Ako na stres?

28. feb 2024

Ako na stres? Som v podstate stále v strese, celý deň, doma, dve deti malé a muž v práci. Večer príde ale teda viacmenej je starostlivosť na mne, do toho nervy zo svokry, ale aj z muža a jehoj negativizmu, ked deti pospia večer tak zas len poriadky robiť a variť. A neviem jak zrelaxovať aby ten stres nebol, lebo proste som ho začala zajedat, a zwrem veľké množstvá jedla keď sa chcem odtresovat. Aj cvičiť som začala, aj chodíme s deťmi do materského centra, ale teda tam mi to moc nepomáha, moc si tam ako introvert nepokecam a mam ešte viac depku, že sa tam reálne nik so mnou nerozpráva, a ak aj áno, tak väčšinou sú to témy okolo deti, co mne na pohode moc nepomôže. Aj spánku sa snažím mat dostatok, deti už spia v pohode. Ako odbúrať stres, cim si pomôcť? Nejaký tvorivý talent zo mňa nie je, že by som niečo vyrábala

blondeviktor
28. feb 2024

Pripnem sa, lebo so stresom mám tiež problém

autor
28. feb 2024

@blondeviktor a ako sa to snažíš riešiť zatiaľ, ako sa odreguvavas? Lebo ja fakt tým jedlom a už to zacinam pociťovať na sebe, na váhe a tak

pralinka25
28. feb 2024

A co konkretne z toho ta stresuje? Ze nestihas alebo ta neposluchaju? Nie je to skor vycerpanie ako stres?
Skus zvolnit v niektorych cinnostiach. Mozno nemusis tolko hnat.
Mne pomaha hudba sem tam film. Alebo potom kreslit pisat sit tvorit nieco fotit citat tancovat beha cvicit ... Nejde o to ci si zrucna. V podstate na to aby si sa pri tom odreagovala vobec nemusis byt. Nejde o to robit to pre oci inych ale o sebarealizaciu.

blondeviktor
28. feb 2024

v lete som športovala a teraz chodím ku psychologičke, naučila ma správne dychat

autor
28. feb 2024

@blondeviktor aha, a aj máš nejaké terapie s nou, že aj to ti pomáha? Ja aj to zvažujem, lebo ma pocit ze ma to valcuje a prevalcuje všetko, ale peniaze má odrádzajú

autor
28. feb 2024

@pralinka25 skôr by som povedala ze je to psychika, stále sa točím vo svojich negatívnych a depkovych myšlienkach, stresuje ma ani neviem co, ale veci nehrotim, že musím byť dokonalá mama, mat tip top popratane, navarene, napecene.
A neviem, vieš poradiť čo by sa dalo tvorivé robiť, alebo ako inak sa odreagovať, lebo ja som skúsala maľovať tie obrazy podľa čísel alebo aj plátno a teda moc mi to nepomohlo, aj hackovat som skúsala a iné, ale nemám na to talent a tak ani v tom nepadá do stavu Flow, že by mi vyplo myseľ.

blondeviktor
28. feb 2024

Ak si poistená, 25 sedení je zadarmo do 1 roka, ja neplatím nič

blondeviktor
28. feb 2024

Ja mam ocd, Takze sa zameriavam u nej skôr na tento problém, ale určite mi to pomáha, treba skúsiť. Len dôležité je nájsť si dobrého psychológa

pralinka25
28. feb 2024

No to tazko. Mna samu bavi kazdu chvilu nieco ine. Skusaj kade o aj uplne necakane veci ani nevies co ta chyti. Tk nie podla cisiel ale len tak maluj nieco abstraktne. Citat ta nebavi? Alebo skus nejaky kurz tanca. Alebo len si chod kazddy den sama zabehat alebo prejst sa nech vypnes.

marca12
28. feb 2024

Chce to male zmeny. Ja rada chodim cvicit skupinove cvicenia. Idem odtial oddychnuta a s cistou hlavou. Na hodinu zabudnes na vsetky starosti,nasmejes sa,proste super hodina.

yoxinka
28. feb 2024

A čo tak nechať deti na dve hodky mužovi a vypadnúť z toho kolotoča niekam dočerta … zašportovať si, prejsť sa, iśť do knižnice si čítať, ísť s kamoškou na kávu … Ja som pravidelne nechávala jedno/dve a potom tri deti mužovi a šla som si po svojom. Raz týždenne.

blondeviktor
28. feb 2024

@marca12 aj ja som chodila na skupinové a je to fakt dobre

autor
28. feb 2024

@blondeviktor ďakujem, to si ma potešila. Vyskúšam pohľadám niekoho, verím ze to pomôže.

autor
28. feb 2024

@marca12 a aké skupinové cvičenia?

marca12
28. feb 2024

To je jedno,vyskusaj viacero postupne a uvidis,co ti sadne. Chodila som na zumbu,silový trening,jumping.