten nezapeka

autor
22. dec 2023

@nikpa no...ja práve dúfam,že mi pomôžu tie,čo predpísa,že sú snáď silnejsie....Globifer som užívala,no moc mi nepomohol,no nezapekalKolko tabliet globiferu možno užívať denne?

kubkovamama
22. dec 2023

Treba si kúpiť organické, lepšie sa vstrebáva a neovlyvnuje trávenie, obyčajky aj keď na predpis telo využije tak 25% max.

autor
22. dec 2023

@kubkovamama ahaaa...ja,že mi predpísali niečo silné...Volá sa to tardyferon

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. dec 2023

@jj298 ďakujem za tip,môže byť aj z obchodu?

katusskaa
22. dec 2023

so zelezom stale vitamin c kvolilepsiemu vstrebavaniu.... mne teraz zazracne z 96 od septembra islo hore na 127, kombinovala som chemicke na predpis ferrotabs, potom nejake vegan a aj narosan, striedala som... ziadne traviace problemy som nemala

katusskaa
22. dec 2023

dobra je aj melasa, ak mozes cukor... zaliat teplou vodou ako caj a s citronom

nikpa
22. dec 2023

Ja som zo začiatku užívala 2 denne a spolu s ním aj vitamín C, podporuje vstrebávanie železa. Neviem aké máš hodnoty, keď ti nebude stačiť 2x denne dopkup ešte niečo prírodné vo forme štiav.

autor
22. dec 2023

@katusskaa fuu,pekne ti to stúplo.super.Ja mám 76🙈

vanilkovazmrzka
22. dec 2023

Tak si daj k tomu to magnezium, ktore v dalsom fore niekomu sposobovalo hnacku 😅

viera77
22. dec 2023

Mala som najnižšiu hodnotu hemoglobínu len 60 a železa 1,2, keď som dostala 5 infúzií železa a bol mi predpísaný Tardyferon, ktorý užívam už 1,5 roka. Krvné testy mám už vždy v poriadku a nepozorujem na sebe žiadne prejavy nežiadúcich účinkov typických pre tieto Fe prípravky. Lekár určite vie, prečo ti predpísal práve toto železo. Mám poruchu vstrebávania železa a iné tabletky mi vôbec nepomáhali, Globifer forte už absolútne nie a ani iné voľnopredajné. A silné neznamená, že budeš mať automaticky tráviace alebo iné problémy...znamená, že je účinné. Nepredbiehaj, ale najskôr vyskúšaj, pozorne si prečítaj príbalový leták a dodržuj inštrukcie...Fe je vždy potrebné užívať spolu s vitamínom C a udržiavať dvoj -hodinový odstup s mliečnymi výrobkami, alkoholom, čajmi, atď....inak nie je dosť účinné.

autor
22. dec 2023

@vanilkovazmrzka diky😀

autor
22. dec 2023

@viera77 ďakujem za tvoju skúsenosť,lekár povedal,že nech skúsim,že možno ani to nebude vhodné pre mňa kvôli zápche,ale uvidí sa

vanilkovazmrzka
22. dec 2023

To samozrejme bolo len tak na odlahcenie, hadam ti tu niekto da aj uzitocnu radu 😄🤞

svetlonos
22. dec 2023

Ahoj,
v Rakusku v lekarni (ak mas možnosť) kupis oleovital forte 30mg. Je v prasku, chuti ako cola, brala 3x denne, nesposobuje zapchy ani bolesti zaludka. Poradila mi ho ginekologycka pocas zehu. Zial nie je na predpis ale je super. Je uz aj spolu s ceckom.

svetlonos
22. dec 2023

@svetlonos
s céčkom 🤣

autor
22. dec 2023

@vanilkovazmrzka jasné😉

autor
22. dec 2023

@svetlonos zaujímavé,pozriem to

autor
22. dec 2023

@svetlonos s céčkom,rozumiem.😀😉

julie19
22. dec 2023

Ja som v tehotenstve užívala tardyferon 2xdenne a teda som sa tiež obávala vo to spraví … ale poteším ta, kazdy sme iný a vôbec nemusis mať tento problém … mňa z neho dosť čistilo 😅🤷‍♀️ nie že by som behala na wc ale vždy keď išla na malu dali sa mi aj na veľkú takže za mňa ideálne v tehotenstve, žiadnymi zápchami som vďaka tomu netrpela 🤣

majulino
22. dec 2023

Ak máš málo železa skús trstinovu melasu. Ja som to dávala synovi aj sebe keď sme boli chodokrvní. Zabralo veľmi rýchlo, žiadne zápchy, hnačky, bolesti... Proste nič

autor
23. dec 2023

@julie19 super🌹

autor
23. dec 2023

@majulino vdaka