Ahoj poraďte ako myslieť pozitívne? Ja som liečena na depresie a vôbec neviem myslieť pozitívne
@lucia851 Nenut sa do pozitivneho myslenia, mas pravo citit to co prave citis. Emocie su akoby take tunely, ktorymi treba prejst. Ak vladzes, skus si zabezpecit co najviac pohybu vonku po exterieri, slniecka, postaraj sa o seba, dopraj si radost tym co ti vie alebo v minulosti vedelo spravit radost - ci uz je to hudba, dobre jedlo, horuca vana ... Ak nemas terapie, tak si ich urcite zabezpec, tie su pri liecbe depresie velmi dolezite. Skus si zistit nieco o relaxacnych technikach a/alebo o meditacii a mindfulness.
@lucia851 Ja som depresiu nikdy nemala, tak moja skusenost tu bude asi nanic. Ale podla mna to tak nefunguje u nikoho, ani nedepresivneho, ze ako si poviem, tak sa citim. To ako sa citis je vyskedkom fyzickej, psychickej i socialnej situacie. Napr..ak tebe niekomu chybaju latky ako endorfin, serotonin, dopamin a pod.(fyzicky stav), ktore stoja za pocitom stastia, tak tazko najdes silu rano vstat rovnymi nohami a pustit sa napr.s verbou do pecenia vianocneho peciva a pospevovania si vianocnych kolied. Takze podla mna bude treba sa snazit najst si v zivote sposob, akym tie chemikalie ziskat. Vela sa hovori o pobyte v prirode, sportovani, meditacie, viera, priatelske kontakty a somozrejme aj farmakoliecba. Ak sa citis nestastna z inych dovodov (zle vztahy, funacna situacia a pod), treba tiez riesit dovody,niekedy si len odsmutit danu vec. A tu ale pomozu tiez vyssie vymenovane veci. Nikdy som vsak nepocula, ze by sa niekto zbavil smutku len pozitivnym myslenim alebo pozitivnymi afirmaciami.
pust si komedie, veselu hudbu, chod von a stran sa pesimistov
@lucia851 Jo, to nie je prijemne. Ale ber to ako docasny dyskomfort. Uzi lieky na bolest a zub ries hned v pondelok. A tie gynekologicke veci tiez pories. Ber to tak, ze ani keby si netrpela depresiami, tak ak mas fyzicky dyskomfort, tak pocit stastia sa tazko nadobuda 🤷♀️. Nastastie su to veci, ktore ked sa poriesia, tak bude lepsie.
@lucia851 tak nemáš dobre nastavené lieky, lebo ináč by si nemyslela negatívne. Pozri si nejaké videá na youtube o pozitívnom myslení.