Cítim tam ako keby mravčenie a takú ako keby slabú ju mám.. mavate to nikto?
Tak to môže byť aj vážna vec, mozgový infarkt, nádor, sclerozis multiplex, výškové a platnička v krčnej oblasti, psychogenne.... Závisí od kedy to máš, ako dlho to trvá, či sa to vracia, atď.... Každopádne by ta mal vidieť neurológ.
@bolarazjedna mám to asi 3 hod.. a neviem o tom že by som to mala predtým niekedy
Môj syn máva, že divný pocit v rukách a celkovo má k tomu nejaký divný pocit. Tiež nevieme od čoho. Povedali nám, že má brať Mg.
@bolarazjedna Bože ale také veci.. snáď to nemám.. to by som mala aj iné príznaky či? Hlavne pri tom infarkte
No ak to vzniklo z ničoho nič, trvá to 3 hodiny a máš tu ruku slabšiu a trpne, tak to je na urgentny príjem okamžite. V lepšom prípade sa nič vážne nezistí. V horšom prípade som videla veľa ľudí, ktorí s podobnými ťažkosťami o takomto čase si lahli spať, že však do rána to prejde, a ráno sa zobudili ochrnutí na polovicu tela.... Ani mladý vek porážku nevylučuje.
@bolarazjedna cooo🥹🥹🥹
Nie, nemusia byť aj iné príznaky. Príznaky vždy závisia od toho, aká časť a aká veľká oblasť mozgu je zasiahnutá nedokrvenim/krvácaním. Pri malých infsrktoch to môže byť "dostatočný" prejav, netreba čakať na iné príznaky.
@bolarazjedna čo mám robiť 😭
Ako je pravda že okolo 17:00 som si bola ľahnúť a možno som blbo spala… ráno som toto ešte nemala
@bolarazjedna inak mám len 22 rokov… čerstvých
Tak to bez toho ze by ta lekár videl, ťažko určiť, z čoho to je. Môže to byť aj z prilahnutia. Samozrejme, v tvojom veku pravdepodobnosť porážky ako príčiny je nižšia, ako u sedemdesiatnika s ďalšími rizikovými faktormi, aké vylúčiť sa to nedá. V každom prípade by ta mal vidieť lekár.
@bolarazjedna myslíš že mám ísť na pohotovosť hneď?
moze to byt ak tetania,uvidis dnes ci to bude pretrvavat alwbo to zmizne.Ale urcite s tym chod k dr neurologovi
Ako si to poriešil a ako ti je anonym?
@bolarazjedna prešlo to ešte včera večer.. a dnes už vôbec nič
Ja som to mala pocas tehotenstva, v noci najma prava ruka a palce, mala som vysoky tlak a preeklapsiu.
Mohla si spať na nej alebo ju môžeš mať preťaženu