Ženy môžte mi poradiť. Stále sa prejedam až tak ze ma každý večer keď si lahnem do postele bolieva žalúdok. Neviem to proste zastaviť. Zjem hádam všetko a stále. Všetky aj pokusy zdravej stravy zlyhajú. Chvíľu vydržím a potom sa dozieram. Už rozmýšľam ci to není na psychológa. Prosím poraďte. Už to trvá nejaký ten rok...
Skôr choď za dietológom 🙂 ten ti pomôže sa začať stravovať tak aby ti nič nechýbalo a nemala nutkanie sa prežierať
U mňa najlepšia vec na to, aby som sa neprežierala je NENAKUPOVAŤ SPROSTOSTI. Mám doma odložené vždy chipsy a keksíky. Na úplne vrchnej poličke (musím si dať stoličku) keby náhodou prišla nečakaná návšteva. A miesto na sladkosti, ktoré bývalo kedysi maximálne plnte som nahradila orieškami, musli, tyčinkami, celozrnným chlebíkom. Takže keď aj príde nejaká chuť a potreba dať čosi do úst, tak viem že pár orechov mi neurobí taký faldík na bruchu ako chipsy alebo nutella 😀
U mňa fungovalo jesť každé štyri hodiny, prvé dva týždne zabijak, teraz to už toľko neriešim a moje telo je tak zvyknuté. Málokedy mám potrebu čosi do seba tlačiť.
A ešte drepy 😀 zakaždým čo som otvorila policu so sladkosťami som urobila desať drepov 😀 tak som sa naučila neloziť tam nonstop 😁
Ahoj, mne istý čas pomáhalo, keď som si denne zapisovala všetko, čo som za deň zjedla a vypila. Keď som potom videla ten dlhý zoznam, snažila som sa, aby v ňom ubúdali nezdravé veci a boli nahrádzané zdravými a aby bol zoznam celkovo kratší. Zoznam som kontrolovala minimálne raz denne, večer, alebo aj viackrát v priebehu dňa. Celkom to zaberalo, pracovala som vlastne "na zozname" a to, že každá pozitívna zmena bola vlastne zmenou pre mňa, bol príjemný vedľajší účinok 🙂 Proste nechceš, aby príliš veľké množstvo, či nezdravé jedlá a pod. boli na tom zozname 🙂
A co je dovod prejedania - nezastavitelny hlad, stres, nuda, nedostatok spanku?
A najviac pomaha nemat nic doma...
Tých problémov je kvantum, čo toto spôsobujú. Mne napríklad pomáha, keď sa napijem vody, aby sa mi žalúdok nestiahol, vtedy nie som taká hladná. Ale ako tu zaznelo je dobré ak nič nemáš po ruke 😉
Podľa mňa to je na toho psychológa
Tak najväčšou stopkou by ti mali byť zdravotné problémy, keď sa vieš prejesť tak, že ťa bolí žalúdok... s tým súvisí aj obezita, ktorú ak už nemáš, tak ti reálne hrozí. Na toto by si mala myslieť ako prvé, keď budeš jesť desiaty keksík 🙂 Ako tu bolo spomenuté, nenakupuj hlúposti a skús si udržiavať pevnú vôľu.
moze toto mat aj psychicky problem, bolo by dobre, keby si navstivila lekara, pozhovarala sa s nim
@dollynkaa aj ja som tak fungovala ako ty. Som doma na RD a po pôrode ni ostali kg naviac a ešte som k tomu prispela prezieranim a dojedanim za malým. Jedného dňa som si povedala, že dosť, chcem byť zasa ta stihla šťastná atraktívna žena. Takze momentálne som síce na začiatku, ale snad sa mi to podarí. Ovládam sa, žiadne sladkosti a po 7 večer nejem, a nedojedam za malým (pes má radosť, teraz dojeda on 😂). držte mi prsty.
Baby, opatrne.
Ja som takáto bola po pôrode prvej dceri.
Myslela som si že to prechádzkami a kojenim nejako spalim
Ale nestalo sa.
Ročne šlo 10 kg hore.
Vyzrala som sa takmer na 100kil.
A verte že dať to dole ma stálo strašne veľa úsilia.
Po roku sa teším z 62 kil, avšak. Tým že som bola tak pribrata, tak sa niekde koza nestiahla tak, ako by som si priala ( strie na bruchu, a pod ).
Takže nerobte to.
Ozaj nie.
Skončíte s tým.
Mňa to tak štve že som to vtedy nechala tak ďaleko zájsť.
Teraz pozerám staré fotky a chce sa mi plakať. Neviem či som sa nevidela, ale teda, bolo tie len nepekne ale aj nezdravé.
To jedlo za to nestojí.
@dollynkaa skús si miesto jedla večer dať pohár vody. Keď ťa chytí chuť na jedlo = voda. U mňa to zaberalo. Po piatom pohári som si povedala že už dosť. Celú noc som chodila na záchod. 😂 Ale samozrejme bez pevnej vôle to nejde