Ako môžem darovať krv, keď nespĺňam podmienky?

15. feb 2024

Viete mi prosím niekto vysvetliť prečo nemôžem darovať krv keď nespĺňam váhovú kategóriu ?

anavixy
15. feb 2024

Lebo jej mas malo aj pre seba nie este pre druheho 🙂 trosku v uvodzovkach…

anavixy
15. feb 2024
vkatush
16. feb 2024

Poznala som jednu športovkýňu, maratónka, nízka, mala tuším 48 kg. Prišla ráno na odber (robila som dobrovoľníčku pre červený kríž) a vravela, že celý deň predtým sa prejedala, veľa vody pila, všetko možné, len aby mala tú váhu a mohla darovať. Bohužiaľ, limit nepustil.

vanilkovazmrzka
16. feb 2024

Nijako. Ked budes splnat podmienky, budes moct darovat krv.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krasneleto
16. feb 2024

v otazke si si odpovedala.. ak nesplnas podmienky, nemozes darovat... pre nieco ich asi stanovili

adryanka66
16. feb 2024

lebo by to mohlo byt pre teba nebezpecne. v skratke povedane. asi vedia, preco stanovili take podmienky, ake stanovili.

dundulica
16. feb 2024

ja som 90-tych rokoch bola dávať krv, ešte z čias VŠ, mala som cca 45 kg, ale brali mi vždy iba 250 ml (neviem či vtedy existovala nejaká vyhláška)

macekovam
16. feb 2024

Je dosť darcov.. Keď nemôžeš tak nemozes

letmebe8
16. feb 2024

@macekovam No neviem či je dosť darcov, včera v správach práveže hovorili, že darcov je málo.

zuzinka888
16. feb 2024

@macekovam darcov nikdy nie je dost!

autor
16. feb 2024

@zuzinka888 veď preto mi je to veľmi ľúto, všetko spĺňam okrem tej váhovej kategórie a mrzí ma, že nemôžem pomôcť. Je veľa ľudí, ktorí môžu a nepomôžu

macekovam
16. feb 2024

@zuzinka888 áno.. A práve preto hovoria ze ich je malo.. Véd jasne krvi nie je nikdy dosť ale určite nemusí darovať krv niekto kto jednoducho nemôže...