Ako najdlhšie vás bolela hlava a čo vám na to pomohlo?

6. jún 2023

Ako najdlhšie vás bolela hlava a čo vám na to pomohlo ?

beatrixx1525
6. jún 2023

Mávam migrény a lieky ktoré mi predpísala lekárka mi robili strašne zle, oproti tomu mi potom poradila novalgin ktorý absolútne nezaberá ale sama som si našla overila a vyskúšala panadol ultra rapide šumivé tablety, naozaj veľmi odporúčam ale nie je to záležitosť na každý deň, skôr tak výnimočne keď si človek nevie pomôcť lebo sa raz dva pestuje závislosť

janetinka27
6. jún 2023

ahoj, tak zavisi, od coho ta ta hlava boli. mna bolieva z krcnej chrbtice. ked som doma, dam si panadol ultra rapid sumivy a potom musim ale ist hned spat a vyspat sa z bolesti (bez spanku mi ten panadol nepomoze ani trochu). druha moznost je pre mna flector 50 prasok, ten zaberie takmer vzdy a hned. ale je na predpis.

merrysa
6. jún 2023

Ja som tiež migrenicka a okrem liekov mi pomáha aj káva s citrónom..ale závisí od zdroja bolesti. Niekedy aj precvičiť jogu na krčnú chrbticu. S liekmi treba narábať opatrne lebo človek sa môže rýchlo stať závislým alebo si vypestovať bolesť z naduzivania

autor
6. jún 2023

@merrysa mňa práveže nie že boli ale divne tlaky mám v hlave
Dávala som si migralgin a nula bodov

merrysa
6. jún 2023

Po užití lieku je ideálne si ľahnúť aspoň na pol hodinu. Ťažko povedať z čoho to máš, ak je to často, je na mieste navštíviť lekára.

janetinka27
6. jún 2023

tak ono je rozdiel, ci bolest, ci tlaky. co ked mas zvyseny tlak? alebo ti je nieco uplne ine? potom treba ist k lekarovi.

jamacka
6. jún 2023

@beatrixx1525 Ja mávam tiež migrény a používam panadol ultra rapid.

divokykonik
6. jún 2023

Ja som počas VŠ mala jednu epizódku, kedy ma neustále bolela hlava asi 4 mesiace. Ale fakt som sa aj v noci budila na tlaky v hlave, budila som sa nevyspatá a celkovo som bola taká utlmená z tej bolesti. Nepomáhali lieky ani nič, prešlo to zo dňa na deň a už 7 rokov mám pokoj.

martinkatinka
6. jún 2023

Mavam migreny a zabera kofola s citronom, pripadne sumatriptan naeaz s brufenom a hned si lahnut.

anonymnasnazilka
6. jún 2023

mna bolieva z nizkeho krvneho tlaku alebo z krcnej chrbtice.. ale aj vysoky ocny tlak. daj si skontrolovat.

beatrixx1525
6. jún 2023

@jamacka ono to veľmi pomôže ja naňho nedám dopustiť len človek do toho musí ísť s tým rizikom že sa pestuje závislosť. Mne osobne to nejako extra nevadí keďže je to jediné čo pomôže a som si vedomá toho rizika ale predsa len, keď sa taký liek niekomu odporúča je dobré spomenúť to negatívne

autor
6. jún 2023

@divokykonik mňa bolela 3 dni akože riadne smer pohotovosť tam že či nemám krvácanie do mozgu nemala som našťastie , prestalo to a o 3 dni zas ale oveľa menej ako bolela

lenkakravcova
6. jún 2023

Určite na neurológia chod. Pošle ta aj na MRI. Môže to byť "len" migréna ale môže to byť aj niečo vážnejšie.

jana_eyre_2
6. jún 2023

Mňa najdlhšie myslím tri dni v kuse.. som migrenicka, taká naozaj silná migréna mi trvá zvyčajne 24h, tie tri dni boli ozaj vyčerpávajúce.. radšej rodiť ako toto..

No a čo mi na to pomáha? Občas keď si stihem dať lieky predtým ako sa to rozbehne a keď nestihnem, tak už len čakám.. ležím, čakám, grcam, plačem.. vtedy pijem maximálne kolu, tá mi robí dobre na žalúdok a ľahšie sa vyzvracia..

Nikdy mi nikto neprišiel na to z čoho to je, ale mávam to keď mám okolo menštruácie.. vekom to trocha oslablo, najhoršie to bolo keď som mala dve malé deti.. bola som aj na MR, moji obaja rodičia mali v mladom veku mozgové porážky, tak som sledovaná..

nwnw
6. jún 2023

Neviem ako dlho ale pomohol chiropraktik a uprava stravy.

deti95060810
6. jún 2023

3 dni - migréna
Sumatriptan - na predpis

la_dolce_vita
6. jún 2023

3 týždne pri kovide, nezabralo nič ☹

autor
6. jún 2023

@lenkakravcova bola som Na CT nemám nič

autor
6. jún 2023

Lenže včera mi zistili že mám reflux a boli ma žalúdok riadne a z toho môže bolieť vraj aj hlava

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavender94
6. jún 2023

Najdlhšie ma zvykne bolieť asi štyri dni, ale to sa mi našťastie stane už len pár krát za rok. V tomto prípade mi nezaberie absolútne nič a dokážem to dať len do stavu, že síce to boli ale dokážem fungovať. Dávam si vtedy Ibalgin Rapid alebo flector v maximálnej dennej dávke. U mňa to bolo kombináciou psychiky a nedostatku pohybu, takže momentálne mi najviac ako prevencia zaberajú antidepresíva a pohyb.
Skús si nechať predpísať tryptany. Ja ich síce užívať nemôžem, ale veľa ľudí to brutálne zachraňuje.

gabika0825
6. jún 2023

Ale je rozdiel bolieť hlava a mat migrénu. Dôležité je aj to z čoho tá hlava boli. Ak je to migréna tak nezaberie už keď je rozbehnutá nič, iba byt v tmavej miestnosti, dobre vetranej, spanok a hlavne pit vela čistej vody, takze pomoze to iba takto preckat. Niekomu záberu aj silnejšie lieky na migrénu aj keď je už rozbehnutá ale mame migrény v rodine a vidím aké stavy majú ti ľudia a ani tabletka od neurológa nezaberie. Ak je to klasicka bolesť hlavy tak pomoze tabletka, tiež pit čistú vodu, veľakrát taká klasicka bolesť hlavy byva aj z dehydratácie, môže byt aj z úpalu, alebo pred ms ja napríklad mávam bolesť hlavy aj 2 dni má drzi. Ale vždy zaberie tabletka, ale 2 dni musim dávať stále. Na tretí deň už ok. Takze najprv treba zistiť dôvod z čoho boli. Môže aj z krčnej chrbtice inak to je tiež často, alebo aj zo zubov byva bolesť hlavy

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
6. jún 2023

Treba ísť na magnetickú rezonanciu, CT nezobrazí všetko.. napríklad aneuryzmu ti odhalí len MR.. vysvetľovala mi to moja kamarátka radiologicka. (Aj preto má svojho času poslali ma MR kvôli rodinnej anamneze) Totiž môj syn mal uraz hlavy, CT bolo ok, ale aj tak ma bolesti a preto ho poslali aj na MR.. našťastie mu nič neodhalilo ani to, len hlava ho boli stále..

lanka999
6. jún 2023

ja to mavam z migren, sem tam z pocasia. Pcham do seba tabletky len ojedinele, ale uz ked tak davam si obycajny paralen alebo panadol v tabletach, na chvilu lahnem alebo zdriemnem a mam pokoj.

myrra81
6. jún 2023

bolest hlavy u mna zvycajne trva 3 dni, asi tyzden pred MS, a ak uz neviem vydrzat, alebo musim byt OK kvoli detom, pomoze mi Nimesil