Ahojte Maminy … idem si tu po radu 🙂 syn bude mať čoskoro 2 roky a dosť mu odstavaju uška … začalo to keď mal skoro pol roka musel nosiť kranialnu ortézu ktorá mu tlačila na uška keď v nej spinkal a tak . A teraz odstavaju často keď sa zobudí z pobedneho spánku uško ma otlačene na líci 🫣 skusala som aj tie otokorektory ale to sa po chvíľke odlepilo. Máte nejaké rady ? Ďakujem 🫶🏻
operacia usi je jediny esteticky zakrok, ktory by som
sebe alebo svojmu dietatu dala spravit - okamzite, ako by to slo (neviem, od akeho veku sa to robi)
@pallacinka29 okolo piatich rokov sa da
Od 6 rokov sa robí táto operácia, ale dieťa musí byť aj psychicky zrelé na ňu. Operácia sa nerobí v celkovej anestézie, čiže dieťa neuspia. Ja som sa svojho času na to informovala. Boli sme aj na konzultáciu s lekárom (dcéra má každé ucho iné, jedno trošku odstáva). Lekár vtedy neodporučil operáciu z toho hľadiska, že je ešte nezrela.... ( v tom čase mala 6).
Mne ako malej uši trochu odstavali, ale teraz ich mám pricapnute k hlave. Žiadnu operáciu som neabsolvovala.
Davno som pozerala debatu s lekarom v Damskom klube na rtvs ( skus dohladat v archive), ze nepomaha nic len operacia. Je to chrupavka, ktora svoj tvar len tak nezmeni.