Ako je možné vybaviť prevoz pacienta z nemocnice do nemocnice?

pegyna23
28. sep 2019

Dobry den,chcela by som sa opytat,ci ma niekto skusenosti z vybavenim do inej nemocnice,ide o toto:moja mama dostsla tazku mozgovu prihodu v nemocnici je uz dva mesiace,v tazkom stave ziadne zlepsenie nenastava,tak ma napadlo ci by sa dal vybavit prevoz do inej lepsej nemocnice,napr,do nitry citala som,ze su odbornici na cievne choroby,,ze ako by bolo mozne to vybavit a ci sa to da,,,som uz zufala

fkata
28. sep 2019

@pegyna23 O vhodnosti prevozu rozhoduje ošetrujúci lekár. Príp. by bolo vhodné sa ich opýtať na možnosť prevozu, na vyššie špecial. pracovisko.
Jedine lekár môže zvážiť prínosy a riziká, podľa ochorení, veku, pridružených komplikácií.

pegyna23
autor
28. sep 2019

@fkata dakujem 🙂

aniele
28. sep 2019

Pred rokmi rokúcimi mala ťažkú mozgovú príhodu moja starká (70 rokov, zrobená dedinčanka), odišla jej celá pravá strana. V nemocnici v RS povedali tete, maminej sestre, že je to na dožitie do pár týždňov. Mali komu! Vzala ju k sebe. Presťahovala k sebe oboch starkých z dediny, aj s kozou a sliepkami. Rozchodila ju, aj rozprávať znovu začala (bez rehabilitačných centier atď.). Nebolo to dokonalé, ale starká prežila ďalšie tri roky, dožila sa posledného vnuka... Nie je to odpoveď na tvoju otázku, ale chcem tým len povedať, že občas má zmysel sa snažiť. Ak cítiš, že by to mohlo pomôcť, tak za tým choď, obiehaj, zisťuj, tlač... Ale aj sama sa mame venuj, pomasíruj, rozprávaj jej.