Ahojte, mám 20 a mám emetofobiu (fobia zo zvracania). Snažím sa pribrať ale vôbec sa mi nedarí, začala som aj cvičiť aby som mala väčšiu chuť do jedla, len bojím sa jesť hneď po sebe jedlá, keď na to mám chuť, pretože mám strach, že budem zvracať. Jedlo musím jesť po sebe s minimálne 30min až hodinovým odstupom (mňa rýchly metabolizmus) aj keď veľa krát mám chuť hneď. Za každú radu budem vďačná🙂🙂
havädzie fašírky napríklad, alebo vajíčka, ryby k tomu pečivo
@renata27322 aky mas dovod pribrat, esteticky ci zdravotny? Mozno by som sa na to psychocky neupinal a uzival si zivot - pohyb na cerstvom vzduchu, slnko, voda (plavanie), turistika, vylety, bajk, kamarati, zajazd/dovolenka, pekna kultura... Vychutnal si dobre jedlo, dobry drink (obcas a s mierou) atd. Kuzlo osobnosti nie je v type postavy, vahe ci nejakych telesnych parametroch. Urcite sa (aj ak si velmi stihla) mnohym pacis taka, aka si.
Pomohlo by postupne zvyšovať, koľko naraz zješ?
Presny opak ako sa chudne. Napíšem ako ja viem pribrať, ráno si dám raňajky, o pól hodinu na to syn nezje jogurt škoda je ho vyhodiť tak ho dojem, lenže syn je stále hladný dám mu ovocie, nechá, idem okolo dojem ho. Urobím mu chlebik s niečim nechá polovičku tak zase dojem ( a to som po káve a po raňajkách) a takto pokračujem cely deň. Zjem svoj obed a je mi ľúto vyhodiť čo on nezjedol tak dojem. Takze chudne sa tak že jes 5 krat denne menšie porcie, tak naopak pribrať 10 krat denne ale väčšie porcie a s hodinovým odstupom kludne. Pomaličky roztiahnuť žalúdok.
@madeincssr esteticky, mám síce optimálnu váhu podľa BMI ale trčia mi kosti 😅 na ramenách, panvové kosti mi trčia, na zápästí 😅
@henikap123 snažím sa postupne, len s tou emetofobiou je to celkom náročné pretože ak sa prejem, tak hneď mám strach, že budem zvracať. Snažím sa viac jesť, aj keď len menšie časti. Po operácii sa mi vôbec nedarí pribrať
@renata27322 jaaaj, co by mnohe dievky za to dali... ved ty si priam modelka! Tie "vyrysovane kosti" su sexi! Kasli na priberanie, fobiu a uzivaj si jar, leto, krasy zivota 🚴🏊🧗💃👥 ☀️🌄🌌.
@madeincssr ďakujem 😊
jedz jedla nizko objemove - viac tucne: vyborne su orieskove masla, tucne syry, ryby, vajicka, ...podla tvojej preferencie chuti