Ako kombinovať vitamíny?

26. feb 2024

Ahojte nemá niekto skúsenosti s týmto prosím.
Keď chcem denne brat tieto vitamíny B12, D3, aswaganda, magnézium, spirulina, biotin, zinok. Chcela by som 2 x denne rozdeliť , nech to neberiem všetko naraz.. ráno a večer. Ale ako to mám skombinovať čo s čím ? Že ráno napr B12 , zinok, spirulina a večer aswaganda, magnezko atď. To je len príklad. Nevie mi niekto poradiť prosím. Ďakujem.

uhnakova
26. feb 2024

Na dvakrat by som to neriskovala, máš toho priveľa. B12 sa môže užiť s magnéziom a biotínom. Zinok sa môže užiť s Dvit. Spirulona a aswaganda netuším, čo obsahujú, tak by som to jedla samostatne s odstupom aspoň hodinu od ostatného.

lalenka33
26. feb 2024

Načo chceš užívať aswaghandu a magnezium? Až aswaghandu na stres, tak by som brala ráno, D3 hlavne s tukom čiže buď s jogurtom alebo zapiť mliekom alebo teda počas jedla. Ja by som si to rozdelila aspoň na 3x denne , ale keď 2x tak ráno aswaghanda, d3 keď raňajkuješ, spirulinu a večer b12, magnezium, biotin a zinok. Keď neraňajkuješ, tak d3 večer s večerou.

autor
26. feb 2024

@lalenka33 ďakujem pekne

autor
26. feb 2024

@uhnakova ďakujem

stellarstar
26. feb 2024

Vit D s mg s jedlom, a ostatné si pozri ako sa musia užívať ci s jedlom alebo bez.

anketkarka
27. feb 2024

Aswagandu a spirilinu by som v jednej dávke nebrala, ale s odstupom od seba. Ostatné je asi jedno, v akej kombinácii zoberieš. D je rozpustné v tukoch, tak spolu s niečím čo obsahuje tuky, ak nemáš olejovú kapsulku.

michaelammka
27. feb 2024

Pekný deň, máte toho podľa mňa veľmi veľa vitamíny treba brať po jedle 🙂 ja tiež beriem najlepšie ráno🙂 beriem omega ,mutivitamin, astaxantin .to mam.v takom.balicku a ešte cčko .

stellarstar
27. feb 2024

@michaelammka keď užívaš multivitamín v kt je aj vit C tak na čo užívaš este extra vit C ?

stellarstar
27. feb 2024

B12 - nalačno ráno
D3 - počas jedla najlepšie s Mg pre lepšiu vstrebateľnosť
Ashwaganda - buď ráno na lepší výkon počas dňa alebo večer na lepší spánok
Spirulina - počas dna rozdelené nie na prázdny žalúdok
Biotin - bezohľadu na jedlo
Zinok - ráno alebo večer k jedlu

michaelammka
27. feb 2024

@stellarstar veľa ľudí je okolo nás chorých tak zato 🙂

stellarstar
27. feb 2024

@michaelammka veď aj ja som chorá ale nedávam do seba ani multivitamín kde je denná dávka vit C ani zvlášť 🙈

michaelammka
27. feb 2024

@stellarstar tak ja si dávam 😇