Viete mi prosím niekto vysvetliť prečo nemôžem darovať krv keď nespĺňam váhovú kategóriu ?
Poznala som jednu športovkýňu, maratónka, nízka, mala tuším 48 kg. Prišla ráno na odber (robila som dobrovoľníčku pre červený kríž) a vravela, že celý deň predtým sa prejedala, veľa vody pila, všetko možné, len aby mala tú váhu a mohla darovať. Bohužiaľ, limit nepustil.
Nijako. Ked budes splnat podmienky, budes moct darovat krv.
v otazke si si odpovedala.. ak nesplnas podmienky, nemozes darovat... pre nieco ich asi stanovili
lebo by to mohlo byt pre teba nebezpecne. v skratke povedane. asi vedia, preco stanovili take podmienky, ake stanovili.
ja som 90-tych rokoch bola dávať krv, ešte z čias VŠ, mala som cca 45 kg, ale brali mi vždy iba 250 ml (neviem či vtedy existovala nejaká vyhláška)
Je dosť darcov.. Keď nemôžeš tak nemozes
@macekovam darcov nikdy nie je dost!
@zuzinka888 veď preto mi je to veľmi ľúto, všetko spĺňam okrem tej váhovej kategórie a mrzí ma, že nemôžem pomôcť. Je veľa ľudí, ktorí môžu a nepomôžu
@zuzinka888 áno.. A práve preto hovoria ze ich je malo.. Véd jasne krvi nie je nikdy dosť ale určite nemusí darovať krv niekto kto jednoducho nemôže...
Lebo jej mas malo aj pre seba nie este pre druheho 🙂 trosku v uvodzovkach…