Prosím skúsenosti,ako to je po kolonoskopii?
Budem môcť 2 dni po tom ísť na dlhodobejšie chodenie, nebolí po vyšetrení veľmi brucho?
ak všetko dobre dopadne, áno.
Bez problémov, ja som bola v piatok, nič mi nie je
2 dni po vyšetrení mám zaplatený zájazd,tak sa bojím či to zvládnem
Zvládneš, bez obáv...Po vyšetrení si chvíľu budeš poprdkávať a potom v pohode funguješ.
Ja som bola do 20 minút po kolonoskopii v práci. Pri zákroku som nemala žiadne oblbovaky...
@ejbyk Žiadne vetry, nič?
V pohode, len budeš prdieť jak chlupatí řídič náklaďáku
@mandarinka555 všetko som stihla cestou k autu, v aute.....ale u mňa toho nebolo veľa 🫣
@thirstymonk 🙂🙂
Mam ju za sebou 2x, ani raz ma nic nebolelo. Ano spodok som mala citlivejsi par hodin ( brali mi vzorky) ale normalne som jedla aj fungovala,vsetko v pohodicke
uplne v pohode, prisla som domov, najedla som sa a ochvilu som ani nevedela, ze mi daco robili
V pripade odstranenia polypov sa odporuca kludovy rezim par dni. Inak sa da dalsi den v pohode fungovat.
V den vysetrenia boli brucho a mas plyny. Uz na druhy den je to dobre. Ak ides o 2 dni,to uz budes fit a aj bez plynatosti.
Tie čo ste boli,velmi bolelo vyšetrenie?
Ja denne robím 14 tisic krokov, v deň kolonoskopii hned rano 5500 krokov a potom poobede dalšie.
Mňa veľmi, aj čosi intravenózne mi pichli, ale bolo to príšerné, celý čas mi tiekli slzy. Chodím pravidelne každý druhý rok, už dobrých 20 rokov a gastro každý rok.
@mandarinka555 koľko minút cca trvá vyšetrenie?
Niekoho to boli, niekoho nie. Ja som bola 2x, raz nebolelo, druhykrat bolelo, ale pichli mi ten oblbovak a potom to bolo ok.
Dlzka je tiez individualna, ak je priechodzie bez nalezov, tak je ro rychle.
Ahoj ja som volá dávala som sa so kopy celý deň lebo som mala takú kvalitnú medicínku že si nič nepamätám z celého dňa.. brucho ma nebolelo
Ja idem budúci utorok, druhý krát v analgosedácii (=pichnú niečo do žily, doktora aj sestričky som počula, ale vyšetrenie si nepamätám, odstraňovali 1polyp), nič to nebolo. Môžeš byť úplne kľudná. Horší šok prišiel po histologii, ktorá nebola celkom ok.
Ja som si prešla v priebehu 10 mesiacov 2x operáciami hlavy(raz som mala 13 elektród napichanych v lebke 9 dni a o 2 mesiace operáciou na tom istom mieste a dala som tie bolesti,tak si myslím že horšia bolesť už nemôže byť,ale ktovie
@lilinka76 ak bude možnosť, tiež si dam pichnúť.. prečo 2x si bola?kontrola po odstránení?
Ja mám veľmi tvrdú stolicu,po nej hemoroidy a aj po upraveni,zmene životosprávy stále pretrváva.. bojím sa,no očakávam všetko
Ahoj, neviem aký typ kolonoskopie tvoj lekár vykonáva, pri klasickej budeš ešte ten vzduch ktorý do teba púšťa dávať preč, pri malých bruchách to môže byť nepríjemnejšie, pri vodnej je príprava prísnejšia a dlhšia, nebolí, a väčšina ľudí je hneď relatívne fit a môžu sa vrátiť k bežným aktivitám. Každopádne, ak ideš na zájazd o 2 dni na to, určite budeš dovtedy fit 🙂
Pri preventívnej prehliadky som mala pozitívny test na okultné krvácanie. Pri kolonoskopii mi lekár vyštikol polyp a histologia nebola idealna, veľa degeneratívneho nebezpečného tkaniva, tak idem po roku na kontrolu. Medzitým som si u proktológa vyriešila hemoroidy gumičkovou metódou, aj keď mám pocit, že nie úplne všetky, teraz ako sa ochladilo, mám opäť problém 🥴.
A k pichnutiu analgosedácie potrebuješ rozbor krvi a sprievod na vyšetrenie, informuj sa s predstihom.
Po kolonoskopii bolí brucho chvíľu, kým chôdzou "vypustíš plyny z nafúknutého čreva".