Ako nedostať črevnú virózu?

14. sep 2024

Baby poraďte, ako nedostať črevnú chrípku. Syn doniesol zo skolky, len v noci 2x grcal a odvtedy je ok. Ako to od neho nechytit? Mali sme v júli celá rodina, tiež od syna ale vtedy nevieme kde to chytil keďže do skolky nechodil. Vtedy nás to s odstupom 2 dni skolilo všetkých 🙈

Hneď som nasadila hylak hlavne dcére 2r, aj nám. Ešte nejaký tip?

patus_2
14. sep 2024

Noo, je možné, že už si v inkubacnej dobe. Každopádne prenos je oralno-fekalnou cestou, takže umývať ruky mydlom a teplou vodou, dezinfikovať kľučky, wc, poháre, príbory... Ale keď už u syna viróza prepukla, tak je možno neskoro. Každopádne možno máš protilátky od minulej nákazy...

tenerifka
14. sep 2024

Nemusi to byt crevna chripka, ak nema hnacku, mozno mu len nieco nesadlo. Ale ak aj ano, nijako tomu uz nezabranis,bohuzial, uz je neskoro

kiki68
14. sep 2024

Jedine stale 24 hod maska a rukavice na sebe. Ale podla mna je uz neskoro

janickacrazy
14. sep 2024

Ja som ležala s malým na infekčnom plnom deti s hnačkami, sestrička mi vraví, to určite od neho chytíte a potom budete musieť ísť domov a jeho tu nechať. Tak som si povedala, že to teda nie, samého ho tu nenechám, tak veru som to nechytila. Psychika robí divy. Čierne uhlie preventívne tiež neuškodí.

euka210
14. sep 2024

Nie vzdy to druhy ci dospely chyti...za 13r asi len 1x sme mali taku, ze to presli vserkych clenov, inak len ten jeden mal.

autor
14. sep 2024

@euka210 vážne? U nás väčšinou vzdy všetci 4 🙈 a to deti 1-2 zvracanie bez hnačky a koniec. Ja s mužom celý deň na wc nevieme čo skôr či 🤮 alebo 💩🙈

kiki68
14. sep 2024

Tak mna to minule tak draplo, ze som grcala 4 dni, ti dvaja uz boli davno fit a ja som sypala nejake dvoje prasky, nech nepokapem. Tieto brusne chripky su svinoba