Co moze byt pricina depresie ? Mam dobry zivot vaetko je relativne v poriadku no ja nezvladam svoj zivot nechce sa mi zit fungovat. Ma zel sa ma stale pyta ale PRECO si smutna kvoli comu. A ja proste neviem len mi nie je dobre vo vlastnom tele a trapim sa. Beriem ad no ja by som chcela poznat pricinu preco mi tak je. Od mala som bola taka utrapenejsia a aj ked som fajn obdobie stale som kvoli niecomu bola smutna. Hladam citam na internete no na nic neprichadzam co je ten spustac. Nemate niekto skusenosti nezistili vam nieco ?
@cocolino234 Nezovseobecnovala by som tvoju skusenost, u teba to zacalo v uzkosti, u autorky mozno v niecom inom. Ja som si presla od depresii k uzkostiam a teraz to vyzera ze je dovodom nieco uplne ine, ale este to nemam potvrdene. Inac CBD aj mne velmi pomohlo na uzkosti 🙂 A s tym nehladanim dovodu a logiky mas tiez pravdu. Niekedy veci proste nedavaju zmysel.
Autorka: Depresia nemusi mat spustac v zmysle ze si si presla nejakou traumou. Je viacero dovodov preco mame depku. Moze to byt geneticke, alebo sposobene traumou, moze to vychadzat z ineho dusevneho ochorenia ale moze ist aj o narusenu chemicku rovnovahu v mozgu.
Ak si myslis ze sa ti mohlo nieco stat v detstve ale realne si nevies uvedomit co by to mohlo byt, tak chod za psychologom, terapiou sa k tomu dostanete. V opacnom pripade mozes poprosit psychiatria o krvne testy a uvidis co sa ti potvrdi.
Tiez moze byt ze mas zlu diagnozu a v skutocnosti mas inu dusevnu chorobu ktora sa "tvari" ako depresia. Prosto, strasne vela moznosti a dovodov.
A na muzovu otazku ani neviem ako odpovedat. Ak sa nevie "zmierit" s tym ze niekedy veci nedavaju zmysel a ty realne nemusis mat ziadny dovod na tvoj smutok, tak by som si ho nevsimala.
Edit: moj muz pochopil az ked si precital o tom nejake knizky, aspon sa tak tvari 🙂
@cocolino234 to mi aj knaz povedal ze nie vzdy tam musi byt logika a ze ja som typ cloveka ktoremu to v hlave neustale srotuje ktory len rozmysla eozmysla hlava vkuse ide svoje a ze sa mam naucit to "vypnut"
@emalka ale on sa ma to pyta preto ze mi chce pomoct ale tiez ze nerozumie aky mam dovod ze som vzdy taka smutna. Takze ten cbd olwj vam pomaha ?
@cocolino234 ja citam na nete ze aj intolerancia na potraviny moze byt pricinou moze byt na tom nieco ?
Lieky mas dobre nastavene? Ak napriek nim stale pocitujes silny smutok, tak mozno by bolo treba zmenu.
A ked pises srotenie v hlave, to mi pripomina mna. Ako som pisala vyssie, niekedy je depresia priznakom ineho ochodenia. V mojom pripade to je z najvacsou pravdepodobnostou ADHD - nepozorny typ. Na Slovensku je stale okolo toho akesi neznamo hlavne co sa tyka prejavov v dospelosti, ale najdu sa lekari co sa tomu venuju. A diagnostika nepozorneho typu u dievcat je na tom este horsie. Nevravim ze to mas, toto je len moja story s depkou.
Skoc za svojim lekarom a poriadne sa porozpravajte o tom co sa da robit.
K tvojmu muzovi - preto sa liecis na depresiu, pretoze to je nieco co sa neda vyriesit len tak. Ak by si mala nejaky hmatatelny dovod s ktorym sa da nieco urobit, tak to uz asi davno urobis. Ty tento dovod nemas, mas ochorenie ktore sa ti prejavuje smutkom. Nemusi tomu rozumiet ale mal by to respektovat.
@emalka prave lieky mi teraz menila lebo nebolo to dobre uz dlhsie som jej vravela ci mi ich nezmeni ze mam pocit ze nezaberaju tak yeraz mi zmenila z alventy na brintellix a aj vecerny mi vymenila takze uvidime ci bude lepsie
Sú veci, situácie pri ktorých sa cítiš šťastná? Že ja neviem ideš von na prechádzku a povieš si, že tak toto je ono? Či vôbec nič také nemáš?
Podľa mňa niečo z čoho si sklamaná, možno si dávaš vysoko ladku atď.. Potom keď sa to nepodarí, ostaneš frustrovana...pravdatže veľa robí aj chémia v mozgu, ale ad sú skôr akousi pomocou barlickou, potlacia depresiu, ale to tvoj problém nevyriešia.. . A potom sú tu ešte hormóny kedy vlastne sa po menzes môžeš cítiť dobre alebo lepšie a pred menzes depresívne.. Odporúčam motyvacne videa na YouTube
@wetsel nemam take nic
@marion30 no to mi tiez knaz hovoril ze si nejak predstavujem veci a ked sa nestanu tak ako som chcela tak sa s tym tazko vyrovnavam
ja si myslim, ze to mozes mat z detstva, najma take tazko identifikovatelne depresie a uzkosti v dospelosti maju korene v rannom detstve, ktore si clovek nepamata
Myslim ze na hladanie pricin je psychoterapia velmi vhodna. Je to aj skvelý doplnok farmakoterapie. Vyskusaj.
@mabenn myslis ze sa mi nieco udialo zle ?
@janeninka psychoterapeut pride na tu pricinu ?
Aj ty sama. Je to priestor na objavovanie svojich vzorcov, ucenie sa strategii zvladania emocii, roznych situacii a spustacov.. Mozno prides na to ze mas napr uzkostny typ vztahovej vazby alebo ze sa na seba za nieco hnevas a pod..
Nemuselo sa ti nic nejake zle stat, ale moze nieco zo vztahov, z toho ako s tebou zaobchadzali ked si bola malicka sa ulozit v tebe.
@janeninka no to ze sa nemam rada moze byt preto ze sa na seba hnevam ? To vsetko by sme zistili na sedeniach ? Ja chodim na kontroly ku psychiatricke ale ona sa ma len tak popyta ako sa aktualne citim nejak neskumame pricinu
@mabenn ked som bola mala bola som zneuzivana ale to ma uz teraz netrapi a na ine si nespominam zeby sa mi nieco zle stalo
toto som na rychlo nasla, sice topky: https://www.topky.sk/cl/13/1284861/Traumy-v-det... urcite by som riesila psychoterapiu
Presne tak
A odpustila si dotyčnému? Depresia je hnev obrátený voči sebe, čítala som kdesi. Nevyčítaš si,že si sa nedokázala ubrániť. Súhlasím,že úzkosti a depresie majú korene v detstve. Okrem cbd, existujú aj psychobiotiká, sú to probiotiká, kt.ovplyvňujú črevo, pri ich užívaní sa vytvára viac serotonínu a dopamín v čreve, kt.putujú do mozgu. Pôsobí antidepresívne. Volajú sa Neurax Biotic Zen pre dospelých a N.B.Spectrum pre deti. Majú to iba v niektorých lekárňach,treba dať do chladničky...alebo na farmax.sk.
Nerobím reklám, mám osobnú skúsenosť. Ak sa to nehodí, ospravedlňujem sa.
@luna116 ale je to vhodne brat ak beriem aj normalne a tidepresiva ?
Áno. Nie je to liek, ale doplnok. Určite to nespraví efekt liekov,ale z vlastnej skúsenosti boli zmeny po cca 2 mesiacoch bez užívania liekov
@luna116 no to je super ze ti tak zabrali no ja beriem 5 druhov tabletiek od psychiatricky a aj tak nie som ok tak velmi si nemyslim ze doplnok vyzivy mi nejak vyrazne pomoze
To je naozaj veľa, rob ,ako sa uznáša za vhodné, ja som písala vlastnú skúsenosť.
Dievcata mozte dat prosim tip na konkretne CBD? Teda ak mate realnu skusenost. Na trhu je toho tolko ze clovek nevie ktoru stranku google skorej otvorit. Rada by som vyskusala. Dakujem pekne
Podľa mňa to môže byť rutinou a stereotypom skús si nájsť niečo nové, čomu sa budeš venovať alebo nejakú inú zmenu v každodennom živote. A samozrejme zistiť, či to nemôže spôsobovať niečo, čo nie je v poriadku hoc aj nejaká maličkosť.