Ako liečite zápal ďasien?

13. feb 2023

Ako liečite zápal ďasien? Aké výrobky vám poradili u zubára alebo na dentálnej hygiene? Rada by som počula aj niečo iné ako “používaj medzizubné kefky” existuje aj nejaká pasta,ústna voda alebo niečo čo lieči?

jane1987
13. feb 2023

Salvia, corsodyl vyplach, curasept gel a teda ano, dokladna zubna hygiena 😁

nikdenikto
13. feb 2023

Ja som bola minulý týždeň na hygiene, na hornych zuboch mám mostík (10zubov) a teda v oblasti toho mostíka to mám dosť zapálené. Používam aj medzizubné kefky, ale doteraz som mala o 2 čísla menšie ako treba 🙈 takže dala mi správnu veľkosť kefky, curasept gél ktorý si 14 dní mám dávať na medzizubnu kefku a cistit s tým oblasť mostíka. Takúto kúru zopakovať kľudne každý druhy mesiac. Potom odporucila curasept pastu s menším percentom účinnej látky na dlhodobé užívanie, ja som si dokupila k tomuto aj ústnu vodu. Ono takéto isté výrobky majú rôzne značky, konkrétne táto hygienička spolupracuje s Curaseptom.

Inak klasika, poriadne čistiť zuby mäkkou kefkou aj popri ďasnach, jednozväzková kefka na dočistenie a medzizubnu kefky správnej veľkosti. Toto všetko je na predchadzanie zápalu. Ak už zápal je, treba naďalej dodržiavať vyššie spomenuté + nejaké doplnky na stiahnutie zápalu, na trhu je ich veľa. Inak, ak už ďasná začali ustupovať, dá sa to spomaliť, zastaviť ale do pôvodného stavu sa už nevrátia si myslím

akinom0077
13. feb 2023

Zaklad je pravidelna dentalna hygiena u odbornika. Naśedne domace cistenie- kefka, medzizubna kefka, nit, jednozvazkova kefka pripadne ustna sprcha ozaj poctivo rano aj vecer. kazde 3 mesiace si robim “ kuru” z Curaseptom proste vyplachujem rano a vecer po umyti cca 2 tyzdne to vychadza kym miniem flasku Curasept toto opakujem v 3 mes. intervaloch + do neho namacam aj medzizubne kefky a tak cistim

domi235
13. feb 2023

Bola som na dentalnej pred dvoma tyzdnami, ja mam tiez zapal dasien a presne mi toto povedala dentalna hygienicka ze ziadne pasty, ustne vody ani corsodyl nemam pouzivat. Iba citit si zuby a pouzivat medzizubne kefky. Tie medzizubne kefky su hnus zo zaciatku ale potom si dasna zvyknu a povolia a nebude to boliet.
Pevne nervy prajem. 🙂

anna777115
14. feb 2023

Odporúčam, vyplachovat Glimbaxom, krásne upokojuje a je aj proti bolesťi...