Ahojte, chcem sa s Vami poradiť ako liečiť hemoroidy. Som tri mesiace po pôrode a pred pár dňami sa mi objavili. Volala som k obvodnej lekárke, aby som sa informovala čo a ako a povedala mi, že ak to nekrváca, tak ma na chirurgiu nepošle a teda je v podstate zbytočné, aby som ku nej chodila. Odporučila mi kúpiť si masť, lieky a čipky. V lekárni som sa stretla tiež so strašne "zbehlou" tetou, ktorá mi ani nevedela povedať čo je pre mňa ako dojčiacu matku vhodné. Nakoniec som si kúpila tabletky mobivenal a masť a čipky Preparation H. Lenže teta mi nevedela ani povedať, ako to treba užívať, tak sa chcem poradiť s vami. Ako často ste jedli ten mobivenal a používali čipky? Ďakujem za rady
hlavne úprava stravy,aby si mala nie tvrdú stolicu,aby si nemusela na wc tlačiť
@jankacaa mobivenal uzivat ako detralex http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/detral... najdi si davkovanie pre akutnu hemoroidalnu epizodu
mám aj dubovú kôru... ja našťastie nemám problém s vyprázdňovaním. Počas tehotenstva som mala, lebo som užívala železo, ale teraz nie a ani ma to pri vyprázdňovaní nebolí. Cítim to hlavne pri sprchovaní... také štípanie a sem-tam ma to svrbí. Potrebujem, aby sa mi tá gulička stratila, a preto chcem vedieť, ako vám kázali doktori užívať tie lieky a ako často kázali používať čipky.
U nas zabrala masticka s obsahom dubovej kôry, Ascorutin/ na krv/.Je vsak rozdiel vo vonkajsich a vnutornych hemoroidoch.Treba dbat na castejsie aplikovanie masti, zvysenu hygienu konecnika a samozrejme, zmenit stravu.Dobra je aj mast Avenoc s aplikatorommasticky dovnutra konecnika.Pozor na prechladnutie a zachladenie!Treba sa vyhybat aj zvysenej fyzickej namahe...
@jankacaa Vhodne je natieranie masaznym gelom z dubovej kory, taktiez striedave sprchy odspodu, aj niekolkokrat denne, ak je Vam to umoznene. Zacinat a koncit treba vzdy studenou vodou. Pri hygiene pouzivajte len cistu vodu, stolicu nikdy nezadrziavajte.
Na spevnenie ciev a zil vseobecne je velmi dobra konzumacia pohanky, bud vo forme kase, alebo ako priloha, prip. u nas v ponuke najdete naklicenu pohanku, ktr. si mozete pridavat do salatov.
@jankacaa kup si caj s dubovej kory a kozes si robit sedave kupele, alebo ja som mala caj c miske a vzdy ked som sla na zachod tak po utreri som si to este potrela vatovym tamponom namocenym v caji