Ako inhalovať Vincentku?

lenzas
1. aug 2021

Ahoj baby, potrebujem pomoc. Ako sa inhaluje Vincentka (4r dieta)? To len cistu Vincentku dat do inhalatora alebo riedit ju vodou? Nejako neviem najst toto info.

stastnamamulka
1. aug 2021

netreba riediť ani pri deťoch 😉

hyta
1. aug 2021

Ja som na radu lekárky aj takú mierne letnú Vincentku kvapkala do nošteka ako nosné kvapky.

lenzas
autor
1. aug 2021

@stastnamamulka A to len dam do inhalatora tych 7 ml, co je teda zasobnik na liecivo a to vsetko? Alebo toho treba menej? Nikde som nenasla ani kolko tych ml ma byt.
@hyta No u nas je problem zakvapkat nostek, takze idem skusit inhalator.

stastnamamulka
1. aug 2021

@lenzas pre deti sa tuším odporúča inhalovať 5-10minút, netuším však koľko ml to robí.

3009
1. aug 2021

@lenzas na inhalátore na tej nádobke máš vyznačené aké max. množstvo tam môžeš dať. Ak dáš viac nebude ti fungovať.

lenzas
autor
1. aug 2021

@3009 To ano, je tam tych 7 ml, ale ci moze teda to cele sa pouzit pre 4r dieta alebo toho treba menej. Pytala som sa aj v lekarne, ale nevedela povedat kolko. Ale asi budem pozerat na dlzku inhalovania, a nie na ml, ako mi uz radili.

3009
1. aug 2021

@lenzas sleduj si čas inhalovania. Dieťa ti aj tak veľmi dlho naraz nevydrží inhalovať.

monika101192
1. aug 2021

Nikdy som neriedila ani pri malej. Rovno do inhalatora🙂

kacena4
2. aug 2021

vzdy som davala do inhalatora tolko kolko dieta vydrzi, t.j. prvy krat si vyskusaj a cca tych 10-15 min. by mohlo vydrzat a viac krat za den a teda vincentku predavaju aj nie kvapkadlo ale na striekanie do nosteka aj to som pouzivala ak treba

lenzas
autor
8. aug 2021

Baby, a ako dlho pouzivate otvorenu vincentku? Pisu, ze 3 dni. Pouzivate aj dlhsie?

gabi1771
20. dec 2021

@lenzas pokiaľ ju skladujete v chladničke tak treba spotrebovať do 10 dní

engynka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonik231
27. nov 2023

@lenzas dobrý deň . Chcem sa spýtať vincentku ste kupovali normálne v obchode ci v lekárni? Ja som uplny začiatočník .prave som objednala inhalator pre syna a citam co sa teda moze inhalovat. Ambrobene a fyziologicky rozrok v lekarni.. len som nevedela ci aj tu vincentku. Ci kúpiť normálne v obchode ci v lekárni Ďakujem

bonaqua317
29. nov 2023

@sonik231 Normálne v lekárni dostanete kúpiť 🙂 či aj v obchode - to neviem. Ja kupujem vždy v lekárni...

bonaqua317
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonik231
1. dec 2023

@bonaqua317 ďakujem, kupila som v lekárni 🙂