Už dlhší čas sa neviem akosi vnutorne ukludniť a všetko ma bud vytaca alebo si robim z komara somara sama- Niekedy mam aj strach z mojho namyslania.... chodim aj ku psychologicke ,ktrá mi hovori ,že to je iba somaticky stres, cize stres ,ktorý prezivam ,,s organmi tela". Ale ja chce normaálne fungovat a tesit sa zo zivota... neviem ako na to. Mám vsetko co ccem resp. na co mam a robi mi radost kupovat aj blizkym nieco len tak ked osm v meste,Ale niekedy mam dni ked mam prepadne smutok . Ked chodim po meste a vidim ako ludia si idu a vysmiaty poniektorí tak ma dolsova fascinuje, že ako sa vedia uvolnit a smiat sa. Chcem byt v pohode a mat tak torch an haku ale neviem est eprikazat mojej hlave, aby ,,prešla" na iny breh a bola spokojna aj vnutorne..
@viera mate skusenosti po precitani knihy, ze sa nieco zmenilo?
Ja by som sa skor zamyslela
..co ma vytaca..preco...mma to podobnost s niecim v detstve..v rodine... zazivala som uz nieco podobne...co mi chyba... co je zle..co ma trapi... a tak nejak podobne,uprimne a so psycholpgom. :D
@ivangeline k psychologovi chodim uz dlhsie.. po konzultacii je mi lepsie... ale musim vyjst so sbeou aj sama. ked soms ama mam hlavne take mylsienky...a neda s abyt niekedy nebyt sama...ked som v meste aleboc o tak nie vacisnou doma..... a nehccemt iot stavy zazivat cize precitam si knihu mozno pomoze viac..
@dominikatomas Oddiali. Urcite to zamestna ale to aj film ci ina aktivita. Ja sa uz poznam lepsie. Psycholog je napomocny. Ten tvoj nemusi byt dobry alebo nemusi vyhovovat sposob terapie. Ja uz poznam korene svojich problemov. Ty este ani netusis... tak ten chaos a zmatok je pochopitelny.. :/ Je to dlhy proces hladania sa.
@ivangeline keby nebol dobry nechodim k nemu.... ale aj pocas obednajsej prestavky zajdem ,lebo to mam blizko.... viem, že som stresovy clovek a viem aky mam problem, ale sposob napravy je pomaly..... ako si ty zacala so zmenou ?
Kukni si videá na YT od vzorec pro život a Michal Drienik
@sasitimi17 vdaka!
Knihy od Eckhart Tolle, napriklad Nova Zem. Proste meditovat a naucit sa ovladat svoju mysel. Vsetko je to len o tom.
@dominikatomas skus aj Sila pritomneho okamihu od Eckhart Tolle, je na uloz.to.sk
vnutorny pokoj ak niekto nema je to dlha cesta, niekomu pomaha psycholog, inemu citanie knih, dalsiemu sport. mozem ti poradit jogu pri nej sa treba koncentrovat len na cvicenie a dychanie tam by si sa mohla uvolnit a prist na pozitivnejsie myslienky, drzim palce
@dominikatomas Priznanim si,ze mam problem a akceptovanim veci,ktore mi hovoril uz teraz manzel. :D Ja mam strasne zapieracku povahu,takze je to boj so sebou. Zacala som s lkteraturou,potom DDA stretka,potom uz pri prvom tehotenstve psycholog,teraz cakam 3tie a pri tychto hranicnych a vycerpavajucich situaciach doma s detmi uz jasne vidim kontúry... ake zle vzorce som nabrala od mamy a babky,ake mechanizmy som si vytvorila na zvladnutie detstva a ako ma to ovplyvnuje teraz a ze uz nie su vhodne,ucim sa pouzivat ine metody..zaroven si uvedomujem,co robim inac a dobre a co treba posilnovat..ono su to uplne blbosti ako pit 2l vody denne ale aj take namahave veci, ze nechciet byt perfektna a pustat veci a pytat pomoc,ked som na hrane.. nech nejdem za hranice svojich moznosti a neprepadam zlym stavom...
@ivangeline ja som tiez stahovacna, a tvrdohlava vela veci si neviem vysvetlit a potom je zvada..na druhej strane s rodinou nevychadzam.. takze je to jendos d ruhym
Ako dlho chodíš ku psychologičke? Ona je predpokladám že odborníčka na tieto veci viac ako ktokoľvek tu z nás, ktorí ťa ani nepoznáme 🙂 moja rada je, že počúvaj svoju psychologičku, dávaj na jej rady a uvidíš že časom bude všetko v poriadku. Asi potrebuješ zmeniť hlavne svoje vnútorné zmýšlanie a postoje, čo trvá nejaký čas a nedá sa to spraviť zo dňa na deň.
@annakot uz chodim pol orka nieco. A anos nazim sa pocuvat co vrvai, lebo zatial presne odhalila čo ma ťaží a ja sa snažím pomalými krokmi ,,vyjsť z ulity":v ktorej som, ked nieco potrebujem zavolam jej a je hned k dispozicii od prace to nemam dalekoa ked je potreba zoberie ma aj cez obednu prestavku 🙂
Toto nie je jednoduché, tiež to mám tiež niektoré veci príliš analyzujem v sebe, prežívam také veci čo iní ani nechápu že prečo sa tým zaťažujem. Tiež zvyžujem, že pôjdem ku psychologičke, lebo sama si s tým rady neviem.
@dominikatomas Zmena myslenia, vela relaxovat - pravidelne relaxacne masaze napr. aromaterapia, meditacie pri sviecke a klavirnej hudbe, pozitivne programovanie sa, vsetko sa da len staci konat 😇🍀☀️
@ivangeline DOBRY DEN RIEŠITE To CEZ PSYCHOLOGA TIE VZORCE Z DETSTVA ALEBO Akou CESTOU ? čo Vám pomohlo A Ako dlho to TRVALO?Ďakujem
@dominikatomas ísť k psychologicke cez obednú prestávku je nanič.Ty máš prísť domov kľud a poroyzmyslat nad tým, čo Ti hovorila a ty jej.
@dominikatomas odporúčam žiť v prítomnosti,naučiť sa to,hore spomínané knihy,,Moc přítomneho okamžiku,, atď..na tou tube máš aj audio knihy....neskôr sa zasmeješ nad svojou mysľou,aké hlúposti vymýšľa 😄 nieje to na deň,dva..ale určite je to jediná cesta ako prestať premýšľať..už len to poznanie ťa osvieti,držím palce
@marion30 to potrebujem aby som sa nad tym uz iba usmievala
@tanickalab drzim vam palce, pre niekpho hluposti ale my vedomejsi to mame tazke
@gigie24 snazim sa postupne ,chodim do prace kde sa snazim sustredovat iba na pRcuu a ine vytlacit z hlavy, a k psycholgicke tiez aj volam ked nieco cize robim co sa da uz iba vyjst aj sama so sebou
@dominikatomas asi tak, otec ten mi už roky hovorí, že často si na plecia beriem problémy aj iných a zbytočne, no kiežby som to vedela nejako ovplyvniť. Ešte aj to, že s inými súcitím mi robí ešte horšie.
@tanickalab ovplyvnit to vies
@janaspa Vsetko dokopy. Literatura. Praca na sebe. Psycholog. Skvely vztah s manzelom. A dokonca aj rodina,tj deti... ze si viac uvedomujem a spominam,ake to bolo doma a ake to je teraz.. a co robim rovnako,ked to nechcem robit rovnako,co s tym...Hladam riesenia...Premaham sa... Padam..Vstavam..a tak dookola. :D
@dominikatomas a kedy Ti to začalo?si s niečím nespokojná práca, vzťah, peniaze, vzhľad...najlepšie je niečo robiť pracovať, športovať a snažiť sa zle myšlienky či hádky, ktoré vedies v hlave, pochybnosti odháňať.Vedome začať myslieť na niečo pekné.
Väčšina strachov či problémov, ktoré nám naháňajú strach sa nikdy nestane🙂mne napríklad tie knižky hore spomínané nič nedali.
@tanickalab prílišná empatia je na škodu len Ta to vyciciava z energie a premýšľas nad problémami druhých.
Som na tom podobne..psycholog a naucit sa meditovat.
@dominikatomas Odporucam precitat knihu: Prestante premyslat, zacnite zit od Richarda Carlson....